logo-print

Άρθρο 144 - Νόμος 4099/2012 - Διοίκηση της ΕΣΕτ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

1. Το καταστατικό της ΕΣΕτ μπορεί να προβλέπει τη δυνατότητα ορισμού από το Δ.Σ. Διευθύνοντος Συμβούλου, στον οποίο ανατίθεται με σύμβαση η διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων αυτής. Στο Διευθύνοντα Σύμβουλο δεν μπορεί να ανατεθούν αρμοδιότητες, οι οποίες κατά τον κανονισμό, το νόμο ή το καταστατικό απαιτούν συλλογική ενέργεια ή αφορούν στη γενική διεύθυνση και διαχείριση των υποθέσεων και εκπροσώπηση της ΕΣΕτ έναντι τρίτων και ενώπιον δικαστηρίου. Με απόφαση του Δ.Σ. καθορίζονται τα δικαιώματα, οι υποχρεώσεις και οι αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου.

2. Σε περίπτωση ΕΣΕτ δυαδικού συστήματος, όπως αυτό ορίζεται στα άρθρα 37 έως και 41 του Κανονισμού, μπορεί το καταστατικό της να προβλέπει τη δυνατότητα τα μέλη του Δ.Σ. να διορίζονται ή να ανακαλούνται από τη Γενική Συνέλευση, εφόσον αυτό επιτρέπεται από την ειδικότερη συνεταιριστική νομοθεσία και υπό τους ίδιους όρους, που ισχύουν για τους συνεταιρισμούς, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητάς τους.

3. Σε περίπτωση ΕΣΕτ δυαδικού συστήματος η άσκηση καθηκόντων μέλους του Δ.Σ. από μέλος του εποπτικού οργάνου, βάσει του άρθρου 37 παράγραφος 3 του κανονισμού, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες.

4. Το Δ.Σ. της ΕΣΕτ μονιστικού, όπως αυτό ορίζεται στα άρθρα 42 έως και 44 του Κανονισμού, ή δυαδικού συστήματος και το εποπτικό όργανο της ΕΣΕτ δυαδικού συστήματος δεν μπορούν να έχουν λιγότερα από πέντε (5) μέλη.

5. Η ΕΣΕτ δεν δεσμεύεται έναντι τρίτων από τις πράξεις των οργάνων της, όταν οι πράξεις αυτές δεν εμπίπτουν στους σκοπούς της και υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύουν ότι ο τρίτος γνώριζε το γεγονός αυτό ή δεν μπορούσε να το αγνοεί, λαμβανομένων υπ' όψη των περιστάσεων. Η δημοσίευση και μόνο του καταστατικού δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή απόδειξη για αυτό.

6. Το καταστατικό της ΕΣΕτ μπορεί να προβλέπει, ότι το Δ.Σ. έχει τη δυνατότητα να αναθέτει τη δικαστική ή εξώδικη εκπροσώπηση αυτής είτε σε οποιοδήποτε ή οποιαδήποτε μέλη του είτε στο Διευθύνοντα Σύμβουλο είτε σε άλλο υπάλληλο της ΕΣΕτ.

Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ