logo-print

Άρθρο 114 - Νόμος 4316/2014 - Μετασκευασμένα μεταφορικά μέσα που λειτουργούν ως θέατρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/12/2014

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 2 του β.δ. 15/17.5.1956 (Α΄ 123), όπως προστέθηκε με την πα− ράγραφο 1 του άρθρου 16 του ν. 3390/2005 (Α΄ 233), προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:
«Για λόγους εκσυγχρονισμού, επέκτασης, ασφάλειας και υγιεινής επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των κείμε− νων πολεοδομικών διατάξεων, η εκτέλεση εργασιών επισκευής−μετασκευής και επέκτασης εντός των παρα− πάνω χώρων θεάτρου, που λειτουργούν σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 του β.δ. της 15/17.5.1955 (Α΄ 123), καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα αυτών χώρο τόσο για τον εκσυγχρονισμό όσο και για τη βελτίωση της υγιεινής, της λειτουργικότητας και ασφάλειας αυτών.
Οι ανωτέρω παρεκκλίσεις εγκρίνονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιμα− τικής Αλλαγής μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ). Η γνωμοδότηση του ΚΕΣΑ χορηγείται μετά από αίτηση των ενδιαφε− ρομένων με την οποία συνυποβάλλονται κατ’ ελάχιστον: α) αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του θεάτρου, β) αιτιολογημένη τεχνική έκθεση μηχανικού, στην οποία περιγράφονται οι εργασίες που πρόκειται να εκτελε− στούν στο μετασκευασμένο προς θεατρική χρήση χώρο (πλωτού, χερσαίου ή σταθερής τροχιάς μεταφορικού μέσου), καθώς και στον περιβάλλοντα αυτού χώρο, γ) αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος της οικο− δομικής άδειας ή της άδειας δόμησης εφόσον υφίστα− ται ή του προσαρτώμενου σε δικαιοπραξία ή στο μι− σθωτήριο συμβόλαιο για την παραχώρηση δημοσίας ή κοινόχρηστης έκτασης ή του συντασσόμενου κατά τις ισχύουσες προδιαγραφές, με την υπό κλίμακα σκαριφη− ματική αποτύπωση των εγκαταστάσεων (θέση, διαστά− σεις, αποστάσεις κ.λπ.), δ) κάτοψη, τομή και όψεις των κατασκευών − εγκαταστάσεων σε κατάλληλη κλίμακα, ε) φωτογραφίες του ως άνω χώρου και του ακινήτου. Για την εκτέλεση των ως άνω εργασιών δεν απαιτείται η έκδοση άδειας δόμησης αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Οικο− δομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών (Δ.Ο.Κ.Κ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.). Για την έκδοση της έγκρισης εργα−

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 8313


σιών μικρής κλίμακας υποβάλλονται όλα τα στοιχεία α΄, β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ που συνοδεύουν την ως άνω αναφερόμενη αίτηση για χορήγηση έγκρισης παρέκκλισης.
Σε περίπτωση που από τη φύση του προβλεπόμε− νου έργου απαιτείται η εκπόνηση στατικής μελέτης ή μελέτης στατικής επάρκειας ή ηλεκτρομηχανολογική μελέτη ή τεχνική έκθεση αρμοδίου μηχανικού για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αυτή υποβάλλεται στη Δ.Ο.Κ.Κ. συμπληρωματικά μαζί με δήλωση του αρμόδιου μηχανικού με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη της στατικής και μηχανολογικής ασφαλείας της κατασκευής και των εγκαταστάσεων. Για εργασίες ενεργειακής ανα− βάθμισης με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμόζονται οι κείμενες κάθε φορά διατάξεις.»

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ