logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 4146/2013 - Διαχειριστική Αμοιβή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/04/2013

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Αγωγή περί κλήρου

1. Το άρθρο 16 του ν. 3894 /2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ. 15 του άρθρου 2 του ν. 4072/2012, αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 16

Διαχειριστική Αμοιβή

1. Στην «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» και μόνο για τις Ιδιωτικές Στρατηγικές Επενδύσεις καταβάλλεται, για το διοικητικό κόστος διεκπεραίωσης του φακέλου, Διαχειριστική Αμοιβή, από τον αιτούντα επενδυτή.

2. Το ύψος της Διαχειριστικής Αμοιβής καθορίζεται στο 0,2% του συνολικού κόστους της επένδυσης, με κατώτατο όριο τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και ανώτατο όριο τις τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ.

3. Με απόφαση της Δ.Ε.Σ.Ε. μπορεί να καθορίζεται επιπρόσθετη Διαχειριστική Αμοιβή για την επαναξιολόγηση επενδυτικών προτάσεων.

4. Το ποσό της Διαχειριστικής Αμοιβής καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση που ανέρχεται σε ποσοστό 10% του συνόλου της Διαχειριστικής Αμοιβής καταβάλλεται κατά την κατάθεση του φακέλου στην «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» και το υπόλοιπο μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Σ.Ε. περί εντάξεως της επένδυσης. Σε περίπτωση μη εντάξεως, δεν καταβάλλεται το υπόλοιπο της Διαχειριστικής Αμοιβής.

5. Σε περίπτωση μη εξόφλησης του συνόλου της Διαχειριστικής Αμοιβής εντός ενενήντα (90) ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης υπαγωγής θεωρείται ότι ο επενδυτής δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.»

2. Οι διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 3894/2010, όπως αυτό αντικαθίσταται δια του παρόντος νόμου, δεν καταλαμβάνουν όσες επενδύσεις έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του ν. 3894/2010 μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος, για τις οποίες εξακολουθούν να ισχύουν οι Διαχειριστικές Αμοιβές που αναφέρονται στις οικείες αποφάσεις υπαγωγής της Δ.Ε.Σ.Ε.. Σε περίπτωση μη εξόφλησης του συνόλου της Διαχειριστικής Αμοιβής έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2013, θεωρείται ότι ο επενδυτής δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ