logo-print

Άρθρο 65 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας του λεκανοπεδίου Αττικής, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ν. 1739/1987 "Διαχείριση των υδατικών πόρων και άλλες διατάξεις" η κατόπιν συμφωνίας της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (Ε.ΥΔΛ.Π.) και ιδιωτών, μεταφορά και προμήθεια από την Ε.ΥΔ.Α.Π. νερού προς ενίσχυση των υδραγωγείων της:

α. 600.000 Μ3/ημέρα από τη λίμνη Τριχωνίδα στον Ταμιευτήρα του Μόρνου, με αντλιοστάσια και σωληνώσεις, για χρονικά διάστημα δύο έως πέντε ετών.

β. 150.000 έως 200.000 Μ3/ημέρα από τον ποταμό Αχελώο, με σωληνώσεις και TANKERS στον υδαταγωγό του Μόρνου και για διάστημα μέχρι δύο (2) ετών.

Η μέτρηση των λαμβανόμενων ποσοτήτων νερού θα γίνεται τόσο στις πηγές λήψεως όσο και στα υδραγωγεία της Ε.Υ.Δ.Α.Π.. Η διάθεση των λαμβανόμενων ποσοτήτων νερού για άλλη χρήση απαγορεύεται.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων υποχρεούται στην άμεση σύνταξη Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα άνω έργα, τα δε μέτρα που θα προκύψουν ότι επιβάλλονται για την προστασία της περιοχής των έργων και της ευρύτερης περιοχής που επηρεάζονται από αυτά θα εφαρμοσθούν αμέσως από την Ε.ΥΔ.Α.Π..

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
send