logo-print

Άρθρο 106 - Νόμος 4316/2014 - Τροποποιήσεις του π.δ. 111/2014 (Α΄178)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/12/2014

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ανώνυμες Εταιρίες

1. Στην περίπτωση στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 2 του π.δ.
111/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α΄ 178), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθεται υποπερί− πτωση γγ΄ που έχει ως εξής: «Μονάδα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού».
2. Ο τίτλος «Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολι− τικής, Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής και Κε− ντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων» του Κεφαλαίου Γ΄ του π.δ.111/2014, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αλλάζει σε «Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολι− τικής και Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής».
3. Το άρθρο 23 του π.δ. 111/2014 αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 23
Βασική διάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής
1. Η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής απο−
τελείται από τις παρακάτω υπηρεσίες:
(α) Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και
Προϋπολογισμού
(β) Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου και Δημοσίου
Λογιστικού
(γ) Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων
(δ) Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου
Τομέα.
2. Η Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής αποτε−
λείται από τις παρακάτω υπηρεσίες:
(α) Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (β) Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (γ) Μονάδα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.»
4. Μετά το άρθρο 24 του π.δ. 111/2014 προστίθεται άρθρο 24Α ως εξής:
«Άρθρο 24Α
Μονάδα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού
1. Η Μονάδα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού αποτελεί ορ− γανική μονάδα σε επίπεδο Διεύθυνσης, που υπάγεται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτι− κής και οι επιχειρησιακοί της στόχοι είναι οι ακόλουθοι: (α) Ο συντονισμός και η παρακολούθηση της ορθής και έγκαιρης εφαρμογής των Δημοσιονομικών και Δι− αρθρωτικών Επιχειρησιακών Σχεδίων και του Σχεδίου
Δράσης του Υπουργείου Οικονομικών.
(β) Η υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουρ− γείου Οικονομικών αλλά και γενικότερα της χώρας με την παροχή στοιχείων, πληροφοριών και στατιστικών στο πλαίσιο της εφαρμογής των Δημοσιονομικών και Διαρθρωτικών Επιχειρησιακών Σχεδίων.
(γ) Ο συντονισμός και η παρακολούθηση όλων των αρ− μόδιων φορέων για την εφαρμογή των Δημοσιονομικών και Διαρθρωτικών Επιχειρησιακών Σχεδίων.


2. Οι αρμοδιότητες της Υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες: (α) Η υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας σε ό,τι αφο− ρά στο σχεδιασμό, εφαρμογή, παρακολούθηση, αξιο− λόγηση και επικαιροποίηση των Δημοσιονομικών και Διαρθρωτικών Επιχειρησιακών Σχεδίων, καθώς και του Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου και των προτεινόμε− νων σε αυτά μέτρων και δράσεων, σε συνεργασία με
τους αρμόδιους φορείς.
(β) Ο εντοπισμός καθυστερήσεων, δυσκολιών και προβλημάτων στην υλοποίηση των Δημοσιονομικών και Διαρθρωτικών Επιχειρησιακών Σχεδίων, η εισήγηση τρόπων αντιμετώπισής τους και η επισήμανση παρεμ− βάσεων για την απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
(γ) Ο συντονισμός των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οι− κονομικών για τη σύνταξη, κατάρτιση και έγκαιρη υποβο− λή του Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις και η παρακολούθηση της εφαρμογής του μέσω της συγκέντρωσης στοιχείων. (δ) Η συμβολή στην κατάρτιση των Προγραμμάτων Σταθερότητας και Ανάπτυξης και των Εθνικών Προ− γραμμάτων Μεταρρυθμίσεων μέσω της παροχής πλη−
ροφόρησης προς τις επισπεύδουσες υπηρεσίες.»
5. α. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου
26 του π.δ. 111/2014 αντικαθίσταται ως εξής: «Ο προγραμ− ματισμός και εξειδίκευση των στόχων και των κατευ− θύνσεων της οικονομικής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο». β. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 26 του π.δ. 111/2014 αντικαθίσταται ως εξής: «Τμήμα Α΄ −
Οικονομικού Προγραμματισμού».
γ. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 26 του π.δ. 111/2014 αντικαθίσταται ως εξής:
«(α) Τμήμα Α΄ − Οικονομικού Προγραμματισμού
(αα) Ο προγραμματισμός και εξειδίκευση των στόχων και των κατευθύνσεων της οικονομικής πολίτικης σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η διασύνδεσή τους με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και κάθε άλλου στρατηγικού κειμένου πο− λιτικής που αφορά στην ανάπτυξη, στις μεταρρυθμίσεις ή στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας.
(ββ) Η παρακολούθηση και η ανάλυση της πορείας και των προοπτικών της ελληνικής και διεθνούς οικονομί− ας, η επισήμανση και η αξιολόγηση των αποκλίσεων από τους στόχους και η εισήγηση σχετικά με τη λήψη των μέτρων που ενδείκνυνται για την επίτευξη της κυ− βερνητικής πολιτικής. Η διερεύνηση και ανάλυση των εναλλακτικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σχετικά με την επιλογή μέτρων οικονομικής πολιτικής.
(γγ) Η γνωμοδότηση αναφορικά με τους ετήσιους και μεσοπρόθεσμους στόχους της οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να λαμβάνονται αποφάσεις πολιτικής για την επίτευξη ικανοποιητικού ρυθμού ανόδου της οικο− νομίας, την αύξηση της απασχόλησης, τη συγκράτηση του πληθωρισμού σε ανεκτά επίπεδα, η βελτίωση της κατανομής του εισοδήματος και η εξισορρόπηση του ισοζυγίου πληρωμών.
(δδ) Η αξιολόγηση των οικονομικών συνεπειών υιοθε− τούμενων μέτρων οικονομικής πολιτικής σε επιμέρους τομείς της ελληνικής οικονομίας.
(εε) Η συγκέντρωση και ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών πληροφοριών σχετικών με την εξέλιξη του Πρωτογενούς, Δευτερογενούς και Τριτογενούς Τομέα της οικονομίας, η παρακολούθηση των τάσεων/εξελίξε−
ων των τομέων αυτών και ο καθορισμός του πλαισίου βασικών στόχων οικονομικής πολιτικής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.
(στστ) Η πρόβλεψη των μακροχρονίων δεδομένων της
ελληνικής οικονομίας όπως ιδίως μελλοντικές ανειλημ− μένες ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κράτους, εξυπη− ρέτηση και αποπληρωμή δημοσίου χρέους.»
δ. Η υποπερίπτωση ιι΄ της περίπτωσης β΄ της παρα− γράφου 3 του άρθρου 26 του π.δ. 111/2014 αντικαθίσταται ως εξής:
«(ιι) Η σύνταξη κειμένων πολιτικής σχετικά με τα Προ−
γράμματα Σταθερότητας και Ανάπτυξης».
ε. Η υποπερίπτωση εε΄ της περίπτωσης δ΄της παρα− γράφου 3 του άρθρου 26 του π.δ. 111/2014 αντικαθίσταται ως εξής:
«(εε) Ο συντονισμός, η εποπτεία και η υποβοήθηση της ανάπτυξης των αστικών συνεταιρισμών σύμφωνα με το ν. 1667/1986, η υποβολή προτάσεων σε σχετικά θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και δράσης τους, η τήρηση μητρώου αστικών συνεταιρισμών, η επεξεργασία και κατάρτιση προτύπων καταστατικών και η προώθηση της συνεταιριστικής εκπαίδευσης και συνεργασίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η προώθηση της ενδοσυνεταιριστικής και διασυνεταιριστικής συνεργασί− ας και αλληλεγγύης και η υποβοήθηση των εποπτικών συμβουλίων των συνεταιρισμών όλων των μορφών και βαθμών στην άσκηση των καθηκόντων τους.»
στ. Η υποπερίπτωση στστ΄ της περίπτωσης δ΄ της πα−
ραγράφου 3 του άρθρου 26 του π.δ. 111/2014 καταργείται.
6. Στην υποπαράγραφο 1 της παραγράφου Α΄ του άρθρου 124 του π.δ. 111/2014 μετά τη φράση «Στη Μο− νάδα Εσωτερικού Ελέγχου» προστίθεται η φράση «στη Μονάδα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού».
7. α. Στο τέλος της υποπερίπτωσης γγ΄ της περίπτω−
σης α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του π.δ. 111/
2014 (Α΄ 178) προστίθεται η φράση «και το άρθρο 28 του ν. 2470/1997 (Α΄ 40)».
β. Στο τέλος της υποπερίπτωσης ζζ΄ της περίπτω− σης α΄ και της υποπερίπτωσης στστ΄ της περίπτωσης β΄της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του π.δ. 111/2014 (Α΄ 178) διαγράφονται οι φράσεις «εφαρμοζομένων κατ’ αναλογία των διατάξεων των άρθρων 16, 17, 19, 20 και
21 του ν. 3492/2006».
γ. Στην υποπερίπτωση ιβιβ΄ της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 47 του π.δ. 111/2014 (Α΄ 178), μετά τις λέξεις «του άρθρου 20» προστίθεται η φράση
«και της παραγράφου 9 του άρθρου 17».
8α. Ο τίτλος του άρθρου 42 του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, καθώς και αυτός του Παραρτήματος I αντικαθίσταται ως εξής: «Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου στους νομούς, στις νομαρχίες και στα Ν.Π.Δ.Δ..»
β. Η παρ. 3 του άρθρου 42 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Οι Υ.Δ.Ε. στους νομούς και στις νομαρχίες λειτουρ− γούν σε επίπεδο Τμήματος, πλην των Υ.Δ.Ε. που εδρεύ− ουν σε έδρες Περιφερειών σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), καθώς επίσης και των Υ.Δ.Ε. στις Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιώς, οι οποίες λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης.»

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση