logo-print

Άρθρο 88 - Νόμος 4099/2012 - Εισαγωγή για διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά που λειτουργεί στην Ελλάδα μεριδίων ΟΣΕΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Επιτρέπεται η εισαγωγή για διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά που λειτουργεί στην Ελλάδα των μεριδίων ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου και των μεριδίων ΟΣΕΚΑ που έχει λάβει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, κατά τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις του ν. 3606/2007 και του Κανονισμού (ΕΚ) 1287/2006 (EE L 241/2.9.2006). Η απόφαση για την εισαγωγή των μεριδίων προϋποθέτει τον ορισμό ενός (1) τουλάχιστον ειδικού διαπραγματευτή, η δε έναρξη διαπραγμάτευσής τους προϋποθέτει και την ολοσχερή κατάθεση των στοιχείων του ενεργητικού του ΟΣΕΚΑ στον θεματοφύλακα.

2. Με την εξαγορά των μεριδίων του ΟΣΕΚΑ της παραγράφου 1 εξομοιώνονται οι ενέργειες της εταιρείας διαχείρισης ή, κατά περίπτωση, της ΑΕΕΜΚ ή του ειδικού

διαπραγματευτή, ώστε να μην αποκλίνει η χρηματιστηριακή τιμή των μεριδίων του ΟΣΕΚΑ από την καθαρή αξία του ενεργητικού του, σε ποσοστό που ορίζεται με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Στην περίπτωση αυτή η αξία των μεριδίων του ΟΣΕΚΑ που εξαγοράζονται καταβάλλεται είτε σε κινητές αξίες, κατά την αναλογία του δείκτη ή των δεικτών που αναπαράγει ή παρακολουθεί ο ΟΣΕΚΑ, είτε σε μετρητά.

3. Σε περίπτωση διαγραφής των μεριδίων ΟΣΕΚΑ από την οργανωμένη αγορά, οι δικαιούχοι των μεριδίων που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Αυλών Τίτλων δύνανται να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς των μεριδίων που κατέχουν υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση προς την εταιρεία διαχείρισης του ΟΣΕΚΑ ή, κατά περίπτωση, την ΑΕΕΜΚ.

4. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται με απόφασή της να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση άδειας σύστασης ή λειτουργίας των ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου, των οποίων τα μερίδια πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά, πλέον των αναφερομένων στις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 4, καθώς και κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με την εισαγωγή μεριδίων ΟΣΕΚΑ προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά και τη μεταβίβαση κινητών αξιών που προβλέπεται στην παράγραφο 2.

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send