logo-print

Άρθρο 6 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΔΠ0005159/586Β ́ΕΞ2015 - Αντάλλαγμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/05/2015

Κωδικοποιημένο
Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η παραχώρηση του άρθρου 1 γίνεται έναντι ανταλλάγματος.

Για το σκοπό είσπραξης του ανταλλάγματος στην περίπτωση που οι ίδιοι οι ΟΤΑ Α ́ βαθμού χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους, κοινοποιούν τους απολογισμούς τους εντός ενός μηνός από την έγκριση τους στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας. Σε αυτή την περίπτωση το υπέρ του δημοσίου αντάλλαγμα ορίζεται σε ποσοστό 30% επί των ακαθάριστων εσόδων που πραγματοποιεί o OTA A΄ βαθμού του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης από την άσκηση των δραστηριοτήτων του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης στους κοινόχρηστους χώρους.

Σε περίπτωση που το εν λόγω δικαίωμα έχει μεταβιβαστεί, από τον OTA Α ́ βαθμού, σε υφιστάμενη δημοτική ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 266 του Ν. 3463/2006, στο οικείο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας κοινοποιείται ο ισολογισμός της εταιρείας αυτής. Σε αυτήν την περίπτωση το υπέρ του δημοσίου αντάλλαγμα ορίζεται σε ποσοστό 10% επί των ακαθάριστων εσόδων που πραγματοποιεί η ίδια η δημοτική ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 266 του Ν. 3463/2006 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης από την άσκηση των δραστηριοτήτων του άρθρου 2 της παρούσας απόφασης στους κοινόχρηστους χώρους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας ή ο εξουσιοδοτημένος από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, υπάλληλος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας στη συνέχεια φροντίζει άμεσα για την σύνταξη σχετικού Χρηματικού καταλόγου με τα ποσά του ανταλλάγματος και τον αποστέλλει για βεβαίωση στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την παραπάνω υποχρέωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας με εισήγηση του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας, θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις του εδαφίου β ́, του άρθρου 13 της παρούσας.

Εφόσον το δικαίωμα έχει μεταβιβαστεί από τους ΟΤΑ Α ́ βαθμού σε τρίτους, το αντάλλαγμα ορίζεται σε ποσοστό 30% επί του συμφωνηθέντος μισθώματος, το οποίο καταβάλλεται από τους τρίτους με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 10 της παρούσας απόφασης.

Για την μεταβίβαση του δικαιώματος παραχώρησης της απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών από Ο.Τ.Α. Α ́ βαθμού σε ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 266 του Ν. 3463/2006 (άρθρο 1 της παρούσας), απαγορεύεται η καταβολή οποιουδήποτε ανταλλάγματος προς τον Ο.Τ.Α. Α ́ βαθμού.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 4384/2016, η ισχύς της παρούσας απόφασης παρατείνεται έως 30.4.2017. Συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης σε τρίτους που έληξαν ή λήγουν έως την 30.4 2016, δεν παρατείνονται.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send