logo-print

Άρθρο 1 - Απόφαση Γ.Γ. Ε.Ο.Τ. 535813/1979

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/01/1980

Κωδικοποιημένο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η παρ. 3 του άρθρου 123 της αποφάσεως του Γεν. Γραμματέα ΕΟΤ αριθ. 503007/29.1.76 «περί Κανονισμού σχέσεων ξενοδόχων και πελατών αυτών», αντικαθίσταται ως εξής:

3. Τα Τουριστικά Γραφεία ή οι Ταξειδιωτικοί Οργανισµοί αναλαµβάνουν υποχρεωτικά διά της συµβάσεως των ALLOTMENTS και µε ποινή ακυρότητας της συµβάσεως αυτής, την υποχρέωση να καλύψουν ορισµένο ποσοστό του συνόλου των συµφωνηµένων ALLOTMENTS κατά τη µέση (Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος) τουριστική περίοδο. Το ποσοστό αυτό καθορίζεται ελεύθερα κατά µήνα από τους αντισυµβαλλοµένους. Στην περίπτωση που το Τουριστικό Γραφείο ή ο Ταξειδιωτικός Οργανισµός δεν εκπληρώνει των υποχρέωσή του αυτή, ο ξενοδόχος δικαιούται να προβεί σε ανάλογη, προς το ποσό των ALLOTMENTS, που δεν καλύφθηκε, µείωση των κλινικών που συµφωνήθηκαν για την περίοδο της αιχµής (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέµβριο).

2. Στο ίδιο άρθρο προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος 4:

4. Τα τουριστικά Γραφεία ή οι Ταξιδιωτικοί Οργανισμοί αναλαμβάνουν, δια της συμβάσεως των ALLOTMENTS και µε ποινή ακυρότητας της συμβάσεως αυτής, την υποχρέωση να χορηγούν προς τους ξενοδόχους, σε χρόνο που ρητά καθορίζεται από τη σύμβαση, δεσμευτική κατάσταση των κρατήσεών τους για την περίοδο 1/7 έως 15/9 . Αντιστοίχως οι ξενοδόχοι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν τον αριθµό των κλινών της ανωτέρω καταστάσεως επαυξημένο κατά 30% για την αντιµετώπιση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Ποινικός Κώδικας Ι
Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024