logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 1968/1991

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/1991

Υπό κωδικοποίηση
Ποινικός Κώδικας Ι
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η αληθινή έννοια της διατάξεως του άρθρου 84 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. είναι ότι δεν επιθεωρούνται οι πρόεδροι εφετών και οι εισαγγελείς εφετών.

2. Το πέμπτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 84 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. αντικαθίσταται ως εξής:

"Ο Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορούν να ενεργήσουν οποτεδήποτε, οι ίδιοι ή με αρεοπαγίτη ή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντιστοίχως, επιθεώρηση όλων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και των δικαστικών υπηρεσιών και εισαγγελιών. Την επιθεώρηση αυτή μπορεί επίσης να ενεργήσει ο μεν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τους δικαστές και τα καταστήματα των πρωτοδικείων, ειρηνοδικείων και πταισματοδικείων και με πρόεδρο εφετών, ο δε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τους εισαγγελικούς λειτουργούς και τα καταστήματα των εισαγγελιών πρωτοδικών και με εισαγγελέα εφετών".

3. Η παράγραφος 8 του άρθρου 77 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. αντικαθίσταται ως ακολούθως:

'8. Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προάγεται εισαγγελέας εφετών. Επίσης στο βαθμό αυτόν προάγεται μετατασσόμενος ύστερα από αίτηση του πρόεδρος εφετών ή εφέτης που έχει τρία τουλάχιστον έτη υπηρεσίας στο βαθμό του.

Με προαγωγή προέδρων εφετών και εφετών επιτρέπεται η πλήρωση μόνο μέχρι τεσσάρων θέσεων αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου".

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30