logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 4146/2013 - Αυτοτελές Τμήμα Επιθεώρησης Ιδιωτικών Επενδύσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/04/2013

Υπό κωδικοποίηση
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

1. Συνιστάται Αυτοτελές Τμήμα Επιθεώρησης Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (Τ.Ε.Σ.Ι.Ε.) το οποίο υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ελέγχει την ορθή εφαρμογή των διαδικασιών που διέπουν τις Ιδιωτικές Επενδύσεις, καθώς και την τήρηση των όρων αδειοδότησης και της βιωσιμότητας των θέσεων εργασίας των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Οι έλεγχοι του Τ.Ε.Σ.Ι.Ε. διεξάγονται περιοδικά (γενικός δειγματοληπτικός έλεγχος), τουλάχιστον ανά τρίμηνο και έκτακτα (ειδικός έλεγχος). Το Τ.Ε.Σ.Ι.Ε. συντάσσει πορίσματα ελέγχου, τα οποία απευθύνει στον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΓΣΙΕ) και τα κοινοποιεί στον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό ή Υφυπουργό. Το Τ.Ε.Σ.Ι.Ε. δύναται να ενεργεί χωρίς εντολή του ΓΓΣΙΕ.

2. Με το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου καθορίζονται οι αρμοδιότητες του Τμήματος Ε.Σ.Ι.Ε. και τα προσόντα του προϊσταμένου του, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την οργάνωση και το προσωπικό του.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send