logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 4249/2014 - Εποπτεία, έλεγχος, υπαγωγή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2014

Μη κωδικοποιημένο
Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι Κλάδοι και το Επιτελείο της Ελληνικής Αστυνομίας κατευθύνονται, συντονίζονται, εποπτεύονται και ελέγχονται ως ακολούθως:

α. ο Κλάδος Τάξης από τον Γενικό Επιθεωρητή Τάξης,

β. ο Κλάδος Ασφάλειας από τον Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας,

γ. ο Κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων από τον Γενικό Επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων,

δ. το Επιτελείο από τον Προϊστάμενο Επιτελείου.

2. Οι Κλάδοι μεταξύ τους και προς το Επιτελείο είναι ισότιμοι και διαρθρώνονται σε Διευθύνσεις και οι Διευθύνσεις σε Τμήματα.

3. Το Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού (Ε.Γ.Α.) λειτουργεί σε επίπεδο Διεύθυνσης και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

4. Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και οι αυτοτελείς κεντρικές υπηρεσίες εποπτεύονται και ελέγχονται ως ακολούθως:

α. οι Διευθύνσεις Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Εσωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικής Αστυνομίας από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

β. η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

γ. η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από τον Γενικό Επιθεωρητή Ασφάλειας,

δ. οι Διευθύνσεις Υγειονομικού και Οικονομικής Επιθεώρησης από τον Προϊστάμενο Επιτελείου,

ε. οι Διευθύνσεις Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπάγονται, απευθείας, στον Κλάδο Ασφάλειας και κατευθύνονται, συντονίζονται, εποπτεύονται και ελέγχονται από τον οικείο Γενικό Επιθεωρητή.

5. Για την εξασφάλιση της γραμματειακής εξυπηρέτησης και της επικοινωνίας του Υπαρχηγού, των Γενικών Επιθεωρητών και του Προϊστάμενου Επιτελείου λειτουργούν αντίστοιχα Γραφεία, τα οποία στελεχώνονται με το απολύτως αναγκαίο για τη λειτουργία τους αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό. Των Γραφείων αυτών προΐσταται ο οικείος υπασπιστής.

6. Το Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και τα Γραφεία της παραγράφου 5 εξυπηρετούνται διοικητικά και διαχειριστικά από τις καθ’ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις του Επιτελείου.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send