logo-print

Άρθρο 3 - Εγκύκλιος 28/4.8.2015 - Άρθρο 8

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

04/08/2015

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Οι ρυθμίσεις που εισάγονται με το άρθρο 8 του ν. 4323/2015 περιλαμβάνονται στις παραγράφους 1 έως 48. Επιγραμματικά σας γνωρίζουμε ότι οι διατάξεις των παραγράφων 1 έως 21 δεν παράγουν ουσιαστικές μεταβολές στο ν. 4251/2014, αφού αφορούν σε νομοτεχνικές βελτιώσεις. Εξ’ αυτού του λόγου σας παραθέτουμε οδηγίες για τα επόμενα

Παράγραφος 22

Η εν λόγω διάταξη εφαρμόζεται από την αρμόδια υπηρεσία Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αφορά την δυνατότητα εισόδου και διαμονής πολίτη τρίτης χώρας με την ιδιότητα του μέλους διοικητικού συμβουλίου, μέτοχου, διαχειριστή, ή νόμιμου εκπρόσωπου καθώς και ανώτατου διευθυντικού στελέχους (γενικοί διευθυντές, διευθυντές), σε ήδη λειτουργούσα ημεδαπή εταιρεία. Η είσοδος πλέον και διαμονή των εν λόγω πολιτών τρίτων χωρών που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν ή να απασχοληθούν, υπό τις ανωτέρω ιδιότητες, σε ημεδαπές εταιρείες, επιτρέπεται μόνο εάν η ημεδαπή εταιρεία απασχολεί τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) εργαζόμενους. Ο ανωτέρω περιορισμός δεν αφορά τα μέλη διοικητικών συμβουλίων, μετόχους, διαχειριστές, νόμιμους εκπρόσωπους και ανώτατα διευθυντικά στελέχη (γενικούς διευθυντές, διευθυντές), θυγατρικών εταιρειών και υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιρειών, που ασκούν νόμιμα εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Παράγραφος 23

Με την ανωτέρω παράγραφο αντικαθίσταται το άρθρο 19 του Ν.4251/2014, που αφορά στις προϋποθέσεις για τη χορήγηση εξαιρετικών λόγων. Μειώνονται από 10 σε 7 τα έτη συνεχούς διαμονής στη χώρα που απαιτούνται προκειμένου να θεμελιωθεί το δικαίωμα υποβολής σχετικής αίτησης, όταν ο ενδιαφερόμενος πολίτης τρίτης χώρας δεν διαθέτει προηγούμενη θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής που έχει λήξει και προστίθεται στο ίδιο ως άνω άρθρο διάταξη με την οποία ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους από πολίτη τρίτης χώρας που κατείχε άδεια διαμονής στην Ελλάδα για πέντε τουλάχιστον έτη κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Η σημαντικότητα της εν λόγω διάταξης έγκειται στην αποκέντρωση της διαδικασίας υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

Α. Άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4251/2014, όπως ισχύει, παρέχεται στους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στη χώρα, δεν κατέχουν ή δεν κατείχαν οριστικό τίτλο διαμονής και ανεξαρτήτως εάν τελούν υπό δικαστική προστασία.

Προϋποθέσεις

Τα σχετικά αιτήματα εξετάζονται μόνο εφόσον πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις εξέτασης τους. Δηλαδή μόνο εάν ο ενδιαφερόμενος πολίτης τρίτης χώρας, πλην των οριζόντιων δικαιολογητικών (διαβατήριο ή έγγραφα που στοιχειοθετούν διαπιστωμένη αντικειμενική ή προσωρινή αδυναμία εφοδιασμού με διαβατήριο και παράβολο) προσκομίζει: (α) θεώρηση εισόδου που έχει χορηγηθεί από ελληνική προξενική αρχή ή (β) έγγραφα βέβαιης χρονολογίας, που καταδεικνύουν συνεχή, χωρίς διακοπή, επταετή διαμονή στην Ελλάδα και (γ) έγγραφα που στοιχειοθετούν ότι έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη χώρα, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την παραμονή του εντός της ελληνικής επικράτειας. Τα έγγραφα που στοιχειοθετούν την ανάπτυξη ιδιαίτερων δεσμών με τη χώρα, όπως και αυτά που αποδεικνύουν πραγματική διαμονή στη χώρα για επτά συνεχή έτη πριν την υποβολή του αιτήματος, ορίζονται στη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Υποβολή αίτησης – Χορήγηση αποδεικτικού κατάθεσης αίτησης 

Τα αιτήματα για χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους, υποβάλλονται, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου στη Γραμματεία της Δ/νσης Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αίτημα χορήγησης άδειας διαμονής εξαιρετικών λόγων που αφορά ανηλίκους υποβάλλεται από το γονέα ή τον έχοντα την επιμέλεια του ανήλικου αλλοδαπού. Η εν λόγω υπηρεσία ελέγχει κατά την υποβολή των δικαιολογητικών τη συμπλήρωση των τυπικών προϋποθέσεων εξέτασης των αιτήσεων.

Σε περίπτωση συμπλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων, χορηγείται αποδεικτικό κατάθεσης αίτησης με την επισημείωση ότι η υποβολή της αίτησης κωλύει την έκδοση απόφασης επιστροφής σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 3907/2011.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις εξέτασης της αίτησης, χορηγείται αποδεικτικό κατάθεσης με την επισημείωση ότι «μόνη η κατάθεση αίτησης για χορήγηση άδειας διαμονής σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, δεν συνεπάγεται τη νόμιμη διαμονή των αιτούντων για το χρόνο που θα απαιτηθεί μέχρι την εξέταση του φακέλου και εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 επ. του Ν. 3907/2011 (Α΄ 7)»

Χορήγηση άδειας διαμονής – Ανανέωση άδειας διαμονής

Η άδεια διαμονής χορηγείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει διετή διάρκεια ισχύος και εκδίδεται με ημερομηνία έναρξης ισχύος την ημερομηνία έκδοσης της άδειας διαμονής. Για την χορήγηση της άδειας διαμονής απαιτείται γνώμη των Επιτροπών του άρθρου 134 του ν. 4251/ 2014, μόνο στις περιπτώσεις που ορίζονται περιοριστικά στην κυα της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του ίδιου νόμου και η διαπίστωση της συνδρομής των ιδιαίτερων δεσμών με τη χώρα, εξετάζεται κατά περίπτωση και συναρτάται κατά κύριο λόγο με την πλήρωση κριτηρίων, που εγγυώνται την ένταξη των ενδιαφερομένων στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας. Ο κάτοχος της άδειας διαμονής έχει πρόσβαση στη μισθωτή απασχόληση και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου. Η άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους ανανεώνεται μόνο για έναν από τους λοιπούς λόγους του Κώδικα Μετανάστευσης. Κατά την ανανέωση της εν λόγω άδειας διαμονής θα προσκομίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την χορήγηση αρχικής άδειας διαμονής.

Επισημάνσεις

Η μη επισύναψη ενός ή περισσοτέρων εκ των παραπάνω στοιχείων στην αίτηση, καθιστά το αίτημα μη παραδεκτό και ως εκ τούτου απορρίπτεται άμεσα. Στις απορριπτικές αποφάσεις ενσωματώνεται απόφαση επιστροφής, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2 του ν. 4251/2014. Η κατάθεση της αίτησης για χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους δεν συνεπάγεται τη νόμιμη διαμονή του αιτούντος για το χρόνο που θα απαιτηθεί μέχρι την εξέταση του φακέλου.

Εάν κατά το συγκεκριμένο χρόνο προκύψουν λόγοι που καθιστούν τον πολίτη τρίτης χώρας επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να εκδοθεί απορριπτική απόφαση και η απόφαση επιστροφής.

Ειδικά για τις περιπτώσεις υποβολής αιτήσεων από κατόχους ειδικών βεβαιώσεων νόμιμης διαμονής, δεν απαιτείται παραίτηση των ενδιαφερομένων από τα ένδικα μέσα.

Στις περιπτώσεις που ανακύπτει συνδρομή λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας και εγγραφή του αιτούντος στον Ε.Κ.Α.Ν.Α., συνεπεία διοικητικής απέλασης λόγω παράνομης εισόδου, διαμονής ή εργασίας, ο σχετικός φάκελος θα εξεταστεί επί της ουσίας. Η έκδοση της άδεια διαμονής συνεπάγεται την διαγραφή από τον Ε.Κ.ΑΝ.Α.

Παράγραφος 24 – Μεταβατική διάταξη

Αιτήσεις για εξαιρετικούς λόγους που υποβλήθηκαν και εκκρεμούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, εξετάζονται από την αρχή στην οποία υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 19 του Ν. 4251/2014, όπως ισχύει.

Τούτο σημαίνει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις θα εξετασθούν με βάση τα εξής:

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να χορηγεί άδεια διαμονής διάρκειας δύο ετών, σε πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα και αποδεικνύουν ότι έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα. Η άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους μπορεί να ανανεώνεται μόνο για έναν από τους λοιπούς λόγους του Κώδικα.

Αίτημα χορήγησης άδειας για εξαιρετικούς λόγους εξετάζεται μόνον εφόσον ο ενδιαφερόμενος πολίτης τρίτης χώρας έχει προσκομίσει: (α) θεώρηση εισόδου η οποία έχει χορηγηθεί από ελληνική προξενική αρχή τουλάχιστον τρία έτη πριν την υποβολή αίτησης ή (β) οριστικό τίτλο διαμονής, ανεξάρτητα από την αρχή εκδόσεώς του, του οποίου η ισχύς έχει λήξει κατά την τελευταία δεκαετία προ της υποβολής της αίτησης ή (δ) απόδειξη, με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας, του πραγματικού γεγονότος της διαμονής του στη χώρα για επτά τουλάχιστον έτη και (γ) έγγραφα που στοιχειοθετούν ότι έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη χώρα οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την παραμονή του εντός της ελληνικής επικράτειας..

-Εάν ο πολίτης τρίτης χώρας κατείχε άδεια διαμονής στην Ελλάδα για πέντε τουλάχιστον έτη κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της σχετικής αίτησης, η άδεια διαμονής εκδίδεται χωρίς κανέναν περαιτέρω έλεγχο πλην του ελέγχου συνδρομής στο πρόσωπο του αιτούντος λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

-Εάν ο πολίτης τρίτης χώρας κατείχε οριστικό τίτλο διαμονής στη χώρα, όπως αυτοί ορίζονται στο Κεφάλαιο Β΄ η άδεια διαμονής θα χορηγείται εφόσον από σχετικά στοιχεία του φακέλου αποδεικνύεται η ανάπτυξη ιδιαίτερων δεσμών με τη χώρα, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την παραμονή του εντός της ελληνικής επικράτειας.

-Εάν ο πολίτης τρίτης χώρας αποδεικνύει με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας επταετή διαμονή στη χώρα, ανεξαρτήτως εάν κατά την υποβολή του σχετικού αιτήματος απαιτούνταν η απόδειξη δεκαετούς διαμονής

Προϋπόθεση για την έκδοση των αδειών διαμονής είναι η κατοχή διαβατηρίου, σε ισχύ, πλην των περιπτώσεων διαπιστωμένης αντικειμενικής αδυναμίας εφοδιασμού του ενδιαφερόμενου με διαβατήριο, εφόσον αυτό διαπιστώνεται, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του ενδιαφερομένου και γνώμης της αρμοδίας Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του Ν. 4251/2014

Οι άδειες διαμονής του παρόντος άρθρου παρέχουν στον πολίτη τρίτης χώρας δικαίωμα πρόσβασης στην εξαρτημένη εργασία . παροχή υπηρεσιών ή έργου. Δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας παρέχεται μόνο στην περίπτωση που ο κάτοχος της άδειας διαμονής κατείχε προηγούμενα τίτλο διαμονής που του επέτρεπε την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας και η δραστηριότητα αυτή, ανεξαρτήτως της διακοπής της νομιμότητας διαμονής του, εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρακαλούνται, πριν την έκδοση απόφασης επιστροφής σε βάρος των πολιτών τρίτων χωρών που έχουν υποβάλλει αίτηση για εξαιρετικούς λόγους και κατέχουν «απόδειξη παραλαβής αιτήματος» να επικοινωνούν με την Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η πλήρωση ή μη των τυπικών προϋποθέσεων εξέτασης της αίτησης.

Σε περίπτωση πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων εξέτασης της αίτησης δεν θα κινείται διαδικασία επιστροφής για λόγους μη νόμιμης διαμονής.

Για την χορήγηση της παραπάνω άδειας διαμονής θα απαιτείται γνώμη των Επιτροπών του άρθρου 134 του ν. 4251/ 2014, μόνο στις περιπτώσεις που ορίζονται περιοριστικά στην κυα της παραγράφου 1 του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.

Β. Άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Με τις σχετικές διατάξεις προβλέπονται δύο κατηγορίες διαδικασίας εξέτασης αιτήματος για χορήγηση άδειας διαμονής στη χώρα.

Η πρώτη αφορά στους ενδιαφερόμενους πολίτες τρίτων χωρών που κατείχαν οριστικό τίτλο διαμονής κατά την τελευταία δεκαετία, δεν συμπληρώνουν όμως πενταετή νόμιμη διαμονή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναζητούνται έγγραφα που αποδεικνύουν συνεχή διαμονή και δεσμούς με την χώρα από την λήξης της άδειας διαμονής τους έως την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στους ενδιαφερόμενους πολίτες τρίτων χωρών που κατείχαν οριστικό τίτλο διαμονής κατά την τελευταία δεκαετία και συμπληρώνουν πενταετή νόμιμη διαμονή. Στην περίπτωση αυτή δεν αναζητούνται στοιχεία που αποδεικνύουν δεσμούς με τη χώρα, αφού από την συνολική πενταετή διαμονή στη χώρα τεκμαίρονται οι εν λόγω δεσμοί.

Δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι πολίτες τρίτων χωρών που ήταν κάτοχοι οριστικού τίτλου διαμονής που χορηγείται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, από την Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τις αρμόδιες αρχές της ΕΛ.ΑΣ ή της Υπηρεσίας Ασύλου {ΕΔΤΟ, άδειες διαμονής, άδειες διαμονής δικαιούχων διεθνούς προστασίας (αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας, επικουρική προστασία, άδειες διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους)}

Προϋποθέσεις

Τα σχετικά αιτήματα εξετάζονται μόνο εφόσον πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις εξέτασης τους. Δηλαδή μόνο εάν ο ενδιαφερόμενος πολίτης τρίτης χώρας, πλην των οριζόντιων δικαιολογητικών (διαβατήριο ή έγγραφα που στοιχειοθετούν διαπιστωμένη αντικειμενική ή προσωρινή αδυναμία εφοδιασμού με διαβατήριο και παράβολο) προσκομίζει:

α) φωτοαντίγραφο οριστικού τίτλου διαμονής η ισχύς του οποίου έχει λήξει κατά την τελευταία δεκαετία πριν την υποβολή της σχετικής αίτησης και

β) έγγραφα που στοιχειοθετούν ότι έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη χώρα, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την παραμονή του εντός της ελληνικής επικράτειας ή

γ) φωτοαντίγραφα οριστικών τίτλων διαμονής η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε πέντε έτη κατά την τελευταία δεκαετία

δ) Ατομικό ή οικογενειακό βιβλιάριο υγείας σε ισχύ ή έγγραφο ασφαλιστικής ικανότητας ή αποδεικτικό εξαγοράς των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για την εκπλήρωση της ασφαλιστικής ικανότητας από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα ασφάλισης.

Ειδικά για την διαδικασία εξαγοράς των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης θα σας αποσταλούν οδηγίες κατόπιν συνεννόησης με την Γ.Γ.Κ.Α. Επισημαίνεται ότι στους οριστικούς τίτλους διαμονής περιλαμβάνονται όλοι οι τύποι και κατηγορίες αδειών διαμονής η ισχύς των οποίων παρατάθηκε μέχρι την 30.4.2006, ήτοι

α) Κάρτες παραμονής περιορισμένης χρονικής διάρκειας (πράσινες κάρτες), σύμφωνα με τα π.δ. 358 & 359/1997, η ανανέωση των οποίων εκκρεμούσε κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 2910/2001

β) Κάρτες παραμονής περιορισμένης χρονικής διάρκειας (πράσινες κάρτες), σύμφωνα με τα Π.Δ. 358 & 359/97, που έληγαν μέχρι την 31.12.2001 και οι οποίες παρατείνονταν για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη τους (άρθρο 65 παρ. 4 του ν. 2910/01),

γ) Λοιπές άδειες διαμονής (άδειες διαμονής που είχαν εκδοθεί ή ανανεωθεί από την ΕΛ.ΑΣ, βάσει των διατάξεων του ν. 1975/1991) που έληγαν μέχρι την 31.12.2001 και οι οποίες παρατείνονταν για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη τους (άρ.65 παρ. 5 του ν. 2910/2001),

δ) Άδειες διαμονής που χορηγήθηκαν ή ανανεώθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις των ν. 2910/2001 και 3386/2005 ανεξαρτήτως εάν επιδόθηκαν ή όχι στους δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοχοι εξάμηνων προσωρινών αδειών διαμονής που εκδόθηκαν βάσει του άρθρου 66 παρ. 5 του ανωτέρω νόμου καθώς και οι κάτοχοι αδειών διαμονής του άρθρου 91 παρ. 11 του ν. 3386/2005. Τα έγγραφα που στοιχειοθετούν την ανάπτυξη ιδιαίτερων δεσμών με τη χώρα, όπως και αυτά που αποδεικνύουν πραγματική διαμονή στη χώρα για επτά συνεχή έτη πριν την υποβολή του αιτήματος, ορίζονται στη σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Υποβολή αίτησης – Χορήγηση βεβαίωσης τύπου Α΄

Τα αιτήματα για χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους, υποβάλλονται, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου στην υπηρεσία μιας στάσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής των ενδιαφερομένων.

Αίτημα άδειας διαμονής εξαιρετικών λόγων που αφορά σε συζύγους, ανεξαρτήτως εάν ο/η σύζυγος κατείχε άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση υποβάλλεται αυτοτελώς.

Τα αιτήματα που αφορούν σε ανήλικα τέκνα, ανεξαρτήτως εάν εισήλθαν στην Ελλάδα με ή χωρίς την διαδικασία έγκρισης θεώρησης εισόδου, προγενέστερα ή μη της έκδοσης της άδειας διαμονής του συντηρούντος ή γεννιούνται στην Ελλάδα υποβάλλονται από το γονέα ή τον έχοντα την επιμέλεια του ανήλικου αλλοδαπού.

Εάν τα δικαιολογητικά είναι πλήρη χορηγείται βεβαίωση τύπου Α΄ με πρόσβαση στη μισθωτή απασχόληση και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου.

Δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας παρέχεται μόνο στην περίπτωση που ο κάτοχος της άδειας διαμονής κατείχε προηγούμενα τίτλο διαμονής που του επέτρεπε την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας και η δραστηριότητα αυτή, ανεξαρτήτως της διακοπής της νομιμότητας διαμονής του, εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Χορήγηση άδειας διαμονής – Ανανέωση άδειας διαμονής

Η άδεια διαμονής χορηγείται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έχει διετή διάρκεια ισχύος και εκδίδεται με ημερομηνία έναρξης ισχύος την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος.

Για την χορήγηση της άδειας διαμονής δεν απαιτείται υποχρεωτικά γνώμη των Επιτροπών της παραγράφου 3 του άρθρου 134 του ν. 4251/ 2014 και η διαπίστωση της συνδρομής των ιδιαίτερων δεσμών με τη χώρα, εξετάζεται κατά περίπτωση και συναρτάται κατά κύριο λόγο με την πλήρωση κριτηρίων, που εγγυώνται την ένταξη των ενδιαφερομένων στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ο κάτοχος της άδειας διαμονής έχει πρόσβαση στη μισθωτή απασχόληση και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου. Δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας παρέχεται μόνο στην περίπτωση που ο κάτοχος της άδειας διαμονής κατείχε προηγούμενα τίτλο διαμονής που του επέτρεπε την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας και η δραστηριότητα αυτή, ανεξαρτήτως της διακοπής της νομιμότητας διαμονής του, εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Η άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους ανανεώνεται μόνο για έναν από τους λοιπούς λόγους του ν. 4251/2014.

Κατά την ανανέωση της εν λόγω άδειας διαμονής θα προσκομίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την χορήγηση αρχικής άδειας διαμονής.

Επισημάνσεις

Η μη επισύναψη ενός ή περισσοτέρων εκ των παραπάνω στοιχείων στην αίτηση, καθιστά το αίτημα μη παραδεκτό και ως εκ τούτου δεν αναζητούνται συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

Στις απορριπτικές αποφάσεις θα ενσωματώνεται απόφαση επιστροφής, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις διατάξεις του άρθρου 24 παρ. 2 του ν. 4251/2014

Εάν κατά το διάστημα που το αίτημα εκκρεμεί προς εξέταση, προκύψουν λόγοι που καθιστούν τον πολίτη τρίτης χώρας επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα πρέπει να αποστείλουν σχετικό σήμα στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να εκδοθεί η απορριπτική απόφαση και η απόφαση επιστροφής.

Στις περιπτώσεις που ανακύπτει συνδρομή λόγων δημόσιας τάξης και ασφάλειας και εγγραφή του αιτούντος στον Ε.Κ.Α.Ν.Α., συνεπεία διοικητικής απέλασης λόγω παράνομης εισόδου, διαμονής ή εργασίας, ο σχετικός φάκελος θα εξεταστεί επί της ουσίας. Η έκδοση της άδειας διαμονής συνεπάγεται την διαγραφή από τον Ε.Κ.ΑΝ.Α.

Σε πολίτες τρίτων χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις του Κεφαλαίου Β΄ της παρούσας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα για εξαιρετικούς λόγους στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρέχεται δυνατότητα παραίτησης από την εξέταση του φακέλου τους και υποβολή νέας αίτησης στην υπηρεσία μιας στάσης της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς την καταβολή παραβόλου, καθόσον αυτό έχει καταβληθεί και εισπραχθεί υπέρ του Δημοσίου.

Εάν η παραίτηση υποβληθεί πριν την 30η Σεπτεμβρίου, θα κατατεθεί στην Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Εάν υποβληθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία θα κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του τόπου διαμονής του ενδιαφερόμενου και μέχρι την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος, με την οποία θα γίνεται αυτόματη ενημέρωση του συστήματος, θα διαβιβάζεται στην Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Παράγραφος 25

1. Με την παράγραφο 25 προστέθηκε το άρθρο 19 Α στον Κώδικα Μετανάστευσης προκειμένου να ενσωματωθεί στον Κώδικα η παραληφθείσα κατά το πρόσφατο παρελθόν διάταξη για τους όρους χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους σε μια σειρά από κατηγορίες πολιτών τρίτων χωρών. Υπενθυμίζεται ότι για ανωτέρω κατηγορίες πολιτών τρίτων χωρών είχε εκδοθεί η κυα 30651/2014 οι διατάξεις της οποίας καταργούνται.

Με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου, μεταφέρεται, στις υπηρεσίες σας, πλην των ήδη μεταφερθέντων κατηγοριών αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και η κατηγορία της χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, σε πάσχοντες από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μέχρι την ημερομηνία αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα, οι κάτοχοι ή δικαιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στην αρμόδια Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα οποία εν συνεχεία θα διαβιβασθούν στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

2. Καταργείται η κατηγορία ε της παραγράφου 2 της ανωτέρω κυα «Ενήλικοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, καθώς και όσοι φοίτησαν επί έξι (6) τουλάχιστον έτη σε ελληνικό σχολείο, μέχρι τη συμπλήρωση του 21ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον η φοίτησή τους ήταν επαρκής και εξακολουθούν να διαμένουν μόνιμα στη χώρα».

Μεταβατικές διατάξεις – Άρθρο 14 παρ. 6 και 7

1. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί βάσει των διατάξεων του άρθρου 1, παρ. 1, εδάφιο ε΄ της με αριθμό 30651/3.6.2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 1453) και εκκρεμούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος εξετάζονται από το Υπουργείο αυτό.

2. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας βάσει των διατάξεων του άρθρου 1, παρ. 2, εδάφιο ε΄ της με αριθμ. 30651/3.6.2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 1453) εξετάζονται βάσει των διατάξεων του άρθρου 108 του Ν. 4251/2014, όπως αυτό ισχύει, με την καταβολή συμπληρωματικού παραβόλου. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 108 του Ν. 4251/2014, οι αιτήσεις εξετάζονται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του άρθρου 1, παρ. 2, εδάφιο ε΄ της με αριθμ. 30651/3.6.2014 κοινής υπουργικής απόφασης.

Παράγραφος 26

Εξαιρούνται από τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 6 (επιτρεπόμενα διαστήματα απουσίας από τη χώρα) οι κάτοχοι άδειας διαμονής ως ανεξάρτητα οικονομικά άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους.

Παράγραφοι 27 έως 30 & άρθρο 14, παρ. 1 – Μεταβολές

α) Η άδεια διαμονής των ιδιοκτητών ακινήτων μετονομάζεται σε «Μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή»

β) Το τίμημα αγοράς του ακινήτου καταβάλλεται με δίγραμμη τραπεζική επιταγή ή με κατάθεση τραπεζικού εμβάσματος στο λογαριασμό του δικαιούχου που τηρείται σε τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδας ή σε πιστωτικό ίδρυμα που τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ειδικότερα στοιχεία των οποίων πρέπει να δηλώνονται υπευθύνως από τους συμβαλλόμενους ενώπιον του συντάσσοντος το συμβόλαιο συμβολαιογράφου και να αναγράφονται σε αυτό.

γ) Η μεταπώληση της ακίνητης περιουσίας κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας διαμονής, σε έτερο πολίτη τρίτης χώρας παρέχει δικαίωμα χορήγησης άδειας διαμονής στο νέο αγοραστή με ταυτόχρονη ανάκληση της άδειας διαμονής του πωλητή. Προκειμένου να ενημερώνεστε για τις μεταβολές θα προβλεφθεί στην αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα υπάρξει και ενοποίηση όλων των βάσεων, πεδίο, στο οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός του συμβολαίου και το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή κτηματολόγιο, όπου πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή του ακινήτου

δ) Αίρεται η πρόβλεψη του ν. 4251/2014 για μη προσμέτρηση των διαστημάτων διαμονής του κατόχου «Μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή» για την απόκτηση μακρόχρονου τίτλου διαμονής ή ιθαγένειας.

Τούτο δεν σημαίνει ότι ο εν λόγω τίτλος περιλαμβάνεται στους τίτλους που επιτρέπουν την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση, απλά, επιτρέπεται η πρόσβασή τους σε μακρόχρονα καθεστώτα διαμονής ή στην απόκτηση της ιθαγένειας, εφόσον πληρούν τις οριζόμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις. Λ.χ. για να αποκτήσει ο κάτοχος «Μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή» το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, τίτλου που απαιτείται για την πολιτογράφηση θα πρέπει στο πρόσωπό του να πληρούνται σωρευτικά οι προϋποθέσεις των άρθρων 89 και 90 του ν. 4251/2014.

ε) Στα μέλη οικογένειας κατόχου «Μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή» περιλαμβάνονται και οι απευθείας ανιόντες των συζύγων.

Παράγραφοι 31 και 34

Επανέρχονται οι ρυθμίσεις του ν.3386/2005, προκειμένου να διευκολυνθούν διοικητικές διαδικασίες με ταυτόχρονο ανακαθορισμό των διοικητικών προστίμων προς την κατεύθυνση της ορθολογικής προσέγγισης (λ.χ. προσδιορισμός χρονικού διαστήματος εντός του οποίου υφίσταται υποχρέωση δήλωσης ανανέωσης διαβατηρίου και γέννησης τέκνου, μείωση του ύψους των προβλεπόμενων προστίμων που επιβάλλονται σε πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα αλλά εργάζονται χωρίς να το επιτρέπει ο τύπος της άδειας διαμονής που κατέχουν καθώς και σε πρόσωπα που υποβάλουν ανακριβείς δηλώσεις), καθόσον οι εν λόγω παραβάσεις δεν δικαιολογούσαν το ύψος του προβλεπόμενου προστίμου.

Παράγραφος 32

Η μεταβολή που επέρχεται από την συγκεκριμένη διάταξη, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προσαρμόζεται με τις γενικές διατάξεις του ν. 4251/2014 (άρθρο 6), η διάταξη της περ. β της παραγράφου 1 του άρθρου 24 του ίδιου νόμου όσον αφορά την απόρριψη αίτησης για χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής ή ανάκληση εκδοθείσας, η χρησιμοποίηση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών, πλαστών ή παραποιημένων έγγραφων ή με οποιονδήποτε τρόπο διάπραξη απάτης ή χρησιμοποίησης άλλων παράνομων μέσων. Μέχρι σήμερα, για την απόδειξη συνδρομής των ανωτέρω, και κατά συνέπεια για την απόρριψη ή ανάκληση των αδειών διαμονής, αρκούσε βεβαίωση δημόσιας αρχής ή τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

Ο νόμος δεν καθόριζε εάν τα παραπάνω αφορούσαν την υπό έκδοση άδεια διαμονής ή οποιαδήποτε άδεια διαμονής είχε εκδοθεί κατά το παρελθόν, το αποτέλεσμα δε της καταδίκης θεωρούνταν ως λόγος δημόσιας τάξης που επέτρεπε την έκδοση δυσμενούς απόφασης, ανεξαρτήτως του ύψους της επιβληθείσας ποινής.

Γίνεται πλέον σαφές ότι η άδεια διαμονής που αιτείται ο ενδιαφερόμενος, δεν χορηγείται, δεν ανανεώνεται ή ανακαλείται, μόνον εάν, για τη συγκεκριμένη άδεια διαμονής υφίσταται επίσημο έγγραφο δημόσιας αρχής με το οποίο βεβαιώνεται η χρησιμοποίηση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών, πλαστών ή παραποιημένων έγγραφων ή με οποιονδήποτε τρόπο διάπραξη απάτης ή χρησιμοποίησης άλλων παράνομων μέσων.

Όσον αφορά παλαιότερες υποθέσεις οι οποίες τελεσιδίκησαν απόρριψη ή ανάκληση θα χωρεί μόνο εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 6 του ν. 4251/2014.

Παράγραφος 33

Επανέρχονται οι ρυθμίσεις της αριθμ. 22037/2010 (1629 Β΄) κ.υ.α. «Καθορισμός του τύπου ειδικής βεβαίωσης που χορηγείται σε υπηκόους τρίτων χωρών για τους οποίους έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής ή έχει χορηγηθεί αναστολή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο», οι οποίες δεν συμπεριελήφθησαν στο άρθρο 25 του ν. 4251/2014 εκ παραδρομής.

Ειδικότερα, επανέρχονται οι διατάξεις του Κεφαλαίου Γ’ της υπόψη κ.υ.α., σε ό,τι αφορά τα μέλη οικογένειας κατόχου ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής Η ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής χορηγείται και στα προστατευόμενα μέλη των υπαγομένων στις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 25, πολιτών τρίτων χωρών, τα οποία είχαν άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση καθώς και στα ανήλικα τέκνα τους που γεννιούνται στην Ελλάδα, πριν ή μετά την έκδοση της απορριπτικής ή ανακλητικής απόφασης ή κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής ή μετά την απόλυσή τους.

Συγκεκριμένα: Ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής χορηγείται, στα προστατευόμενα μέλη του πολίτη τρίτης χώρας που ήταν α) κάτοχοι άδειας διαμονής για οικογενειακή επανένωση κατά το χρόνο έκδοσης της σχετικής απορριπτικής ή ανακλητικής απόφασης του συντηρούντος, β) είχαν εισέλθει στη χώρα με ειδική θεώρηση εισόδου για οικογενειακή επανένωση και είχαν υποβάλλει αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής γ) είναι τέκνα πολιτών τρίτων χωρών τα οποία γεννιούνται στην Ελλάδα πριν ή μετά την έκδοση της απορριπτικής ή ανακλητικής απόφασης ή κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής ή μετά την απόλυσή τους. 

Η χορήγηση της ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής στα προστατευόμενα μέλη των υπηκόων τρίτων χωρών, χωρεί ανεξαρτήτως του γεγονότος της άσκησης εκ μέρους τους αιτήσεως ακύρωσης επί απορριπτικής ή ανακλητικής απόφασης για χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής για λόγους οικογενειακής επανένωσης.

Στα τέκνα των κατόχων ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής που κατέχουν ομοίως ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής και ενηλικιώνονται, χορηγείται άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς ή αυτοτελής άδεια διαμονής, αναλόγως της πλήρωσης των ειδικών κριτηρίων.

Η διάρκεια της αυτοτελούς άδειας διαμονής ανέρχεται σε τρία έτη. Εκκρεμή αιτήματα κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν. 4332/2015, εξετάζονται κατά τα ανωτέρω.

Παράγραφοι 35 και 36

Απαλείφεται η υποχρέωση απόδειξης πλήρωσης κριτηρίων ένταξης (του συντηρούντος ή των μελών της οικογένειάς του) σε περιπτώσεις μελών οικογένειας πολιτών τρίτων χωρών που είτε διέμεναν στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμο τίτλο διαμονής και μεταβαίνουν στην χώρα προέλευσης προκειμένου να επανεισέλθουν με θεώρηση εισόδου για οικογενειακή επανένωση είτε επιθυμούν να εισέλθουν το πρώτον.

Παράγραφος 37

Παρέχεται δυνατότητα υποβολής αίτησης για χορήγηση Δελτίου Διαμονής με την ιδιότητα του μέλους οικογένειας Έλληνα, σε πολίτη τρίτης χώρας, αιτούντα διεθνή προστασία, εφόσον αποδεικνύει σταθερή διαμονή στη χώρα επί ένα τουλάχιστον έτος πριν τη σύναψη της οικογενειακής σχέσης και παραιτηθεί από την αίτηση διεθνούς προστασίας. Η παραίτηση θα έπεται της υποβολής του σχετικού αιτήματος και της χορήγησης βεβαίωσης τύπου Α΄ προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα της διαμονής, τόσο κατά την υποβολή της αίτησης όσο και κατά την υποβολή της παραίτησης.

Παράγραφοι 38 και 39

Παρέχεται δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής επί μακρόν διαμένοντος σε ομογενείς κατόχους Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 89 του ν. 4251/2014. Το αίτημα υποβάλλεται στην Δ/νση/ Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του τόπου διαμονής του ενδιαφερομένου και εκδίδεται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Παράγραφος 40

Μεταβάλλονται προς ευνοϊκότερη κατεύθυνση οι προϋποθέσεις διασφάλισης της νομιμότητας της διαμονής της «δεύτερης γενιάς»

Συγκεκριμένα, παρέχεται δυνατότητα πρόσβασης στην άδεια διαμονής πολιτών τρίτων χωρών,

  • ανεξαρτήτως της νομιμότητας ή του νομιμοποιητικού τίτλου που κατέχουν (ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής, Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς κ.α. )
  • επιτυχούς ολοκλήρωσης έξι τάξεων ελληνικού σχολείου πριν την συμπλήρωση του 23ου έτους της ηλικίας τους.

Παράγραφοι 41, 42, και 44

Αφορούν σε διαδικαστικά ζητήματα, όπως αναδιάρθρωση επιτροπών, περιεχόμενο εξουσιοδοτικών διατάξεων και ρυθμίσεις μεταβατικότητας από το ν. 3386/2005 στο ν. 4251/2014.

Παράγραφος 43

Παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015, η δυνατότητα υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 138 παρ. 5 περ. ε του ν. 4251/2014 « 5.α. Σε πρόσωπα των οποίων ανακαλείται χορηγηθείσα ελληνική ιθαγένεια χορηγείται άδεια διαμονής ετήσιας διάρκειας, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση τους ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών του τόπου διαμονής τους εντός ενός (1) έτους από την επίδοση της σχετικής απόφασης. 

β. Οι άδειες διαμονής της προηγούμενης παραγράφου, χορηγούνται εφόσον:

βα) δεν συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας στο πρόσωπο του αιτούντος,

ββ) ο αιτών δεν έχει καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση για χρησιμοποίηση ψευδών πληροφοριών, πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων, καθώς και για διάπραξη απάτης.

γ. Η ανωτέρω άδεια διαμονής παρέχει στον πολίτη τρίτης χώρας δικαίωμα πρόσβασης στην εξαρτημένη εργασία-παροχή υπηρεσιών ή έργου και ανανεώνεται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των διατάξεων του παρόντος Κώδικα. Δυνατότητα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας παρέχεται μόνο στην περίπτωση που ο κάτοχος της ανωτέρω άδειας διαμονής ασκούσε ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα και η δραστηριότητα εξακολουθεί να υφίσταται.

Για την ανανέωση των αδειών διαμονής του προηγούμενου εδαφίου εξετάζεται η συνδρομή των προϋποθέσεων ανανέωσης αδειών διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του παρόντος άρθρου.

δ. Η ανωτέρω άδεια διαμονής χορηγείται αυτοτελώς στα μέλη της οικογένειας του αιτούντος, εφόσον αποδεδειγμένα συγκατοικούσαν με αυτόν επί εξαετία πριν την ανάκληση της χορηγηθείσας ελληνικής ιθαγένειας και εξακολουθούν να διαμένουν στη χώρα. Τυχόν διαπίστωση πλαστότητας δικαιολογητικών βαρύνει προσωπικά τον πολίτη τρίτης χώρας που τα προσκόμισε και όχι τα τέκνα της οικογένειας του που ήταν ανήλικα κατά το χρόνο απόκτησης της ιθαγένειας.

ε. Στις ρυθμίσεις της παρούσας παραγράφου υπάγονται και πολίτες τρίτων χωρών, των οποίων η χορηγηθείσα ελληνική ιθαγένεια ανακλήθηκε πριν την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα αυτού και συνεχίζουν έκτοτε να διαμένουν στη χώρα εφόσον οι σχετικές αιτήσεις υποβληθούν έως 31.12.2015.»

Παράγραφος 45

Παρατείνεται μέχρι 31.12.2015 η προθεσμία υποβολής αιτήματος για την απόκτηση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 13 του άρθρου 138 του ν. 4251/2014 «Πολίτες τρίτων χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, πλην της προϋπόθεσης για την κατοχή επαρκούς εισοδήματος, όπως αυτό ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 89 παράγραφος 1α του παρόντος, έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος εφόσον αποδεικνύουν ότι διαθέτουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα ύψους 8.500 ευρώ, το οποίο έχει αποκτηθεί κατά τα δύο τελευταία οικονομικά έτη πριν την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος.».

Τα ανωτέρω αφορούν και αιτήσεις που εκκρεμούν και εφαρμόζονται σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουν παρασχεθεί με το αριθ. 41301/2014 έγγραφο της υπηρεσίας μας (Το επαρκές εισόδηµα υπολογίζεται βάσει ατοµικού ή οικογενειακού εισοδήµατος ύψους 8.500 ευρώ, το οποίο έχει αποκτηθεί κατά τα δύο τελευταία οικονοµικά έτη πριν την ηµεροµηνία υποβολής του σχετικού αιτήµατος. Ειδικότερα, δεδοµένου ότι το καθεστώς του επί µακρόν διαµένοντος αποκτάται αυτοτελώς, το καθεστώς χορηγείται και στους δύο συζύγους µόνο υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν αµφότεροι ατοµικό εισόδηµα, ανεξαρτήτως του ύψους αυτού, το οποίο προστιθέµενο στο εισόδηµα του ετέρου των συζύγων ανέρχεται στις 8.500 ευρώ κατά την τελευταία διετία).

Παράγραφος 46

Αποτελεί μια σημαντική μεταβατική διάταξη που επιλύει ένα πολυετές, υπαρκτό και εν μέρει τετελεσμένο ζήτημα, με γνώμονα την αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών διαδικασιών και την οριστική επίλυσή του. Αφορά την τακτοποίηση του/της συζύγου νομίμως διαμένοντος πολίτη τρίτης χώρας, που πληροί σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • εισήλθε νόμιμα ή μη νόμιμα στη χώρα,
  • διαμένει συνεχώς μέχρι την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματος στη χώρα και
  • γέννησε τέκνο στην Ελλάδα, μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4332/2015
  • ο έτερος των συζύγων διαμένει νόμιμα στη χώρα με άδεια διαμονής διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών
  • Διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα όμοια με του συντηρούντος

Ειδικά για την περίπτωση της ασφάλισης, το βιβλιάριο υγείας γίνεται δεκτό ανεξαρτήτως της ημερομηνίας έκδοσης ή ανανέωσής του και ανεξαρτήτως της ημερομηνίας λήξης αυτού, αρκεί να είναι εν ισχύ κατά την ημερομηνία προσκόμισης στην αρμόδια υπηρεσία και να έχει εκδοθεί από το φορέα ασφάλισης του συντηρούντος, αναλόγως της επαγγελματικής δραστηριότητας που ασκεί. (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ). Σε όσες περιπτώσεις για την ανανέωση των εν λόγω αδειών διαμονής δεν είναι δυνατή η προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας σε ισχύ, επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία θέτουν ως προαπαιτούμενο για την ανανέωση της ασφάλισης την κατοχή βεβαίωσης τύπου Α΄, θα χορηγείτε βεβαίωση τύπου Α΄ και θα ζητάτε την προσκόμιση του βιβλιαρίου ως συμπληρωματικό δικαιολογητικό, (βάσει των διατάξεων του άρθρου 24 παρ. 1 περ. γ του ν. 4251/2014).

Στους ανωτέρω πολίτες τρίτων χωρών χορηγείται άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση, ισόχρονη της άδειας διαμονής του συντηρούντος, πλην των περιπτώσεων που ο συντηρών κατέχει άδεια διαμονής αόριστης, δεκαετούς, επί μακρόν διαμένοντος ή δεύτερης γενιάς, όπου χορηγείται άδεια διαμονής διάρκειας δύο (2) ετών. Στους ανωτέρω παρέχεται δικαίωμα εργασίας κατά την πρώτη ανανέωση της άδειας διαμονής τους.

Σε πολίτες τρίτων χωρών που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ρυθμίσεις της παρούσας παραγράφου, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα για εξαιρετικούς λόγους στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρέχεται δυνατότητα παραίτησης από την εξέταση του φακέλου τους και υποβολή νέας αίτησης στην υπηρεσία μιας στάσης της Δ/νσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς την καταβολή παραβόλου, καθόσον αυτό έχει καταβληθεί και εισπραχθεί υπέρ του Δημοσίου.

Η παραίτηση θα υποβάλλεται στην υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του τόπου διαμονής του ενδιαφερόμενου και μέχρι την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος, με την οποία θα γίνεται αυτόματη ενημέρωση του συστήματος, θα διαβιβάζεται στην Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Παράγραφοι 47 και 48

Αποτελούν μεταβατικές ρυθμίσεις αναφορικά με τη μετάπτωση των αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που χορηγήθηκαν ή ανανεώθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του π.δ. 114/2010.

Άρθρο 10 -Ρυθμίσεις του ν. 3907/2015

Με το άρθρο 10 εισάγονται διατάξεις που εισάγονται σε τροποποίηση των διατάξεων του ν. 3907/2011, και αφορούν εναρμόνιση των διατάξεων του ν.4251/2014 με το ν.3907/2011, παροχή εξουσιοδοτήσεων προς έκδοση υπουργικών αποφάσεων για ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων ειδικότερου χαρακτήρα, καθώς και αναστολής διαδικασίας επιστροφής σε ειδικότερες περιπτώσεις που χρήζουν προστασίας.

Σημαντικότερη από τις παραπάνω ρυθμίσεις είναι η ρύθμιση της παραγράφου 4, η οποία επί της ουσίας συμπληρώνει την παράγραφο 3 του άρθρου 10 του ν. 4251/2014 και καθορίζει με σαφήνεια την έναρξη της προθεσμίας οικειοθελούς αναχώρησης. Έτσι, η ακολουθούμενη πλέον διαδικασία επίδοσης των απορριπτικών ή ανακλητικών αποφάσεων στις οποίες ενσωματώνεται απόφαση επιστροφής είναι η ακόλουθη:

Η σχετική απόφαση επιδίδεται εντός διαστήματος εξήντα ημερών από την ημερομηνία αποστολής έγγραφης ειδοποίησης στον ενδιαφερόμενο. Η προθεσμία της οικειοθελούς αναχώρησης αρχίζει από την επίδοση της σχετικής απόφασης.

Εάν η σχετική απόφαση δεν επιδοθεί εντός του διαστήματος των εξήντα ημερών, κρατείται για διάστημα τριάντα επιπλέον ημερών, διάστημα το οποίο τίθεται συνήθως ως προθεσμία αναχώρησης. Εντός του παραπάνω διαστήματος (των τριάντα ημερών) επιδίδεται στον ενδιαφερόμενο απλό φωτοαντίγραφο της σχετικής απόφασης. Μετά την παρέλευση και των τριάντα ημερών, {συνολικό χρονικό διάστημα ενενήντα (90) ημερών από την ημερομηνία αποστολής της έγγραφης κλήσης}, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ή η κατά τόπον αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ενημερώνει την αρμόδια αστυνομική αρχή, για την έναρξη της διαδικασίας επιστροφής με απομάκρυνση.

Άρθρο 11 Διατήρηση Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς από αλλοδαπούς συζύγους πολιτογραφημένων Ελλήνων

Η παραπάνω ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς συζύγους ομογενών από Αλβανία, να διατηρούν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) ακόμη και σε περιπτώσεις που ο ομογενής σύζυγος απόκτησε την ελληνική ιθαγένεια. Με τον τρόπο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους είτε να διατηρούν το ΕΔΤΟ, είτε να αιτούνται οποτεδήποτε Δελτίο Διαμονής ως μέλη οικογένειας Έλληνα. Εάν στις υπηρεσίες σας εκκρεμούν αιτήσεις αλλογενών συζύγων ομογενών από Αλβανία, των οποίων ανακλήθηκε το ΕΔΤΟ, λόγω απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από τον ομογενή σύζυγο ή θεωρήθηκε οιονεί ανακληθέν ή προσήλθαν μετά τη λήξη του, για χορήγηση Δελτίου Διαμονής, αυτές θα εξετασθούν υπό το πρίσμα των ως άνω ρυθμίσεων.

Λοιπά ζητήματα

Με την ευκαιρία αποστολής της παρούσας σας παρέχουμε διευκρινήσεις για ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του νόμου 4251/2014.

Συγκεκριμένα:

α) Σε περιπτώσεις πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και στο πλαίσιο ισχύος της άδειας διαμονής τους ταξιδεύουν στην αλλοδαπή και γεννούν τέκνο, αυτό θεωρείται οιονεί γεννηθέν στην Ελλάδα και του χορηγείται άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς επανέρχονται στη χώρα πριν τη λήξη της άδειας διαμονής τους και έχουν δικαίωμα ανανέωσης αυτής.

β) Η άδεια διαμονής δεκαετούς διάρκειας χορηγείται σε όλους τους πολίτες τρίτων χωρών που διέμεναν την 1η Ιανουαρίου 2006 και εξακολουθούν να διαμένουν στη χώρα με οριστικό τίτλο διαμονής, ανεξαρτήτως της κατηγορίας της άδειας διαμονής που κατείχαν.

γ) Κατά την ημερομηνία ανανέωσης άδειας διαμονής που έχει χορηγηθεί για εξαιρετικούς λόγους δεν αναζητείται ασφαλιστική ικανότητα του ενδιαφερομένου και των μελών της οικογένειάς του που αιτούνται άδεια διαμονής για λόγους οικογενειακής επανένωσης, καθόσον αφορά σε αίτημα ανανέωσης μεταβατικής άδειας διαμονής και θεωρείται ως αρχική χορήγηση.

δ) Για λόγους εκκαθάρισης του πληροφοριακού συστήματος, σε όσες υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης εκκρεμούν αιτήματα που έχουν υποβληθεί κατά τα έτη 2010 και προηγούμενα, για τα οποία οι υπηρεσίες σας έχουν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, χωρίς ανταπόκριση των ενδιαφερομένων, αυτά θα αρχειοθετηθούν ως ανενεργά.

Εάν η παραπάνω ενέργεια θεωρηθεί από πολίτη τρίτης χώρας ως σιωπηρή απόρριψη και προσφύγει επ’ αυτής, η προσφυγή θα εξετασθεί κανονικά.

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ