logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 3838/2010 - Αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2010

Μη κωδικοποιημένο
Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Τα πρόσωπα που ανήκουν σε µια από τις αναφερόµενες στο προηγούµενο άρθρο κατηγορίες και επιθυµούν να ασκήσουν το δικαίωµα του εκλέγειν οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση εγγραφής τους σε ειδικό εκλογικό κατάλογο του δήµου στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση για τη χορήγηση του εν ισχύι τίτλου διαµονής τους, εφόσον κατοικούν µόνιµα εκεί. Τα πρόσωπα που ανήκουν στις περιπτώσεις 3 στοιχεία α΄, στ΄, ζ΄ και η΄ του προηγούµενου άρθρου οφείλουν να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής στο δήµο στον οποίο διαµένουν κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη.

2. Ο δικαιούµενος να εγγραφεί σε ειδικό εκλογικό κατάλογο, ο οποίος έχει µετοικήσει σε δήµο άλλον από αυτόν στον οποίο υπέβαλε την αίτηση για τη χορήγηση του εν ισχύι τίτλου διαµονής του, καθώς και κάθε εγγεγραµµένος σε ειδικό εκλογικό κατάλογο, που έχει µετοικήσει σε άλλο δήµο, µπορεί να εγγραφεί στον ειδικό εκλογικό κατάλογο του δήµου της κατοικίας του εφόσον διαµένει εκεί τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη από την ηµεροµηνία γνωστοποίησης της µετεγκατάστασης στην αρµόδια υπηρεσία της οικείας Περιφέρειας.

3. Η αίτηση εγγραφής σε ειδικό εκλογικό κατάλογο πρέπει να συνοδεύεται από:

α. Επικυρωµένο αντίγραφο του κατά περίπτωση υφιστάµενου τίτλου διαµονής εν ισχύι. Για την εγγραφή σε ειδικό εκλογικό κατάλογο τον αναγκαίο τίτλο νόµιµης διαµονής δεν αντικαθιστά βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών είτε για την το πρώτον χορήγηση είτε για την ανανέωση άδειας διαµονής.

β. Επικυρωµένο αντίγραφο ισχυρού διαβατηρίου. Εξαιρούνται όσοι εµπίπτουν στις περιπτώσεις αντικειµενικής αδυναµίας κατοχής διαβατηρίου, κατά την έννοια της παραγράφου 1 εδάφιο γ΄ του άρθρου 84 του ν. 3386/ 2005, όπως ισχύει, καθώς και όσων ανήκουν στις περιπτώσεις 3 στ΄, ζ΄ και η΄ του άρθρου 14.

γ. Τα αναγκαία δικαιολογητικά για την απόδειξη συµπλήρωσης διετούς διάρκειας κατοικίας στο δήµο, στους ειδικούς καταλόγους του οποίου πρόκειται να γίνει η εγγραφή, εφόσον αυτό απαιτείται σύµφωνα µε τις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Για την απόδειξη της διετούς τουλάχιστον διάρκειας της διαµονής στο δήµο της Χώρας, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου πρόκειται να γίνει η εγγραφή, εφαρµόζονται τα όσα προβλέπονται για τη µεταδηµότευση των Ελλήνων πολιτών στο άρθρο 15 παρ. 7 του Κώδικα Δήµων και Κοινοτήτων (κ.ν. 3463/2006, ΦΕΚ 114 Α΄), όπως ισχύει κάθε φορά.

δ. Πιστοποιητικό ποινικού µητρώου για δικαστική χρήση. Το εν λόγω πιστοποιητικό µπορεί να αναζητείται αυτεπαγγέλτως από τις υπηρεσίες του δήµου.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send