logo-print

Άρθρο 115 - Νόμος 4099/2012 - Τροποποίηση διατάξεων του ν. 3401/2005 (άρθρο 5 της Οδηγίας 2010/78/ΕΕ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η Διαμεσολάβηση

1. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 3401/ 2005 (Α' 257) προστίθεται εδάφιο, ως εξής:

«Αντίγραφο της απόφασης αυτής, του ενημερωτικού δελτίου και κάθε τυχόν συμπληρώματος διαβιβάζονται και προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών.»

2. Η παρ. 5 του άρθρου 13 του ν. 3401/2005 αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να μεταφέρει την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου στην αρμόδια αρχή άλλου κράτους - μέλους μετά από συμφωνία με την εν λόγω αρμόδια αρχή και υπό την προϋπόθεση της αναφερόμενη στην παράγραφο 2 κοινοποίησης προς την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών. Στις περιπτώσεις αυτές, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει σχετικά τον εκδότη, τον προσφέροντα ή το πρόσωπο που ζητά την εισαγωγή για διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά, εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της. Για την αρμόδια αρχή του άλλου κράτους - μέλους η προθεσμία των παραγράφων 2 και 3 αρχίζει από την ημερομηνία της παραπάνω ενημέρωσης.»

3. Η παράγραφος 1 του άρθρου 17 του ν. 3401/2005 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Εάν η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος υποδοχής και πρόκειται να πραγματοποιηθεί δημόσια προσφορά ή εισαγωγή για διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος - μέλος, το εγκεκριμένο από την αρμόδια αρχή του κράτους - μέλους καταγωγής ενημερωτικό δελτίο, καθώς και οποιοδήποτε συμπλήρω-μά του, ισχύει στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών έχουν λάβει την κοινοποίηση που προβλέπεται στο άρθρο 18. Στην περίπτωση αυτή, δεν απαιτείται έγκριση του ενημερωτικού δελτίου ούτε χορήγηση της προβλεπόμενης από το άρθρο 10 του ν. 876/ 1979 άδειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.».

4. Στο άρθρο 18 του ν. 3401/2005 προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:

«3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κοινοποιεί στην Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών το πιστοποιητικό έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου ταυτόχρονα με την κοινοποίησή του στην αρμόδια αρχή του κράτους - μέλους υποδοχής.»

5. Το άρθρο 23 του ν. 3401/2005 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 23 Προληπτικά μέτρα

1. Εάν η Ελλάδα είναι κράτος - μέλος υποδοχής, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εφόσον διαπιστώσει ότι έχουν διαπραχθεί παρατυπίες από τον εκδότη ή από τους Αναδόχους ή Συμβούλους στους οποίους ανατέθηκε η δημόσια προσφορά ή ότι έχουν παραβιαστεί οι υποχρεώσεις

που υπέχει ο εκδότης του οποίου οι κινητές αξίες αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά, γνωστοποιεί αυτές τις διαπιστώσεις στην αρμόδια αρχή του κράτους - μέλους καταγωγής και την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών.

2. Εάν, παρά τα μέτρα που έλαβε η αρμόδια αρχή του κράτους - μέλους καταγωγής, ο εκδότης ή ο Ανάδοχος ή Σύμβουλος στον οποίο έχει ανατεθεί η δημόσια προσφορά εξακολουθούν να παραβιάζουν τις σχετικές νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των επενδυτών, ενημερώνει σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών το συντομότερο δυνατό και ενημερώνει σχετικά την αρμόδια αρχή του κράτους - μέλους καταγωγής.»

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 5 της Οδηγίας 2010/78/ΕΕ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
send