logo-print

Άρθρο 6 - Υπουργική Απόφαση 67514/14.9.2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/04/2016

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Οι κατ' άρθρο 20 παρ. 4 Ομάδες Βαθμολόγησης ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εδρεύουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελούνται από: έναν (1) εφέτη Πολιτικών Δικαστηρίων ή έναν εφέτη Διοικητικών δικαστηρίων ή έναν Αντεισαγγελέα εφετών ως πρόεδρο και δύο (2) δικηγόρους με δεκαπενταετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας.

2. Χρέη γραμματέων των Ομάδων Βαθμολόγησης εκτελούν υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορίας Π.Ε., TE ή ΔΕ, οι οποίοι υποδεικνύονται από τον Γενικό Διευθυντή Διοίκησης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

3. Ο γραμματέας της Ομάδας Βαθμολόγησης, αφού παραλάβει τα γραπτά από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, τα κατηγοριοποιεί ανά Εφετείο και στη συνέχεια τα αριθμεί, με τη συνδρομή των μελών της Ομάδας, κατά αύξουσα σειρά. Στη συνέχεια τα διανέμει ισομερώς στα μέλη της Ομάδας.

4. Κάθε μέλος συντάσσει πίνακα με τον αύξοντα αριθμό κάθε γραπτού που του διενεμήθη και τον συμπληρώνει με την αντίστοιχη βαθμολογία. Όταν ο πίνακας ολοκληρωθεί, ο βαθμολογητής υπογράφει στο τέλος αυτού και τον παραδίδει στον γραμματέα μέσα σε κλειστό φάκελο, παραθέτοντας και αναλυτική βαθμολογία για κάθε ερώτημα.

5. Αφού συγκεντρωθούν οι φάκελοι και των τριών βαθμολογητών, ο γραμματέας της Ομάδας συντάσσει πίνακα βαθμολογίας του εξεταζόμενου μαθήματος ανά εφετείο, ο οποίος περιλαμβάνει τον αύξοντα αριθμό κάθε γραπτού και τον βαθμό κάθε βαθμολογητή.

6. Αν η Ομάδα Βαθμολόγησης ή ο γραμματέας αυτής διαπιστώσει ότι κάποιο γραπτό έχει βαθμολογηθεί με απόκλιση τουλάχιστον τριών (3) μονάδων μεταξύ της μεγαλύτερης και της μικρότερης βαθμολογίας, τότε το διαβιβάζει στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για αναβαθμολόγηση. Με απόφαση του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής, η αναβαθμολόγηση του γραπτού ανατίθεται στο μέλος με τη μεγαλύτερη συνάφεια αντικειμένου. Ο τελικός βαθμός του υποψήφιου στο συγκεκριμένο μάθημα αποτελείται από τον μέσο όρο της αρχικής βαθμολόγησης και της αναβαθμολόγησης, αφού αφαιρεθούν ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος βαθμός, κατά τις κείμενες διατάξεις.

7. Όταν όλες οι Ομάδες ολοκληρώσουν το έργο τους αποκαλύπτονται, υπό την εποπτεία του αρχαιότερου στην υπηρεσία δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που συμμετέχει στις Ομάδες Βαθμολόγησης, τα ονοματεπώνυμα των εξετασθέντων υποψηφίων. Σε συνεργασία όλων των γραμματέων συντάσσεται συγκεντρωτικός πίνακας αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει τα ονοματεπώνυμα όλων των υποψηφίων, τον μέσο όρο βαθμολογίας σε κάθε μάθημα καθώς και τον τελικό μέσο όρο που αποτελεί και τον τελικό βαθμό επίδοσης των υποψηφίων, επιτυχόντων και αποτυχόντων. Στη συνέχεια, καταρτίζονται από τους γραμματείς των Ομάδων Βαθμολόγησης επιμέρους πίνακες επιτυχόντων και αποτυχόντων ανά έδρα Εφετείου εξέτασης, με απόλυτη βαθμολογική σειρά.

8. Ο συγκεντρωτικός πίνακας διαβιβάζεται, με ευθύνη των γραμματέων των Ομάδων, στο Τμήμα Δικηγορικού Λειτουργήματος, Δικαστικών Επιμελητών, Συμβολαιογραφείων, Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο ίδιο Τμήμα διαβιβάζονται και τα πρακτικά των ανωτέρω Ομάδων, καθώς και τα γραπτά των υποψηφίων.

9. Αντίγραφα των πινάκων επιτυχόντων μαζί με τις απαντήσεις που συνέταξε η Κεντρική Επιτροπή αποστέλλονται στους Προέδρους των Οργανωτικών Επιτροπών οι οποίοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την τοιχοκόλληση τους στα Καταστήματα των οικείων Εφετείων και την ανάρτηση τους στις ιστοσελίδες των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων.

10. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση των γραπτών τους μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σε κάθε περίπτωση τα γραπτά δοκίμια θα καταστρέφονται, από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το πέρας δύο (2) μηνών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τα γραπτά δοκίμια των αποτυχόντων θα φυλάσσονται για έξι (6) μήνες, μετά την πάροδο των οποίων θα καταστρέφονται, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος − με αίτησή του − ζητήσει να διατηρηθεί το γραπτό του δοκίμιο εφόσον έχει ασκήσει ένδικο βοήθημα.

Ανώνυμες Εταιρίες
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ