logo-print

Άρθρο 26 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

1. Οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 10 του ν. 294/1976 αντικαθίστανται ως εξής και η παρ. 3, όπως προστέθηκε με το άρθρο 8 παρ. 8 του ν, 1653/1988, λαμβάνει τον αριθμό 2:

"1. Ο διαγωνισμός που προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ. 3 ενεργείται χωριστά κατά κατηγορίες υπαλλήλων ως ακολούθως: α) στο Συμβούλιο Επικρατείας γιο τον κλάδο των υπάλληλων του, β) στο Πολιτικό Εφετείο Αθηνών για τον κλάδο των υπαλλήλων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων του Κρότους και των εισαγγελιών και γ) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για τον κλάδο των υπαλλήλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων του Κράτους. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα μόνο για μια θέση σε συγκεκριμένο πρωτοδικείο".

2. Το άρθρο 11 του ν. 294/1976 αντικαθίσταται ως εξής:

"Άρθρο 11

1. Προκειμένου περί υπαλλήλων πτυχιούχων Α.Ε.Ι, στην εξεταστέα ύλη περιλαμβάνονται: α) έκθεση ιδεών, β) στοιχεία Αστικού Δικαίου, γ) Οργανισμός Δικαστηρίων, δ) Κώδικας Κατάστασης Δικαστικών Υπαλλήλων και ε) στοιχεία Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου καθώς και Διοικητικής Δικονομίας για τους υποψηφίους του κλάδου των υπαλλήλων του Συμβουλίου Επικρατείας και των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ή στ) στοιχεία Ποινικού Δικαίου, Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας για τους υποψηφίους του κλάδου των υπαλλήλων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

2. Προκειμένου περί αποφοίτων λυκείου ή ισότιμων σχολών στην εξεταστέα ύλη περιλαμβάνονται: α) Έκθεση ιδεών, β) Οργανισμός δικαστηρίων και γ) Κώδικας Κατάστασης Δικαστικών Υπαλλήλων.

3. Για τους υποψήφιους των ανωτέρω κλάδων η γνώση γραφομηχανής κα στενογραφίας ή ταχυγραφία αποτελεί πρόσθετο προσόν".

3. Το άρθρο 24 του ν.δ. 1025/1971 αντικαθίσταται ως εξής:

"Άρθρο 24

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Δικαιοσύνης καθορίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την προκήρυξη του διαγωνισμού, τη δημοσίευση της προκηρύξεως, το έντυπο της αιτήσεως, την αρχή στην οποία θα υποβληθούν οι αιτήσεις και την προθεσμία για την υποβολή τους, τον έλεγχο των προσόντων των υποψηφίων, τη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής του διαγωνισμού, τον τρόπο εξετάσεως, τη βαθμολογία, την κατάρτιση των πινάκων επιτυχίας, τη δημοσιότητα αυτών, τον έλεγχο νομιμότητας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και την κύρωση των πινάκων, την εν γένει διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη αναγκαίο λεπτομέρεια".

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24