logo-print

Άρθρο 101 - Νόμος 4099/2012 - Ενημέρωση και συνεργασία (άρθρο 109 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεργάζεται στενά με τις Αρμόδιες Αρχές όλων των εμπλεκόμενων κρατών-μελών, όταν μία εταιρεία διαχείρισης ασκεί δραστηριότητες μέσω υποκαταστήματος ή στο πλαίσιο ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη-μέλη.

Επίσης ανταλλάσσει, κάθε πληροφορία σχετικά με τη διοίκηση και τους μετόχους της εταιρείας διαχείρισης, η οποία μπορεί να διευκολύνει την εποπτεία της και τον έλεγχο της. Ειδικότερα, οι Αρμόδιες Αρχές του κράτους -μέλους καταγωγής της εταιρείας διαχείρισης συνεργάζονται ώστε να διασφαλίζεται η συλλογή, από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής της εταιρείας διαχείρισης, των πληροφοριών που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 35 του παρόντος νόμου και την παράγραφο 2 του άρθρου 21 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.

2. Οι Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής της εταιρείας διαχείρισης ενημερώνονται από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής της εταιρείας διαχείρισης, στο βαθμό που απαιτείται για την άσκηση των εποπτικών αρμοδιοτήτων τους, σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους υποδοχής της εταιρείας διαχείρισης βάσει του άρθρου 21 παράγραφος 5 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία διαχείρισης ή των περιορισμών των δραστηριοτήτων της εταιρείας διαχείρισης.

3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί χωρίς υπαίτια καθυστέρηση στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ οποιοδήποτε πρόβλημα επισημαίνει σε επίπεδο εταιρείας διαχείρισης που έχει αδειοδοτηθεί από αυτήν, το οποίο θα μπορούσε να δυσχεράνει την εποπτεία των Αρμοδίων Αρχών του κράτους -μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ ή θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους έναντι του ΟΣΕΚΑ, καθώς και οποιαδήποτε παράβαση των απαιτήσεων που προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 12 έως και 35 του παρόντος νόμου.

4. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί χωρίς υπαίτια καθυστέρηση στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής της εταιρείας διαχείρισης οποιοδήποτε πρόβλημα επισημαίνει σε επίπεδο ΟΣΕΚΑ που έχει αδειοδοτηθεί από αυτήν, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της εταιρείας διαχείρισης ή τη συμμόρφωση αυτής προς τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 109 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο