logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 3838/2010

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2010

Μη κωδικοποιημένο
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το άρθρο 12 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 12

Επιτροπή Πολιτογράφησης

1. Σε κάθε Περιφέρεια συνιστάται Επιτροπή Πολιτογράφησης η οποία αποτελείται από:

α. Τον προϊστάµενο της οικείας Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας ως Πρόεδρο.

β. Ένα µέλος Δ.Ε.Π. Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος, που εδρεύει εντός των ορίων της οικείας Περιφέρειας, στο γνωστικό αντικείµενο της Κοινωνιολογίας, της Ψυχολογίας ή συγγενών κλάδων. Το µέλος και τον αναπληρωτή του υποδεικνύει το αρµόδιο όργανο διοίκησης του οικείου Α.Ε.Ι..

γ. Υπάλληλο της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τη θέση αυτού καταλαµβάνει από 1ης Ιανουαρίου 2011 εκπρόσωπος του δευτεροβάθµιου φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια του οποίου ανήκει ο δήµος υποβολής της αίτησης πολιτογράφησης και ο οποίος ορίζεται µαζί µε τον αναπληρωτή του µε πλειοψηφία των δύο τρίτων του εκλεγµένου Συµβουλίου του φορέα. Σε περίπτωση που ο δευτεροβάθµιος Ο.Τ.Α. παραλείψει να ορίσει εκπρόσωπό του µέσα σε προθεσµία τριών µηνών από τη λήξη της θητείας της προηγούµενης σύνθεσης, αντ` αυτού ορίζεται ως µέλος της Επιτροπής, µε πλήρη θητεία, υπάλληλος της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης.

δ. Τον προϊστάµενο της αρµόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, και

ε. Μέλος που υποδεικνύει µαζί µε τον αναπληρωτή του, σύµφωνα µε τον κανονισµό λειτουργίας της, η Εθνική Επιτροπή Δικαιωµάτων του Ανθρώπου.

2. Η Επιτροπή συγκροτείται µε απόφαση του Γενικού Γραµµατέα της οικείας Περιφέρειας. Με την ίδια απόφαση ορίζονται οι αναπληρωτές του Προέδρου και των µελών της Επιτροπής, που υποδεικνύονται µε τον ίδιο τρόπο, καθώς και υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού της αρµόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, ο οποίος θα ασκεί χρέη γραµµατέα της Επιτροπής, µαζί µε τον αναπληρωτή του. Στην Επιτροπή συµµετέχει ως εισηγητής, χωρίς δικαίωµα ψήφου, ο υπάλληλος που χειρίζεται την υπόθεση.

3. Η θητεία των µελών της Επιτροπής Πολιτογράφησης είναι διετής.

4. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονοµικών καθορίζεται η αµοιβή των µελών της Επιτροπής, του γραµµατέα και του εισηγητή.»

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ