logo-print

Άρθρο 35 - Νόμος 1968/1991 - Χρηματοδότηση και λειτουργία TA.X.ΔΙ.K.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/1991

Υπό κωδικοποίηση
Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του ν. δ. 1017/1971: α) προστίθεται η εξής φράση στο τέλος της περίπτ. γ "καθώς και για τον εφοδιασμό των δικαστικών υπηρεσιών και υποθηκοφυλακείων του Κράτους με τα απαραίτητα έντυπα και εκτυπωτικό υλικό" και β) προστίθεται περίπτ. ε' ως εξής:

ε) "για την αποκομιδή των βοθρολυμάτων των κτιρίων των δικαστικών υπηρεσιών και φυλακών, καθώς και το βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων αυτών".

2. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του ν. δ. 1017/1971 αντικαθίσταται ως εξής:

"Όταν ο πρόεδρος δεν υπάρχει, είναι απών ή κωλύεται αναπληρώνεται από τον αντιπρόεδρο, στον οποίο και περιέρχονται κατά το στάδιο αυτό οι αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 6 του παρόντος.

Στην περίπτωση αυτή με την ίδια απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ορίζεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου, για το χρονικό διάστημα της αναπλήρωσης, ένας από τους γενικούς διευθυντές του Υπουργείου Δικαιοσύνης".

3. Το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 5 του ν. δ. 1017/1971 αντικαθίσταται ως εξής:

"Το διοικητικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να αναθέτει την άσκηση ορισμένων αρμοδιοτήτων του στον πρόεδρο ή σε άλλο μέλος του ή σε δικαστικούς λειτουργούς ή σε προϊσταμένους υπηρεσιών αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης ή και να εξουσιοδοτεί αυτούς προς ενέργεια ορισμένων πράξεων".

4. Στο άρθρο 8 του ν.δ. 1017/1971, προστίθεται παράγραφος 2, που έχει ως εξής:

"2. Σε δίκες ενώπιον των δικαστηρίων των επαρχιών, η εκπροσώπηση και η δικαστική υπηρεσία του ταμείου, ανατίθεται στα κατά τόπους δικαστικά γραφεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπου δε δεν υπάρχουν τέτοια, σε δικηγόρους, που ορίζονται από τον πρόεδρο του ταμείου, μετά από πρόταση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους".

5. Η περίπτωση I της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. δ. 1017/1971 "περί συστάσεως Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων" αντικαθίσταται ως εξής:

"I. Το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων επιχορηγείται από τό Δημόσιο δια της χορηγήσεως πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκτέλεση του προγράμματος μελετών, αγορά οικοπέδων, ανέγερση και επισκευή κτιρίων αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, περιλαμβανομένων φυλακών και αναμορφωτηρίων. Η διαχείριση και διάθεση της επιχορήγησης αυτής γίνεται από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., για έργα και μελέτες που θα επιλέγονται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, βάσει του προγράμματος που υποβάλλεται κατ' έτος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας".

6. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 12 του ν. δ. 1017/1971 αντικαθίσταται ως εξής:

"Για κάθε δαπάνη αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου, το οποίο μπορεί με απόφασή του να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρό του να αποφασίζει για δαπάνες ύψους μέχρι του ποσού που ισχύει κάθε φορά για την προμήθεια υλικού με απευθείας ανάθεση".

7. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 του ν. 1816/1988 "τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για τη διαιτησία και άλλες διατάξεις", προστίθεται περίπτωση δ' η οποία έχει ως εξής:

"δ. για την απονομή βραβείων σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης για έργα τους στους τομείς νομικής επιστήμης, εικαστικών τεχνών και λογοτεχνίας".

8. Η παράγραφος 2 του άρθρου 6 του ν. 1816/1988 αντικαθίσταται ως εξής:

"2. Οι διατάξεις αυτού του νόμου για τη διαιτησία ισχύουν και όταν διαιτητής ή επιδιαιτητής ορίζεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σε ειδικό λογαριασμό, χωριστό από το λογαριασμό του άρθρου 4, που συνιστάται επίσης στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., καταχωρίζονται τα ποσοστά αμοιβών διαιτησίας τα προερχόμενα από τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τα κεφάλαια αυτά διατίθενται για την παροχή έκτακτης χρηματικής ενίσχυσης σε μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ή σης οικογένειές τους σε περίπτωση θανάτου ή ασθενείας αυτών ή των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους για την αντιμετώπιση δαπανών που δεν καλύπτονται από το Δημόσιο ή από οποιονδήποτε φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης, καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία εντευκτηρίων και την έκδοση επιστημονικών μελετών και νομικών περιοδικών. Η διαχείριση του ειδικού αυτού λογαριασμού ασκείται από επιτροπή στην οποία μετέχει ο πρόεδρος του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ένας σύμβουλος, ένας πάρεδρος και ένας δικαστικός αντιπρόσωπος Α' τάξης, που θα ορίζονται με θητεία δύο ετών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης".

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ