logo-print

Άρθρο 1 - Υπουργική Απόφαση 67514/14.9.2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/09/2015

Κωδικοποιημένο
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -

1. Ο διαγωνισμός των υποψήφιων δικηγόρων είναι πανελλήνιος και διενεργείται δύο φορές το χρόνο, τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας τουλάχιστον 40 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του. Η προκήρυξη τοιχοκολλείται στα Καταστήματα των οικείων Εφετείων και Πρωτοδικείων της περιφέρειας κάθε Εφετείου, στους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2. Ο διαγωνισμός διενεργείται ταυτόχρονα σε όλες τις έδρες των εφετειακών επιτροπών.

3. Η λειτουργία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, των Οργανωτικών Επιτροπών και των Ομάδων Βαθμολόγησης, ιδίως οι συνεδριάσεις, η λήψη αποφάσεων και η διευθέτηση διαδικαστικών ζητημάτων, ρυθμίζεται σύμφωνα με την παρούσα απόφαση και κατά τις προβλέψεις των οικείων άρθρων του Ν.4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν.2690/ 1999, Α΄ 45).

4. Τα μέλη των παραπάνω οργάνων και οι γραμματείς υποχρεούνται να τηρούν τους όρους της εχεμύθειας έναντι κάθε τρίτου, ιδίως αναφορικά με τα θέματα των εξεταζόμενων αντικειμένων.

Για το σκοπό αυτών λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο διαφύλαξης της μυστικότητας κατά τις συνεδριάσεις και αποφάσεις τους και κατά τη διαδικασία διαβίβασης των θεμάτων των εξεταζόμενων αντικειμένων. Ειδικά τα μέλη των Ομάδων Βαθμολόγησης υποχρεούνται να μην αποκαλύπτουν μεταξύ τους ή σε τρίτους την κρίση τους αναφορικά με τη βαθμολόγηση συγκεκριμένου γραπτού. Για το λόγο αυτόν αποφεύγουν να συνεδριάζουν ή με άλλο τρόπο να διεκπεραιώνουν το έργο τους με τρόπο ή σε τόπο που θα επιτρεπόταν κάτι τέτοιο.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ