logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3838/2010

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2010

Μη κωδικοποιημένο
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ

Στο άρθρο 25 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας προστίθενται νέες παράγραφοι 3 και 4 ως εξής:

«3. Με προεδρικό διάταγµα, που εκδίδεται µε πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονοµικών και γνώµη του Γενικού Γραµµατέα της Περιφέρειας, µπορεί να συνιστώνται διευθύνσεις ιθαγένειας σε κάθε Περιφέρεια και τµήµατα ιθαγένειας ανά νοµό της Περιφέρειας ως υπηρεσίες αυτής. Με το ίδιο διάταγµα καθορίζεται η έδρα τους, η διάρθρωση των οργανικών µονάδων τους και η κατανοµή των αρµοδιοτήτων µεταξύ τους, ο αριθµός και τα προσόντα του προσωπικού τους, καθώς και οι κλάδοι από τους οποίους επιλέγονται οι προϊστάµενοι των µονάδων τους και ρυθµίζεται κάθε συναφές θέµα.

Ειδικά στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας µπορεί να συνιστώνται µέχρι τρεις και δύο αντίστοιχα διευθύνεις, των οποίων η κατά τόπον αρµοδιότητα καθορίζεται µε το ίδιο προεδρικό διάταγµα.

4. Κάθε έτος οι Περιφέρειες αποστέλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τη µε οποιαδήποτε βάση κτήση και απώλεια ιθαγένειας που εµπίπτει στο πεδίο των αρµοδιοτήτων τους. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώνονται µέχρι το τέλος Μαρτίου του επόµενου έτους, δηµοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και περιλαµβάνουν:

α. ηµεροµηνία γέννησης,

β. φύλο,

γ. οικογενειακή κατάσταση,

δ. τόπο κατοικίας,

ε. διάρκεια διαµονής στην Ελλάδα,

στ. νοµική βάση κτήσης,

ζ. προηγούµενη ιθαγένεια.»

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση