logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 4332/2015 - Διατήρηση Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς από αλλοδαπούς συζύγους πολιτογραφημένων Ελλήνων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/07/2015

Κωδικοποιημένο
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι αλλοδαποί σύζυγοι ομογενών που κατέχουν Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.), σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 4000/3/1−−πβ΄ από 14 Νοεμβρίου 2012 (Β΄ 3043) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως εκάστοτε ισχύει, διατηρούν το κατεχόμενο Ε.Δ.Τ.Ο. και μετά την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους συζύγους τους.

2. Στη περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου, η κατά τόπον αρμόδια Υπηρεσία της παρ. 3 του άρθρου 1 της από 14.11.2012 υπ’ αριθμ. 4000/3/10−πβ΄ κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, ανακαλεί και αφαιρεί τα Ε.Δ.Τ.Ο. που κατέχουν οι αλλοδαποί σύζυγοι, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 6 της ιδίας απόφασης, αν λύθηκε ο γάμος ή αν συντρέχουν σε βάρος των κατόχων τους λόγοι δημόσιας τάξης ή εθνικής ασφάλειας ή αν οι τελευταίοι ενήργησαν πράξεις προς όφελος αλλοδαπού κράτους ή αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send