logo-print

Άρθρο 39 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μετά την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του α,ν. 92/J967 προστίθεται παράγραφος 2 ως εξής και οι παράγραφοι 2 και 3 λαμβάνουν τους αριθμούς 3 και 4:

"3. Εμπορεύματα ή προϊόντα, τα οποία εισάγονται στο ελληνικό έδαφος ή εξάγονται από αυτό ή με οποιονδήποτε τρόπο μεταφέρονται μέσω αυτού κατά παράβαση των ανωτέρω διαταγμάτων, καθώς και το αντίστοιχα μεταφορικά μέσα, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους τελούσαν εν γνώσει της απαγορευόμενης μεταφοράς, κατάσχονται. Το αρμόδιο συμβούλιο των πλημμελειοδικών ύστερα από πρόταση του Εισαγγελέα μπορεί να διατάξει αμέσως τη δήμευση των κατασχεθέντων ανεξάρτητα από την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης αφού καλέσει πριν από τρεις εργάσιμες ημέρες τον κάτοχο των κατασχεθέντων ή τον παραβάτη. Εντός του χρόνου αυτού μπορεί να παρουσιαστεί και να αναπτύξει τις αντιρρήσεις του στο συμβούλιο ο κύριος των κατασχεθέντων αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο. Τα δημευθέντα αντικείμενα παραδίδονται αμέσως στον Ο.Δ.Δ.Υ. ο οποίος τα εκποιεί ή τα διαθέτει σε άλλες υπηρεσίες χωρίς καθυστέρηση, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των σχετικών με τις διαδικασίες εκποιήσεως η διαθέσεως κατασχεθέντων από τον Ο.Δ.Δ.Υ. διατάξεων.

Αν μετά την εκποίηση διαταχθεί η διάθεση των κατασχεθέντων και η απόδοσή τους στον ιδιοκτήτη, καταβάλλεται σ αυτόν ως αποζημίωση ποσό α) ίσο με το τίμημα που επιτεύχθηκε στη δημοπρασία, αν έχουν εκποιηθεί η β) ποσό ίσο με την αξία των κατασχεθέντων κατά το χρόνο της δήμευσης, όπως αυτή προσδιορίζεται σε έκθεση κοστολόγησης της αρμόδιας επιτροπής Ο.Δ.Δ.Υ.. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας."

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

send