logo-print

Άρθρο 158 - Νόμος 4099/2012 - Υποβολή έκθεσης, έκδοση εγκυκλίων και κανονιστικών πράξεων από την Τράπεζα της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Κάθε χρόνο υποβάλλεται από την Τράπεζα της Ελλάδος έκθεση δραστηριοτήτων με θέμα την εξακρίβωση γνησιότητας των κερμάτων ευρώ στην Επιτροπή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12, παράγραφος 1, του Κανονισμού 1210/2010.

2. Η Τράπεζα της Ελλάδος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, θα εκδίδει διευκρινιστικές εγκυκλίους προς τα ιδρύματα για την εφαρμογή του παρόντος. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο καθορισμός των μεθόδων που αναφέρονται στο άρθρο 3, παράγραφος 1β', του Κανονισμού 1210/2010, καθώς και η τυχόν χρήση της παρέκκλισης που αναφέρεται στο άρθρο 6, παράγραφος 5, του Κανονισμού 1210/2010.

3. Με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να ορίζεται το ελάχιστο περιεχόμενο των συμβάσεων μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των τρίτων και κάθε άλλη σχετική αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά περιπτώσεις ανάθεσης της παραγράφου 3, άρθρο 157, του παρόντος.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send