logo-print

Άρθρο 14 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΔΠ0005159/586Β ́ΕΞ2015 - Τελικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/04/2015

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Η απόφαση αυτή δεν υποκαθιστά τυχόν άδειες άλλων αρχών ή υπηρεσιών ή φορέων όπου απαιτούνται κάθε φορά για την άσκηση δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους για τους οποίους παραχωρήθηκε το δικαίωμα της απλής χρήσης.

Διατηρείται σε ισχύ, ως αναπόσπαστο συμπλήρωμα της παρούσας η κοινή υπουργική απόφαση 1052758/1451/Β0010/10−4−2012 (1411 Β ́).

Όλες οι μεταβιβάσεις του δικαιώματος απλής χρήσης κοινοχρήστων χώρων, απευθείας ή κατόπιν δημοπρασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από τους Δήμους έως και την 31 η Μαΐου εκάστου έτους παραχώρησης, εξαιρουμένων των νέων επιχειρήσεων της παρ. 4 του άρθρου 13 του Ν. 2971/2001.

Από την 1η Ιουνίου εκάστου έτους οι συμβάσεις απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από τον Προϊστάμενο των Περιφερειακών Δ/νσεων Δημόσιας Περιουσίας ή από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας και τους ενδιαφερόμενους, με το αντάλλαγμα 50% υπέρ του Δημοσίου και 50% υπέρ του οικείου Δήμου.

Στις περιπτώσεις αυτές οι αιτούντες απευθείας παραχώρηση, υποβάλλουν αίτηση στην Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας ή στα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας κατ’ αρμοδιότητα συνοδευόμενη από το υπόβαθρο ή το απόσπασμα του εδαφίου β ́, της παραγράφου β ́, του άρθρου 10 της παρούσης.

Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Δημόσιας Περιουσίας / Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας κατ’ αρμοδιότητα ελέγχουν την συνδρομή των προϋποθέσεων για την απευθείας παραχώρηση.

Σε περίπτωση που αυτές συντρέχουν, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας ή ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας εκδίδει οίκοθεν σημείωμα για την καταβολή από τον αιτούντα ποσοστού 50% επί του μισθώματος, που έχει κρίνει εφαρμοστέο ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας ή ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας.

Μετά την προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής από τον αιτούντα, συνάπτεται μεταξύ αυτού και του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας ή του εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας το μισθωτήριο συμβόλαιο, μετά την υπογραφή του οποίου ο μισθωτής δικαιούται να εγκατασταθεί στον παραχωρηθέντα κοινόχρηστο χώρο.

Ομοίως, από την 1 η Ιουνίου εκάστου έτους, η διαδικασία δημοπρασίας θα διενεργείται από τον Προϊστάμενο των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Περιουσίας ή από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας, εξαιρουμένων των δημοπρασιών που έχουν ήδη προκηρυχτεί μέχρι την 31 η Μαΐου εκάστου έτους παραχώρησης της παρούσας, οι οποίες ολοκληρώνονται από το Δήμο.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο κοινοποιείται εντός 10 ημερών, από τη σύναψή του, με μέριμνα της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας ή του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας στον δικαιούχο δήμο, προκειμένου να λάβει γνώση και να προχωρήσει στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του αναλογούντος σε αυτόν ποσοστού επί του μισθώματος.

Με μέριμνα του Δήμου γίνεται η ανάρτηση των προκηρύξεων και μισθωτηρίων στη Διαύγεια. Μετά τις 31 Μαΐου εκάστου έτους για όσες μισθώσεις γίνονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας ή τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας η ανάρτηση στη Διαύγεια γίνεται με μέριμνα των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Περιουσίας / Αυτοτελών Γραφείων Δημόσιας Περιουσίας κατ’ αρμοδιότητα.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 4384/2016, η ισχύς της παρούσας απόφασης παρατείνεται έως 30.4.2017. Συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης σε τρίτους που έληξαν ή λήγουν έως την 30.4 2016, δεν παρατείνονται.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
send