logo-print

Άρθρο 9 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3 - Υποχρεώσεις των κατασκευαστών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/12/2015

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024

1. Οι κατασκευαστές εξασφαλίζουν ότι, τα είδη πυροτεχνίας που διαθέτουν στην αγορά είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα σύμφωνα με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας του παραρτήματος I.

2. Οι κατασκευαστές καταρτίζουν τον τεχνικό φάκελο που αναφέρεται στο παράρτημα II και μεριμνούν για τη διενέργεια της σχετικής διαδικασίας αξιολόγησης της συμμόρφωσης που αναφέρεται στο άρθρο 18.

Όταν η συμμόρφωση είδους πυροτεχνίας με τις εφαρμοστέες απαιτήσεις αποδεικνύεται με την εν λόγω διαδικασία, οι κατασκευαστές καταρτίζουν δήλωση συμμόρφωσης ΕΕ και θέτουν τη σήμανση CE.

3. Οι κατασκευαστές φυλάσσουν τον τεχνικό φάκελο και τη δήλωση συμμόρφωσης ΕΕ επί δέκα έτη από τη διάθεση του είδους πυροτεχνίας στην αγορά.

4. Οι κατασκευαστές εξασφαλίζουν ότι εφαρμόζονται οι διαδικασίες ώστε να διατηρείται η συμμόρφωση της εν σειρά παραγωγής προς την παρούσα απόφαση. Οι αλλαγές στη σχεδίαση ή τα χαρακτηριστικά του είδους πυροτεχνίας και οι αλλαγές στα εναρμονισμένα πρότυπα ή τις λοιπές τεχνικές προδιαγραφές με βάση τις οποίες δηλώνεται η συμμόρφωση του είδους πυροτεχνίας λαμβάνονται δεόντως υπόψη.

Όταν κρίνεται σκόπιμο λόγω των κινδύνων που παρουσιάζει ένα είδος πυροτεχνίας, οι κατασκευαστές διενεργούν, για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών, με βάση δεόντως τεκμηριωμένο αίτημα της αρμόδιας αρχής εποπτείας της αγοράς, δειγματοληπτικές δοκιμές στα είδη πυροτεχνίας που καθίστανται διαθέσιμα στην αγορά, ερευνούν τις σχετικές καταγγελίες και διατηρούν, εφόσον απαιτείται, αρχείο με τις καταγγελίες, τα μη συμμορφούμενα είδη πυροτεχνίας και τις αποσύρσεις ειδών πυροτεχνίας και τηρούν ενήμερους τους διανομείς για τις έρευνές τους.

5. Οι κατασκευαστές εξασφαλίζουν ότι τα είδη πυροτεχνίας που έχουν διαθέσει στην αγορά έχουν επισημανθεί σύμφωνα με το άρθρο 11 ή το άρθρο 12.

6. Οι κατασκευαστές αναγράφουν στο είδος πυροτεχνίας το όνομα, την καταχωρισμένη εμπορική επωνυμία ή το καταχωρισμένο εμπορικό σήμα τους και τη διεύθυνσή τους, ή, όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, αναγράφουν τα στοιχεία αυτά στη συσκευασία του είδους πυροτεχνίας ή σε έγγραφο που το συνοδεύει. Η διεύθυνση υποδεικνύει ένα μοναδικό σημείο επικοινωνίας με τον κατασκευαστή. Τα στοιχεία επικοινωνίας αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα.

7. Οι κατασκευαστές εξασφαλίζουν ότι το είδος πυροτεχνίας συνοδεύεται από οδηγίες και άλλες πληροφορίες ασφαλείας στην ελληνική γλώσσα. Οι ανωτέρω οδηγίες και πληροφορίες ασφαλείας καθώς και κάθε επισήμανση είναι σαφείς, κατανοητές και εύληπτες.

8. Όταν οι κατασκευαστές θεωρούν ή έχουν λόγο να πιστεύουν ότι το είδος πυροτεχνίας που έχουν διαθέσει στην αγορά δεν συμμορφώνεται με την παρούσα απόφαση λαμβάνουν αμέσως τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση του είδους πυροτεχνίας, το αποσύρουν ή το ανακαλούν, κατά περίπτωση. Πέραν τούτου, όταν το είδος πυροτεχνίας παρουσιάζει κίνδυνο, οι κατασκευαστές ενημερώνουν αμέσως σχετικά με το θέμα αυτό την αρμόδια αρχή εποπτείας της αγοράς και παραθέτουν λεπτομέρειες, συγκεκριμένα, για τη μη συμμόρφωση και τα τυχόν διορθωτικά μέτρα που έλαβαν.

9. Οι κατασκευαστές παρέχουν στην ως άνω αρμόδια αρχή, κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματός της, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή, όλες τις πληροφορίες και την τεκμηρίωση που απαιτούνται για να αποδειχθεί η συμμόρφωση του είδους πυροτεχνίας προς την παρούσα απόφαση, στην ελληνική γλώσσα. Συνεργάζονται με την αρχή αυτή κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, για τις ενέργειες που οφείλουν να γίνουν ώστε να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι από τα είδη πυροτεχνίας που έχουν διαθέσει στην αγορά.

Σημειώσεις επί του άρθρου

(άρθρο 8 της Οδηγίας)

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send