logo-print

Άρθρο 40 - Νόμος 1941/1991

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/03/1991

Μη κωδικοποιημένο
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

1. Όσοι από τους αρχιφύλακες και αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας ή τούς αντιστοίχους των καταργηθέντων Σωμάτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων αποτάχθηκαν ή τιμωρήθηκαν με την ποινή της αργίας με απόλυση για παραπτώματα που διαπράχθηχαν κατά τη διάρκεια του έτους 1984 και είχαν άμεση σχέση με την εκδήλωση της αντίθεσής τους στην ενοποίηση των Σωμάτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την επανάληψη της πειθαρχικής δίκης με αίτησή τους, την οποία πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Σε περίπτωση θανάτου του ενδιαφερομένου, το δικαίωμα υποβολής της ανωτέρω αίτησης μεταβιβάζεται στους κληρονόμους του.

2. Αρμόδια να κρίνουν τις ανωτέρω υποθέσεις είναι τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ανακριτικά συμβούλια της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την κρίση υποθέσεων που αφορούν αστυνομικούς που υπηρετούσαν στην Αστυνομία Πόλεων και δεν εντάχθηκαν κατά την ενοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία, αρμόδια είναι τα ανακριτικά συμβούλια που προβλέπονται από την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του π.δ. 451/1988 (ΦΕΚ Α' 205).

3. Οι ασφαλιστικές σχέσεις όσων επανέλθουν στην ενέργεια ρυθμίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις, που διέπουν τους οικείους ασφαλιστικούς φορείς του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
send