logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 1968/1991

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/1991

Υπό κωδικοποίηση
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού καταργούνται από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις του άρθρου 109 του "Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών" (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), όπως ισχύουν μετά την τροποποίηση τους με την παρ. 7 του άρθρου 14 του ν. 1868/1989. Ο βαθμός του ειρηνοδίκη, καθώς και όλες οι σχετικές με τους ειρηνοδίκες διατάξεις που ίσχυσαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 1578/1985 θεωρούνται ότι δεν καταργήθηκαν ποτέ, εφ' όσον δεν αντιτίθενται στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και κατάστασης δικαστικών λειτουργών.

2. Στον πρώτο μετά τη δημοσίευση του παρόντος διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων παρέδρων πολιτικών δικαστηρίων και εισαγγελιών οι ήδη υπηρετούντες ειρηνοδίκες λαμβάνουν μέρος ασχέτως ηλικίας. Με το διορισμό του επιτυχόντος ειρηνοδίκη σε θέση παρέδρου δεν μεταβάλλεται σε βάρος του η μέχρι τότε μισθολογική του κατάσταση.

3. Στους δύο πρώτους μετά τη δημοσίευση του παρόντος διαγωνισμούς για την πλήρωση κενών θέσεων ειρηνοδικών, γίνονται δεκτοί όσοι έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 42ο έτος της ηλικίας τους.

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
send