logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 4316/2014 - Κάλυψη θέσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/12/2014

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

1. Η παρ. 6 του άρθρου 26 του ν. 2519/1997 (Α΄ 165), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«α. Οι θέσεις ιατρών υπαίθρου προκηρύσσονται πέντε μήνες πριν από τη λήξη της θητείας των ιατρών, που υπηρετούν σε αυτές. Μετά τα οριστικά αποτελέσμα− τα της προκήρυξης για τις θέσεις περιοχές ή άγονες και προβληματικές σύμφωνα με το π.δ. 131/1987 (Α΄ 73), καθώς και στα χαρακτηρισμένα ως άγονα Περιφερεια− κά Ιατρεία, ανακοινώνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην οποία προτεραιότητα έχουν οι αιτούντες ιατροί κατηγορίας επί θητεία. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος τηρείται η οριζόμενη στην αριθμ. 18757/1911 υπουργική απόφαση (Β΄ 311) διαδικασία διενέργειας, έκδοσης απο− τελεσμάτων και τοποθέτησης αγροτικών ιατρών.
β. Αν η θέση που προκηρύσσεται δεν καλυφθεί, μπο− ρεί να παραταθεί η θητεία του ιατρού που υπηρετεί στο Π.Ε.Δ.Υ.−Κέντρο Υγείας ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Περιφερει− ακό Ιατρείο ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπηρετούντα ιατρό, μπορεί να παραταθεί η θητεία άλλου ιατρού που υπηρετεί στο ίδιο Π.Ε.Δ.Υ.− Κέντρο Υγείας ή σε Π.Ε.Δ.Υ. − Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Υ.Πε., στην οποία υπάγεται το Π.Ε.Δ.Υ.−Κέντρο Υγείας ή το Π.Ε.Δ.Υ.− Περιφερειακό Ιατρείο ή το Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφε− ρειακό Ιατρείο. Αν η θέση που προκηρύσσεται είναι ήδη κενή, μπορεί να υπηρετήσει με παράταση της θητείας του ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου που λήγει η θητεία του σε Π.Ε.Δ.Υ.−Κέντρο Υγείας ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του και η θέση του δεν έχει προκηρυχθεί. Η παράταση αυτή εγκρίνεται με απόφαση του Υπουρ−
γού Υγείας, έχει μέγιστη διάρκεια δώδεκα (12) μήνες και λήγει με την ανάληψη υπηρεσίας από τον ιατρό που επιλέγεται με βάση την επόμενη προκήρυξη.
γ. Επιπλέον, στις άγονες ή απομακρυσμένες ή νησιω− τικές ή προβληματικές περιοχές αν η θέση που προκη− ρύσσεται δεν καλυφθεί, μπορεί να παραταθεί η θητεία του ιατρού που υπηρετεί στο Π.Ε.Δ.Υ.−Κέντρο Υγείας ή σε Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευθύνης του ή αν η θέση που προκηρύσσε− ται είναι ήδη κενή, μπορεί να υπηρετήσει με παράταση της θητείας του ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου που λήγει η θητεία του σε Π.Ε.Δ.Υ.− Κέντρο Υγείας ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφε− ρειακό Ιατρείο της ευθύνης του και η θέση του δεν έχει προκηρυχθεί και πέραν των δώδεκα μηνών και μέχρι να καλυφθεί η θέση. Σε περίπτωση κάλυψης της θέσης, μπορεί να παραταθεί για επιπλέον χρονικό διάστημα η θητεία του υπηρετούντος με παράταση ιατρού σε άλλο Π.Ε.Δ.Υ.−Περιφερειακό Ιατρείο ή Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Ιατρείο ευθύνης του ίδιου Π.Ε.Δ.Υ.− Κέντρου Υγείας που έχει παραμείνει κενό. Το ίδιο ισχύει και για την κάλυψη θέσεων, που ενώ είχαν καλυφθεί από προκήρυξη έμειναν κενές από αιφνίδια παραίτηση του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου ή που είχαν καλυφθεί για χρονικό διάστημα ενός μήνα έως και πέντε μήνες, λόγω συμπλήρωσης της θητείας ιατρού υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά δεν πληρούνται οι χρονικές προϋποθέσεις για προκή− ρυξη της κενής θέσης σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου 1 της παρ. 2 του παρόντος άρθρου.
δ. Επιπλέον για όλες τις θέσεις που έχουν προκηρυ− χθεί και έχουν καλυφθεί δίνεται η δυνατότητα παρά− τασης της θητείας στον ήδη υπηρετούντα ιατρό στο Π.Ε.Δ.Υ.− Κέντρο Υγείας ή στο Π.Ε.Δ.Υ.−Περιφερειακό Ιατρείο ή στο Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφερειακό Ια− τρείο της ευθύνης του ή αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον υπηρετούντα ιατρό, μπορεί να παραταθεί η θητεία άλλου ιατρού που υπηρετεί στο ίδιο Π.Ε.Δ.Υ.− Κέντρο Υγείας ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Περιφερειακό Ιατρείο ή σε Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της ευ− θύνης του, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Υ.Πε., στην οποία υπάγεται το Π.Ε.Δ.Υ.−Κέντρο Υγείας ή το Π.Ε.Δ.Υ.− Περιφερειακό Ιατρείο ή το Π.Ε.Δ.Υ.− Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Η παράταση αυτή εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και λήγει με την ανά− ληψη υπηρεσίας του επιλεγέντα ιατρού.»
2. Στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 22 του ν. 4208/2013 αντικαθίστανται οι λέξεις «… μετά από απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, που υπάγο− νται» με τις λέξεις « μετά από απόφαση του Διοικητή της Υ.Πε. που υπάγονται».
3. Στην περίπτωση 11 της παρ. 8 του άρθρου 7 του ν. 3329/2005 μετά τις λέξεις «…..της ευθύνης του» προ− στίθενται οι λέξεις «πλην του προσωπικού των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων».

Ποινικός Κώδικας Ι
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ