logo-print

Άρθρο 36 - Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας - Εκπροσώπηση μετρητή Πελάτη από Προμηθευτή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/04/2013

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η Προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται μέσω της εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου Πελάτη από Προμηθευτή, με την υποβολή σχετικής Δήλωσης Εκπροσώπησης στον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου, κατά τα οριζόμενα στους Κώδικες Διαχείρισης Δικτύων.

2. Οι Μετρητές Φορτίου, για τους οποίους ουδέποτε έχει υποβληθεί Δήλωση Εκπροσώπησης Μετρητή Φορτίου, κατά τα οριζόμενα στους Κώδικες Διαχείρισης Δικτύων, συνεχίζουν να εκπροσωπούνται από τον αρχικό Προμηθευτή τους.

3. Η εκπροσώπηση Μετρητή Φορτίου Πελάτη από Προμηθευτή δεν συνιστά εξουσιοδότηση προς τον Προμηθευτή να εκπροσωπεί τον Πελάτη ενώπιον των αρμόδιων Διαχειριστών, για θέματα που ρυθμίζονται με τον παρόντα Κώδικα και με τους Κώδικες Διαχείρισης Δικτύων. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε Προμηθευτή κατόπιν της έγγραφης εξουσιοδότησής του από τον Πελάτη, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 παρ. 1 στοιχείο (ζ) του παρόντος Κώδικα.

Διοικητικός Καταναγκασμός, 2024
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR