logo-print

Άρθρο 5 - Προεδρικό Διάταγμα 1/2015 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/01/2015

Κωδικοποιημένο
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

1. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται επίσης κατά το άρθρο 5 παρ. 1 περ. β΄ υποπερ. ββ΄ και παρ. 3 του Ν. 4275/2014, στις ακόλουθες κατηγορίες υπαλλήλων:

α) τους προϊστάμενους Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης που είχαν επιλεγεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα πριν από την αντικατάσταση τους με τις διατάξεις του Ν. 4275/2014, ή είχαν επιλεγεί βάσει ειδικών διατάξεων που παραπέμπουν στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, και δεν τοποθετούνται προϊστάμενοι αντίστοιχου επιπέδου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση β΄της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ν. 4275/2014, και

β) τους προσωρινά τοποθετούμενους προϊστάμενους Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ν. 4275/2014, οι οποίοι δεν θα επιλεγούν με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4275/2014 ή δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής κατά τα οριζόμενα στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4α του άρθρου 84 του Υπαλληλικού Κώδικα.

2. Οι υπάλληλοι της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου οφείλουν να υποβάλουν την αίτηση απόσπασης ως επιθεωρητές-ελεγκτές σε ελεγκτικές υπηρεσίες ή σώματα επιθεώρησης ή την αίτηση απόσπασης ή μετακίνησης, κατά περίπτωση, σε σώματα επιθεώρησης ή ελέγχου στην αρμόδια Διεύθυνση προσωπικού, όπου ανήκουν οργανικά, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος. Οι υπάλληλοι της περίπτωσης β΄της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου οφείλουν να υποβάλουν την ως άνω αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 2 του παρόντος.

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ