logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 1968/1991 - Ελεγκτικά Συνέδριο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/1991

Υπό κωδικοποίηση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση

1. Η παρ. 2 του άρθρου 7 του π.δ. 774/1980 "Περί κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείμενον των περί Ελεγκτικού Συνεδρίου ισχυουσών διατάξεων υπό τον τίτλο "Οργανισμός Ελεγκτικού Συνεδρίου", όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

"2. Η ολομέλεια του Σώματος συντίθεται από τον Πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και τους συμβούλους. Για την ύπαρξη απαρτίας απαιτείται να παρίστανται οι μισοί συν ένας από το συνολικό αριθμό των υπαρχόντων μελών του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου ή του νόμιμου αναπληρωτή του. Ο αριθμός των μελών διατηρείται περιττός με την αποχώρηση του νεότερου συμβούλου ή αν αυτός είναι και εισηγητής στη δικαζόμενη υπόθεση με την αποχώρηση του αμέσως αρχαιοτέρου του."

2. Η διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 70 του ν. 1756/1988, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 13 του ν. 1877/1990, αντικαθίσταται ως εξής:

"6. Πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπορούν να διορισθούν οι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν συμπληρώσει τα προσόντα προαγωγής σε πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, εφέτη και αντεισαγγελέα εφετών, εφέτη των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Για μια 5ετία από της ισχύος του παρόντος νόμου, πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπορούν να διορισθούν και οι έχοντες πτυχίο Νομικού Τμήματος Πανεπιστημίου υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της υπηρεσίας σ' αυτό του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίοι κατά την έναρξη ισχύος του ν. 1586/1986 κατείχαν βαθμό 2ο ή 3ο (Διευθυντές) της Κατηγορίας ΠΕ, ως και υπάλληλοι της Κατηγορίας ΠΕ με βαθμό Α' που μετά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 1586/1986 τους έχουν ανατεθεί και ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου δ/νσεως ή ισοδύναμης υπηρεσιακής μονάδας, στις υπηρεσίες αυτές".

3. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα των προηγούμενων παραγράφων καταργείται.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ