logo-print

Νόμος 3673/2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

15/07/2008

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3673

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: Άρθρο πρώτο

ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση της Γαλλικής Δημοκρατίας που από εδώ και στο εξής θα ονομάζονται συμβαλλόμενα μέρη,

Έχοντας αποφασίσει να αναπτύξουν τις ενέργειες που έχουν αναλάβει σε θέματα κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης,

Επιθυμώντας να συντονίσουν τις δράσεις τους στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας,

Στοχεύοντας στην ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, συμφώνησαν για τα παρακάτω:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Άρθρο 10

1. Κάθε ένα από τα μέρη κοινοποιεί στο άλλο την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη θέση σε ισχύ της παρούσας συμφωνίας. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ την πρώτη ημέρα του μήνα που ακολουθεί την αποδοχή της δεύτερης διακοίνωσης.

2. Η συμφωνία αυτή, συνάπτεται για τρία (3) χρόνια και ανανεώνεται αυτοδίκαια για διαδοχικές περιόδους τριών ετών, εκτός αν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη την καταγγείλει γραπτώς με προειδοποίηση τριών μηνών.

3. Τροποποιήσεις στην παρούσα συμφωνία μπορούν να υιοθετηθούν στην ίδια μορφή με το παρόν κείμενο.

Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι των δύο μερών, υπέγραψαν την παρούσα συμφωνία και έβαλαν τη σφραγίδα τους.

Έγινε και υπογράφτηκε στην Αθήνα την 14η Φεβρουαρίου 1997 σε δύο πρωτότυπα, στη ελληνική και γαλλική γλώσσα τα οποία είναι εξίσου αυθεντικά.

Για την Κυβέρνηση Για την Κυβέρνηση

της Ελληνικής Δημοκρατίας της Γαλλικής Δημοκρατίας

ο υπουργοσ εσωτερικων, ο υπουργοσ εσωτερικων

δημ. διοικησησ και αποκεντρωσησ

ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ JEAN LOUIS DEBRE

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Στο πλαίσιο των στενών δεσμών φιλίας που συνδέουν ανέκαθεν την Ελλάδα και τη Γαλλία και κατόπιν της συμφωνίας για συνεργασία σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων, που υπογράφτηκε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου 1997 μεταξύ των δυο χωρών, με σκοπό κυρίως την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών σε θέματα αυτοδιοίκησης και πολιτικής προστασίας,

Επιθυμώντας να προωθήσουν και να αναπτύξουν την αμοιβαία συνεργασία στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και του εκσυγχρονισμού της στα πλαίσια διμερούς συνεργασίας κατ ευρωπατκής προοπτικής,

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του 8ου άτυπου Συμβουλίου των Ευρωπαίων Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2000, τα οποία αναφέρονται στην προώθηση μιας ποιοτικής δημοσίας διοίκησης προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών,

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας καν το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Μεταρρύθμισης του Κράτους της Γαλλικής Δημοκρατίας, τα οποία θα ονομάζονται στο εξής «τα Μέρη»,

Συμφώνησαν στα ακόλουθα:

1. Σκοπός

Η διοικητική συμφωνία έχει ως σκοπό να αναπτύξει ένα πλαίσιο γενικής συνεργασίας με τη βοήθεια του οποίου τα Μέρη θα μπορούν να ενισχύσουν τη διμερή αμοιβαία συνεργασία στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τα Μέρη βεβαιώνουν τη βούληση τους να αναλάβουν από κοινού ενεργό δράση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού χώρου ποιότητας των δημόσιων διοικήσεων, προς όφελος όλων των πολιτών τους και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης που υιοθετήθηκε στο Στρασβούργο.

2. Στόχος

Η διοικητική συμφωνία έχει ως στόχο τη δημιουργία μεταξύ των δύο μερών μιας σχέσης δυναμικής συνεργασίας η οποία θα βασίζεται στην ανταλλαγή εμπειριών και επαγγελματικών γνώσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των «καλύτερων πρακτικών» και μεταρρυθμιστικών δράσεων σε εθνικό επίπεδο όπως και στην κοινή επιθυμία να προωθήσουν τις ευρωπαϊκές εργασίες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνεργασία θα αφορά κυρίως τους παρακάτω τομείς:

• Τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και «καινοτόμες» δημόσιες υπηρεσίες, όσον αφορά ιδίως τις δημόσιες πολιτικές, τις απαραίτητες δομές για την

εφαρμογή τους, την ανάπτυξη μεθόδων και την εισαγωγή δεικτών μέτρησης της αποδοτικότητας.

• Την κωδικοποίηση του δικαίου και την πρόσβαση των πολιτών σ' αυτό.

• Τη χρήση των νέων τεχνολογιών σαν εργαλείο καλύτερης οργάνωσης της διοίκησης και βέλτιστης παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες και ιδίως την ανάπτυξη των κέντρων πληροφόρησης και όλων των δομών που επιτρέπουν την καλύτερη πληροφόρηση και καθοδήγηση των πολιτών -χρηστών των δημόσιων υπηρεσιών.

• Τις δομές της δημόσιας διοίκησης και της διαχείρισης τους, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων μεταξύ κεντρικών και αποκεντρωμένων διοικήσεων, το συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων στις περιφέρειες, τη χάραξη οριζόντιων πολιτικών.

• Τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων στη δημόσια διοίκηση, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των γνώσεων, της εκπαίδευσης, της διαρκούς επιμόρφωσης της κατηγοριοποίησης και των αποδοχών του προσωπικού της, τον προγραμματισμό της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα και των απαραίτητων δεξιοτήτων του προσωπικού.

• Την τακτική εξέταση των δυνατοτήτων διμερούς συνεργασίας για την υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασης και εκσυγχρονισμού όσων από τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου που θα το επιθυμούν, την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, που κυρίως ευνοούν τη δημιουργία μιας διοίκησης με ευρωπαϊκά πρότυπα.

3. Τρόποι υλοποίησης

Η συνεργασία θα τεθεί σε εφαρμογή ανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν τα δύο Μέρη, με την ανάπτυξη δράσεων όπως:

• Τακτική συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας

Διοίκησης της Ελλάδας (ΕΚΔΔ) και κυρίως με την Εθνακή Σχρλή Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας (ΕΣΔΔ) και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ)

• Διοργάνωση εργαστηρίων, διεξαγωγή σεμιναρίων και συναντήσεων που θα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στη Γαλλία, περιοδικά, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης συνεργασίας.

• Διεξαγωγή μελετών, συγκρότηση ομάδων εργασίας και ειδικών δικτύων με ανταλλαγές δημοσίων υπαλλήλων των δύο Μερών

• Συνεχής ανταλλαγή εγγράφων και σχετικών πληροφοριών μεταξύ υπηρεσιών των δύο Μερών

• Άλλες δραστηριότητες συνεργασίας που κρίνονται χρήσιμες και πραγματοποιήσιμες από τα δύο Μέρη.

4. Παρακολούθηση της εφαρμογής της συμφωνίας Τα δύο Μέρη θα ορίσουν, καθένα από την πλευρά του,

ένα συντονιστή, που θα είναι επιφορτισμένος με την αποτελεσματική εφαρμογή της διοικητικής συμφωνίας. Οι συντονιστές, που συγκροτούν για το σκοπό αυτό, μια «εικονική- ηλεκτρονική γραμματεία», θα επεξεργαστούν ένα προγραμματισμό δράσεων και θα προτείνουν επιπρόσθετες ενέργειες που μπορεί να αναληφθούν από τα δύο Μέρη.

5. Χρηματοδότηση

Τα έξοδα μετακίνησης και οι δαπάνες που θα προκύψουν από την υλοποίηση της συνεργασίας στο πλαίσιο

της παρούσης διοικητικής συμφωνίας βαρύνουν τα δύο Μέρη, αντιστοίχως εκτός εάν αυτά αποφασίσουν, από κοινού, διαφορετικά. 6. Διάρκεια

Η διοικητική συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την υπογραφή του και μπορεί να τροποποιηθεί εγγράφως με την αμοιβαία συμφωνία των Μερών.

Έγινε στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου 2001, σε δύο πρωτότυπα στην ελληνική και γαλλική γλώσσα Τα δύο (2) κείμενα έχουν την ίδια αποδεικτική αξία.

η υπουργοσ εσωτερικων, ο υπουργοσ δημοσιασ διοικησησ

δημ. διοικησησ και αποκεντρωσησ και μεταρρυθμισησ του κρατουσ τησ ελληνικησ δημοκρατιασ τησ γαλλικησ δημοκρατιασ

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙCHEL SAPIN

ACCORD

ENTRE

LE GOUVERNEMENT DE LA REPUBLfQUE HE LLEN! QUE

ET

LE GOUVERNEMHNT DE LA REPUBUQUE FRANQAISE

RELATiF A LA COOPERATION EN MATIERE D'AFFAIRES INTERIEURES

Le Go Live mem a η ( de iA RepubTtQUa hetj&iique le QouueroamanE de la Repuhlloue francaise ej-apres denomrn^s Lea parties,

Decides a devdoppef les actions engagee? en mature ^administration generate et locate.

ϋέϊΐΐΐϋϊ de caardonner tain actions dans le domaine de la Securtte

Civile,

ScHjcnauK de resserrer les Item d'amHSi et de cooperatran deja enslanta eritre lea deux ttats,

sorH conventis de oe qui suit

TVm£\- COOPERATION D^QMIHISTRATION GFHEHALE ET LOCALE

ARTICLE ,1

En matiere if a dmi π is (ration generate, tea parties s'engagent a devdopper les actions daja rnhs*s en geuvne dans Tas dnmairws siivanrta .

- administration: territorials.

- inform stem cfvique.

ARTICLE 2

En mature de decentralisation at de gentian tte osHectivltB& locates, les panics conVtennent de poursuivre des actions dans tes ticmaines suivantfi :

- format ton Initials at continue dtes cadres admintStrattfs, dee alus et <Jbp tedvwctens flicesseire au deveteppement et a ractmirafestratlon d&s eoilectrvjles locales,

- foomrture de documentation speaaisee,

- consejl pour retaboraUan technique de textas Jmrldiques.

- aehanoes at assistance technique

ABTiCLE.fi

La cooperation dans les domanea menrjonrres dans Je present accocd se developpe pat ierTtfemrae dies orgsnisroee destgnea per chacune des" parties a faulra.

ARTICLE 7

La mise en oeuur* de ees cooparaWs fart j"4r^et drupe- prograrnmation qui Cera resaortir la contribution de cheque partie, dana hs lEmtte de jeurs ressou.reas budg&fairas.

ARTIQ Ε 8

Si r.uneides deux: parties, saisie dfune demands Icrmulee dans 6e cadre du present accord, asilme que son acceptation porteraft atteinte i la souverainete, k 4$ security a Tordre pubic ou a/fautres interets eesentiels da son fctat, celta partie peiit rejeier Ja dite demands.

ARTICLE 9

1 - Chacune dee parties garantM le traitement confidential des in/ormatinnE qualifier comme teles par I'auU* partie, ^nfconement aux liSsposWona legislaJivas et rag I em en tares en vigueur dans. rEtat de cede dem.£ra.

2- Les echairtibns et inform at for s techniques communiques dan* la cadre du present accord na peuuent aire transmit a un Eitat tiers sans taccord! ce 3a partie qui les a tdurnis.

I Ijlllilllljlllilllll^^

ΦΕΚ 135

Pour fie Gauuernemeril d* \& Repubtique hfeKenjque

Le Mnetre de rirrterieur d* radniinistratktn pubiqua et de la dec antra Π sa Eton

/

AteKanoVos PAPAOOPOULOE

Pour le Gouvernernent fl> la Repuftique franchise

Le Ministre de f Interieur

Jean-Louis DEBRc"

ARRANGEMENT ADMiNlSTRA Tlf

RNTHE

LA MINLSTRE DE L^NTERJEURh D£ L'ADMINISTRATION PUBLiQUK ET DE LA DECENTRALISATION DE LA ftEPUBLIQUJi HELLENIQUE

ET

LE MLN1STRE DE LA FONQION PUBL1QUE ET DE LA REFORMS DE L'ETAT DE LA HEPUBLJQlilC FRANCA ISJ£

RELATTF A IA COOPERATION DANS LE DDMAJjNE DE LA ¥ONCTf ON J'TJBJLIOTIE ET DE LA REFORMS DE L'ETAT

i'Grti des SiceiRi d'amitie qui unisseirt depuis ltmgtemps la France el La Crete et de Vaccord cadre relalif a is cooperation en matiert d'affaires inter cures signe a Athenea le !4 fivricr 1997 errtre les deux pays, visard notarnmcm des echfinjjc& d'informations ct rie bonnes pratiques en maiiere admitJsfraiivf. et en metiers, de securite civile,

rhisiiitui dc prtHuouvuk el de devetopper leiu coope~raliun mutuellc dsns Lb domainc dc la fonciiun publique et de lv mudfrrnisatiftn de I'adinirjslntfiion, dj»i& up cadre bilateral et dans tint perspective enropisFUM:,

En .mword svaz lei iruntlu&iotiS du 8*mc coraeil ujfomjei des minis Ires eurdpcenS diarges de la fanction publique el de ia reformc dc I'admirristratkHx reuai a Strasbourg lea 7 ct 8 novcmhfc 200Q, destinee* a piomouvpir une admTnisiratiori publiqnc dc qualite au i>tnefice dc UjuS tttuytftt enropeenfi,

Eyti iriuitsleje de- rlritirieur, de l\\dministr&ticin publique. et de la Ueccntiilisaiiun de la Republique hell Unique el Le ministete. de la. Foiiiiioit puHique et ek- la. Re twin ft de J'EtaX de la RepubliujUt fifsticaise, d-errnes design^ "les paitica",

Soj« convsnus de ce qui suit:

L-But

Cci arrangement a pour but d'etublir un cadre de travail general 3 Γ aide duquel let; parlies pourf curl accroftre leur cooperation biMerale dans le doinaine de la mtKlcmLsatiun et de Γ amelioration de rcfficache de Γ administration publique.

Grace a cette cooperation, les parties rt affirm ent aussi leur voJonte de prendre ensemble unc part active an dtrrcJoppement dp It reflexion but la const it ini on d"un cspacc eiiHipcen de qu&lile des adrajnistrationa publiquES., au benefice de Lous leers citoyens ct des entrepriies, eonfomreinem so progranime d'action adopted a Strasbourg .

jm Objgctjj

Cet arrange men t a pour oLjectif d'elablir entrc les deux partie e une relation de iravall dynanaique, fondee sur le part age de J1 experience et des cauiaitsances profosionoelks des fonctiormairea, ]hecbangc des meiUeures pratiques el experiences iHtiooalca dc uindemisatkHiT lfl vg]c-;tii£ commune dc faint progrcsaer lea Lrovjuk eurDpeen& 5ar lea Eujftta J'iniicreL cojthtilidLa cooperation portera. notamment sur les demaines aurvanta:

- I'junelioifltEon de la i^ualite des service a et lea services publics innovarits, arec une reflexion portuiL ftur Its. politicoes publicities, les ^iructiires necesBtfinc.H a ie-ιιτ ττιϊή* en

oeuvre, Je diveloppcrneril dc m&hodes d'e valuation ct la mise crt plate d'indicatcurs dc performance,

- la codification du droit d t^ctes des ciluyeni a.u droit,

- ['utilisation des uouvcilcs technologies com me intfjtnncnl dc mciHeurc orgarfi&allon dc 1'administration el de mciEleur service rendu au* cituyens, avec rmL&rnmctn ic dcveloppemeut des "points inrbfrnaiien" et de toutes le* formulcs qui permcttcnt de tmeux infbmier ct guidcr ies uuigcrs dc I'administration,

- la gestion et I'administration puhliques, y enmpris les relations entrc adniijiisuralioits centrales at administrations, decejitiajjsees^ la coordinaii™ des aclivites gonvemementaiea en region^ l'elabomtiyn de politique* horizonules:,

- la gestion des: ressoutoes humaines dans ia fonction publiquc* y compiis la ^eslion du savair, Ja formation*! 'acquisition continue du snvoii, la clarification et la remuneration la, geslion preVisionneJIe de i'emploi public et des competences necessajret,

- un ex amen readier des possibilites de. cooperation bilateral c pour intervtnir en souticni du processus dc transition et de modemisatiiia de pays du comineut eurupeen qui en feraient la demande, la participation cunjoinic a des programmes eLiropeens destines ncrfamrneul a tavoriser la constitution dsune administration sax normcs eurcpeeuies..

1- MffdaKtesi djc mine en gen vre

La cooperation sera mise en tfuvit, en lopctioij, des rrjoyens respect ifs des parlies, en dcveloppant des acuvites com me par exemple :

- une collaboration rcguEicre cntrc I'eeole naticnak d'admuiisiration (ΕΝΑ), en France ct le Centre national d'admin isiratiLin puhlique (EKDU), en particalier ldEcok nationale d^adirrinistratjon publique. (ESDI}},

- don; Ee cadre de b) CuHubOration precttce. des ateliers et dej bibles ran des el des

rcnconires pericdiques, en France et en Grece,

- des etudes et des eta b lis seen en is de grouped de travail er die rescau* special iMs. y compris par des echanges de foncliwinaires entre les deux parties,

- un cehange permanent de documents et de nmseignemcrts pertinents crrfre

services irjtene5Ses des deu\. parties,

- d'auu-ea activitea de couperation <\ua ies parties jugeront utiles et n&distfWey

4-- Suiyi de h miae en centre de ^arrangement

I jif Aeux parties designer Lint chacuuc un coordonnalcur charge de veiiler a la rrcist en oeuvre efficaee de cet arrb^gemetrt. Les coordoiuuieuis, qui constiruerenl a eel effet un

"secretarial virtue!" par voi* electron! one, cJaborcronl une prograrjiniarion des act! vile* et propowrOTLl 1tS acEivilca supplemepUiires a crptrcprendre wnjainteiricrrt5,-Fuaanccment

Sauf decisinos contraires prises d^in tommun accord par les parties, les frsis deplecemenl el les. coots assccks au travail realise dans le cadre du present urr&ifteiuent de cGopcmifon intombcTont auw panics respecrjves.

Cot arrangcmeiit cntrera en vigbcur des 53 signa!vre el pourra Itre modifo: |iar ecrit avec k consentcmcrit raulocl des parties.

Etabli cn double k AThencs, k \7 icptcmbre 20011 en fhmc.ajs & cn les deux textes faiiwet foi.

Άρθρο δεύτερο

Οι τροποποιήσεις της παρούσας Συμφωνίας κατά το άρθρο 10 παράγραφος 3 αυτής θα γίνουν σύμφωνα με τη συνταγματική διαδικασία.

Άρθρο τρίτο

Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσί-ευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και των Συμφωνιών που κυρώνονται από την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 10 και 6 αυτών αντίστοιχα.

Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

οι υπουργοι

εσωτερικων οικονομιασ εξωτερικων

και οικονομικων

ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 9 Ιουλίου 2008

ο επι τησ δικαιοσυνησ υπουργοσ

Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ Φ.Ε.Κ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Βασ. Όλγας 227

23104 23956

ΛΑΡΙΣΑ - Διοικητήριο

2410 597449

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Ευριπίδου 63

210 4135228

ΚΕΡΚΥΡΑ - Σαμαρά 13

26610 89122

ΠΑΤΡΑ - Κορίνθου 327

2610 638109

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Πεδιάδος 2

2810 300781

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Διοικητήριο

26510 87215

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - Πλ. Κωνσταντινουπόλεως 1

22510 46654

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - Δημοκρατίας 1

25310 22858

ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΥΛΛΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ

Σε έντυπη μορφή

• Για τα Φ.Ε.Κ. από 1 μέχρι 16 σελίδες σε 1 €, προσαυξανόμενη κατά 0,20 € για κάθε επιπλέον οκτασέλιδο ή μέρος αυτού.

• Για τα φωτοαντίγραφα Φ.Ε.Κ. σε 0,15 € ανά σελίδα.

Σε μορφή DVD/CD

Τεύχος

Ετήσια έκδοση

Τριμηνιαία έκδοση

Μηνιαία έκδοση

Α'

150 €

40 €

15 €

Β'

300 €

80 €

30 €

Γ'

50 €

-

-

Υ.Ο.Δ.Δ.

50 €

-

-

Δ'

110 €

30 €

-

Τεύχος

Ετήσια έκδοση

Τριμηνιαία έκδοση

Μηνιαία έκδοση

Α.Α.Π.

110 €

30 €

-

Ε.Β.Ι.

100 €

-

-

Α.Ε.Δ.

5 €

-

-

Δ.Δ.Σ.

200 €

-

20 €

Α.Ε. - Ε.Π.Ε. και Γ.Ε.ΜΗ.

-

-

100 €

• Η τιμή πώλησης μεμονωμένων Φ.Ε.Κ. σε μορφή cd-rom από εκείνα που διατίθενται σε ψηφιακή μορφή και μέχρι 100 σελίδες, σε 5 € προσαυξανόμενη κατά 1 € ανά 50 σελίδες.

• Η τιμή πώλησης σε μορφή cd-rom/dvd, δημοσιευμάτων μιας εταιρείας στο τεύχος Α.Ε.-Ε.Π.Ε. και Γ.Ε.ΜΗ. σε 5 € ανά έτος. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Φ.Ε.Κ.: Τηλεφωνικά: 210 4071010 - fax: 210 4071010 - internet: http://www.et.gr

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Φ.Ε.Κ.

Τεύχος

Έντυπη μορφή

Ψηφιακή Μορφή

Τεύχος

Έντυπη μορφή

Ψηφιακή Μορφή

Α'

225 €

190 €

Α.Ε.Δ.

10 €

Δωρεάν

Β'

320 €

225 €

Α.Ε. - Ε.Π.Ε. και Γ.Ε.ΜΗ.

2.250 €

645 €

Γ'

65 €

Δωρεάν

Δ.Δ.Σ.

225 €

95 €

Υ.Ο.Δ.Δ.

65 €

Δωρεάν

Α.Σ.Ε.Π.

70€

Δωρεάν

Δ'

160 €

80 €

Ο.Π.Κ.

-

Δωρεάν

Α.Α.Π.

160 €

80 €

Α'+ Β'+ Δ' + Α.Α.Π.

-

450 €

Ε.Β.Ι.

65 €

33 €

• Το τεύχος Α.Σ.Ε.Π. (έντυπη μορφή) θα αποστέλλεται σε συνδρομητές ταχυδρομικά, με την επιβάρυνση των 70 €, ποσό το οποίο αφορά τα ταχυδρομικά έξοδα.

• Για την παροχή πρόσβασης μέσω διαδικτύου σε Φ.Ε.Κ. προηγουμένων ετών και συγκεκριμένα στα τεύχη: α) Α, Β, Δ, ΑΑΠ, Ε.Β.Ι. και Δ.Δ.Σ., η τιμή προσαυξάνεται, πέραν του ποσού της ετήσιας συνδρομής του 2007, κατά 40 € ανά έτος και ανά τεύχος και β) για το τεύχος Α.Ε.-Ε.Π.Ε. & Γ.Ε.ΜΗ., κατά 60 € ανά έτος παλαιότητας.

' Η καταβολή γίνεται σε όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.). Το πρωτότυπο διπλότυπο (έγγραφο αριθμ. πρωτ. 9067/28.2.2005 2η Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου) με φροντίδα των ενδιαφερομένων, πρέπει να αποστέλλεται ή να κατατίθεται στο Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Τ.Κ. 104 32 Αθήνα).

' Σημειώνεται ότι φωτοαντίγραφα διπλοτύπων, ταχυδρομικές Επιταγές για την εξόφληση της συνδρομής, δεν γίνονται δεκτά και θα επιστρέφονται.

' Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίου Τύπου Αθηνών και Επαρχίας, οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, η Ε.Σ.Η.Ε.Α., τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά Όργανα και οι τριτοβάθμιες επαγγελματικές ενώσεις δικαιούνται έκπτωσης πενήντα τοις εκατό (50%) επί της ετήσιας συνδρομής (τρέχον έτος + παλαιότητα).

' Το ποσό υπέρ Τ.Α.Π.Ε.Τ. [5% επί του ποσού συνδρομής (τρέχον έτος + παλαιότητα)], καταβάλλεται ολόκληρο (Κ.Α.Ε. 3512) και υπολογίζεται πριν την έκπτωση.

Στην Ταχυδρομική συνδρομή του τεύχους Α.Σ.Ε.Π. δεν γίνεται έκπτωση.

Πληροφορίες για δημοσιεύματα που καταχωρούνται στα Φ.Ε.Κ. στο τηλ.: 210 5279000. Φωτοαντίγραφα παλαιών Φ.Ε.Κ.: Μάρνη 8 τηλ.: 210 8220885, 210 8222924, 210 5279050. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης ανάγνωσης των δημοσιευμάτων που καταχωρούνται σε όλα τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως πλην εκείνων που καταχωρούνται στο τεύχος Α.Ε.-Ε.Π.Ε και Γ.Ε.ΜΗ., από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr).

Οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών λειτουργούν καθημερινά από 08:00 μέχρι 13:00

IWIIIil

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 34 * ΑΘΗΝΑ 104 32 * ΤΗΛ. 210 52 79 000 * FAX 210 52 21 004, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ: http://www.et.gr - e-mail: webmaster.et@et.qrl

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
send