logo-print

Άρθρο 9 - Νόμος 3410/2005

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/07/2014

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Dispute resolution in international petroleum transactions, 2025

Άρθρο 9

Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα ενθαρρύνουν και διευκολύνουν, στην βάση του αμοιβαίου οφέλους, τις ανταλλαγές και την συνεργασία στους τομείς των θεωρητικών και εφαρμοσμένων επιστημών και θα παράσχουν κατάλληλες ευκαιρίες επαφής μεταξύ επιστημονικών ιδρυμάτων και οργανισμών, ερευνητικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων καθώς και λοιπών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, ακαδημαϊκών, ερευνητών και ειδικών των δυο χωρών - θα ενθαρρύνουν επίσης κοινές δραστηριότητες σε εξειδικευμένους τομείς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η επιστημονική συνεργασία, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα ορίσουν τους φορείς που από τις δύο πλευρές θα καταστρώσουν τον ενδεδειγμένο τρόπο δράσης για ένα πρόγραμμα κοινών δραστηριοτήτων στους ακόλουθους τομείς:

1. Επισκέψεις, σπουδαστικά ταξίδια και διαβουλεύσεις ερευνητών, επιστημόνων και λοιπών ειδικών.

2. Κοινή συνεργασία και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και έργων και ανταλλαγή των σχετικών αποτελεσμάτων.

3. Διοργάνωση κοινών μαθημάτων, διασκέψεων και συμποσίων.

4. Ανταλλαγή οπτικοακουστικών υλικών επιστημονικού χαρακτήρα.

5. Διοργάνωση επιστημονικών εκθέσεων και επιδείξεων.

6. Ανταλλαγή επιστημονικής λογοτεχνίας, τεκμηρίωσης και πληροφοριών.

Από Ελληνικής πλευράς, ο φορέας υλοποίησης θα είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης. Η Ταϋλανδική πλευρά θα ενημερώσει, δια της διπλωματικής οδού, την Ελληνική πλευρά σχετικά με τον δικό της φορέα υλοποίησης.

Η αποζηµίωση από την επιδείνωση της υγείας του παθόντος, 2024
Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο, 6η έκδ., 2025
send