logo-print

Άρθρο 80 - Νόμος 4316/2014

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/12/2014

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι ανεξόφλητες οφειλές των Δημοτικών Επιχειρή− σεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), που προέρχονται από δευτερεύουσες συμβάσεις χρηματοδότησης με το Ελληνικό Δημόσιο για συναφθέντα δάνεια με την Ευ− ρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και βεβαιώθηκαν στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., ρυθμίζονται εκ νέου, καταργούμενης κάθε προηγούμενης σχετικής ρύθμισης και δύναται να εξοφληθούν από κάθε είδους έσοδά τους.
2. Οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 και μέχρι δημοσίευσης του παρόντος άρθρου, απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρους, πρόστιμο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης κα− ταβολής. Για τις εν λόγω οφειλές οι ΔΕΥΑ και οι νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών είναι φορολογικά ενήμερες. Τυχόν καταλογιστικές πράξεις που έχουν εκδοθεί και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν επιβληθεί σε βά− ρος των παραπάνω προσώπων ή και των επιχειρήσεων ακυρώνονται.
3. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών καθορίζεται, ανά ΔΕΥΑ, κάθε αναγκαίο ζήτημα για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
send