logo-print

Άρθρο 106 - Νόμος 4099/2012 - Μεταβατικές και τελικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

1. Τα αμοιβαία κεφάλαια που είχαν συσταθεί πριν την ισχύ του παρόντος νόμου οφείλουν να τροποποιήσουν τις διατάξεις του κανονισμού τους ώστε αυτός να συμφωνεί προς τις διατάξεις του παρόντος, το αργότερο εντός ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος νόμου. Η προσαρμογή των κανονισμών των εν λόγω αμοιβαίων κεφαλαίων πραγματοποιείται ατελώς.

2. Τα αμοιβαία κεφάλαια που είχαν συσταθεί πριν την ισχύ του παρόντος νόμου μεριμνούν για την άμεση αντικατάσταση του απλοποιημένου ενημερωτικού τους δελτίου, που καταρτίσθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 3283/2004, με τις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, που καταρτίζονται σύμφωνα με το άρθρο 80.

3. Τηρουμένης της παραγράφου 4, οι κανονιστικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση του ν. 3283/2004 εξακολουθούν να εφαρμόζονται μέχρι την κατάργησή τους από νέες κανονιστικές αποφάσεις. Όπου στις εν λόγω αποφάσεις αναφέρεται αμοιβαίο κεφάλαιο νοείται ΟΣΕΚΑ.

4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται τα άρθρα 1 έως και 47 του ν. 3283/2004, καθώς και κάθε άλλη διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξεως που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος νόμου.

5. Ως προς τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς που παραπέμπουν σε καταργούμενες, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, διατάξεις των άρθρων 1 έως και 47 του ν. 3283/2004, εφαρμόζονται οι αντίστοιχες, ως προς το περιεχόμενό τους, διατάξεις των άρθρων 2 έως 105 του παρόντος νόμου.

6. Οι διατάξεις των άρθρων 1 έως και 47 του ν. 3283/ 2004 εξακολουθούν να εφαρμόζονται για πράξεις και παραλείψεις που έχουν τελεσθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, καθώς και για τις σχετικές εκκρεμείς διαδικασίες.

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send