logo-print

Άρθρο 11 - Υπουργική Απόφαση 50308/7695 - Προϋποθέσεις για τη χορήγηση στοιχείων για τη δοκιμαστική κυκλοφορία Λεωφορείου Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/08/2015

Υπό κωδικοποίηση
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018

1. Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς την παρουσία οδηγού που τίθεται σε δοκιμαστική κυκλοφορία φέρει "Έγκριση Δοκιμαστικής Κυκλοφορίας" και ζεύγος πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας (μία εμπρόσθια και μία οπίσθια) με τις τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής της υπ' αριθμ. οικ 4700/330/2004 (Β΄ 192) υπουργική απόφαση, όπως ισχύει.

2. Αρμόδια για τη χορήγηση των ως άνω στοιχείων κυκλοφορίας είναι η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατόπιν προσκόμισης από τον ενδιαφερόμενο Δήμο των κάτωθι δικαιολογητικών:

α. Απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, εγκεκριμένη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, βάσει μελέτης που έχει εκπονηθεί από ή για λογαριασμό των αρμόδιων Τεχνικών Υπηρεσιών του, με τη σύμφωνη γνώμη των κατά τόπους αρμόδιων υπηρεσιών Τροχαίας ή Αστυνομικών Υπηρεσιών που ασκούν καθήκοντα Τροχαίας. Με την εν λόγω απόφαση όπου καθορίζονται τα ακριβή χρονικά διαστήματα (ημέρες, ώρες) καθώς και τα τμήματα του οδικού δικτύου όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκίνητου οχήματος χωρίς παρουσία οδηγού για δοκιμαστική κυκλοφορία.

β. Αντίγραφο της μελέτης του ως άνω εδαφίου βάσει της οποίας ελήφθη η απόφαση του οικείου Δ.Σ..

γ. Βεβαίωση του οικείου Δήμου ανάθεσης σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα υλοποίησης ερευνητικού προγράμματος στο πλαίσιο και για τους σκοπούς του οποίου τίθεται σε δοκιμαστική κυκλοφορία Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό. Σε περίπτωση που το Εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι απευθείας εταίρος του Ερευνητικού Προγράμματος απαιτείται αντίγραφο της Σύμβασης Υλοποίησης του Ερευνητικού Έργου και βεβαίωση του Δήμου ή του Συντονιστή του Έργου για το ποιοι είναι οι εταίροι που συμμετέχουν στις δοκιμές.

δ. Απόφαση του αρμόδιου οργάνου, ήτοι του οικείου Δημάρχου ή του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την περιοχή αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α., για τον καθορισμό λεωφορειόδρομων για την αποκλειστική κυκλοφορία του Λεωφορείου Αστικού Τύπου χωρίς την παρουσία οδηγού.

ε. Σε ό,τι αφορά τον υπεύθυνο για την παρακολούθηση της κίνησης του Λεωφορείου Αστικού Τύπου και της λοιπής κυκλοφορίας της οδού, προσκομίζεται:

i. Αντίγραφο ισχύουσας άδειας οδήγησης μηχανοκινήτων οχημάτων των κατηγοριών D1, D1Ε, D, DΕ,

ii. Αντίγραφο ισχύοντος Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας μεταφοράς επιβατών.

iii. Αποδεικτικό εκπαίδευσης από Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που διαθέτει την ειδικά απαιτούμενη γνώση για τη λειτουργία Λεωφορείου Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό και των υποδομών αυτού.

Στην περίπτωση όπου ορίζονται πλέον του ενός υπεύθυνων παρακολούθησης της κίνησης του οχήματος, τότε κατατίθεται λίστα με τα ονοματεπώνυμα όλων των υπευθύνων παρακολούθησης της κίνησης, συνοδευόμενης από τα αντίστοιχα προαναφερόμενα δικαιολογητικά.

ζ. Σενάρια δοκιμών που θα εκτελεστούν κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος και από τα αποτελέσματα των οποίων θα επιβεβαιωθεί η ασφάλεια του οχήματος, των υποδομών και των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

η. Το πρακτικό ελέγχου καλής κατάστασης της περίπτωσης γ’ του άρθρου (5) της παρούσας απόφασης με επισυναπτόμενα τα δικαιολογητικά της παραγράφου α΄ του ίδιου ως άνω άρθρου.

3. Στην «Έγκριση Δοκιμαστικής Κυκλοφορίας» που εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου Δήμου, αναγράφεται υποχρεωτικώς η διάρκεια ισχύος αυτής, η οποία συμπίπτει με τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, τα χρονικά διαστήματα (ημέρες, ώρες) και τα τμήματα του οδικού δικτύου όπου επιτρέπεται η δοκιμαστική κυκλοφορία του Λεωφορείου Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό, καθώς και τα ονοματεπώνυμα όλων των υπεύθυνων για την παρακολούθηση της κίνησης του οχήματος για τους οποίους έχουν προσκομιστεί και ελεγχθεί αρμοδίως τα δικαιολογητικά της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αγωγή περί κλήρου
send