logo-print

Άρθρο 58 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6

1. Σε περίπτωση μη λειτουργίας σχολείων λόγω καταλήψεως παρατείνεται η διδασκαλία των μαθημάτων στα εν λόγω σχολεία για όσες ημέρες διήρκεσε η κατάληψη.

2. Εφόσον ο χρόνος της κατά τα ανωτέρω παράτασης επεκτείνεται και πέραν της ημερομηνίας ενάρξεως των Γενικών Εξετάσεων, τα μαθήματα διακόπτονται στα συγκεκριμένα σχολεία, για μεν τις τάξεις ή τμήματα μαθητών που παρακολουθούν δέσμες μαθημάτων γενικής αξιολόγησης πέντε (5) ημέρες προ της ενάρξεως αυτών, για δε τις υπόλοιπες τάξεις ή τμήματα των σχολείων κατά δύο (2) ημέρες πριν. Τα μαθήματα συνεχίζονται μετά το πέρας των Γενικών Εξετάσεων στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης, μέχρι συμπληρώσεως του χρόνου παρατάσεως.

3. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου της παραγράφου 2 αυτού του άρθρου μπορεί να λάβουν μέρος στις Γενικές Εξετάσεις, η συμμετοχή τους όμως θεωρείται ως μη γενομένη και η βαθμολογία τους ακυρώνεται εάν δεν καταθέσουν τον τίτλο απόλυσης τους το αργότερο μέχρι 10 Αυγούστου του ίδιου έτους.

4. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να ρυθμίζονται τυχόν λεπτομέρειες εφαρμογής του άρθρου αυτού.

5. Η ισχύς των διατάξεων του άρθρου αυτού αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου 1993. Κατ' εξαίρεση για το σχολικό έτος 1992-93 μπορούν να αφαιρεθούν από το συνολικό αριθμό των ημερών παράτασης μέχρι έξι (6) το πολύ μέρες κατά σχολείο, εφόσον οι αντίστοιχες διδακτικές ώρες αναπληρωθούν αποδεδειγμένα στο πλαίσιο της λειτουργίας του σχολείου.

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send