logo-print

Άρθρο 2 - Προεδρικό Διάταγμα 249/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/06/1993

Κωδικοποιημένο
Ανώνυμες Εταιρίες
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η κατά το άρθρο 1 του παρόντος εγγραφή στο Επιμελητήριο γίνεται εφόσον ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει α) απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου β) πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικασθεί για κακούργημα ή για πλημμέλημα κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, πλαστογραφία ή κατάχρηση ενσήμων, απιστία, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση, δόλια χρεωκοπία, καταδολίευση δανειστών, τοκογλυφία, λαθρεμπορία, εμπορία ναρκωτικών και εγκλήματα περί το νόμισμα γ) πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό δικαστική απαγόρευση ή αντίληψη και δ) πιστοποιητικό μη πτωχεύσεως.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία επιθυμεί να ασκήσει το ανωτέρω επάγγελμα Έλληνας ή Ομογενής ή άλλος Κοινοτικό υπήκοος προερχόμενος από άλλο Κράτος μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ως πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου και Πιστοποιητικό μη πτωχεύσεως θεωρούνται τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες αρχές Κράτους μέλους καταγωγής ή προέλευσης σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π. Δ/τος 530/1991 «Διευκόλυνση του δικαιώματος εγκατάστασης και της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (Α 205).

3. Για την εγγραφή εταιρείας κάθε είδους προσάγονται στο Επιμελητήριο και τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νομιμοποίηση και εκπροσώπησή της. Στην περίπτωση αυτή τα πιστοποιητικά της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου αναφέρονται στο πρόσωπό του ή των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας.

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

send