logo-print

Παράρτημα Γ - Προεδρικό Διάταγμα 6/2015

Αντικείμενα, υλικά, εξοπλισμός, αγαθά και τεχνολογία

Πυρηνικά αντικείμενα

1. Υπερφθοριωμένα λιπαντικά

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λίπανση αντλιών κενού και εδράνων (ρουλεμάν) συμπιεστών. Έχουν χαμηλή πίεση ατμού, είναι ανθεκτικά στο εξαφθοριούχο ουράνιο (UF6), την αέρια ένωση ουρανίου που χρησιμοποιείται στη διαδικασία της αέριας φυγοκέντρισης και χρησιμοποιούνται για την άντληση του φθορίου.

2. Πνευματικά σφραγιζόμενες βαλβίδες, ανθεκτικές στη διάβρωση από εξαφθοριούχο ουράνιο (UF6)

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου (όπως σε μονάδες αέριας φυγοκέντρισης και μονάδες αέριας διάχυσης), σε εγκαταστάσεις που παράγουν εξαφθοριούχο ουράνιο (UF6), την αέρια ένωση ουρανίου που χρησιμοποιείται στη διαδικασία της αέριας φυγοκέντρισης, σε εγκαταστάσεις παραγωγής καυσίμου και σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τριτίου.

Πυραυλικά αντικείμενα

1. Ειδικοί χάλυβες, ανθεκτικοί στη διάβρωση – περιορίζονται σε χάλυβες που είναι ανθεκτικοί στο Ερυθρό Ατμίζον Νιτρικό Οξύ με Αναστολέα (διάβρωσης) (Inhibited Red Fuming Nitric Acid, IRFNA) ή το νιτρικό οξύ, όπως ο διπλός ανοξείδωτος χάλυβας σταθεροποιημένος με άζωτο (N−DSS).

2. Σύνθετα κεραμικά υλικά σε στερεά μορφή, ανθεκτικά σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τούβλα (μπλοκς), κύλινδροι, σωλήνες ή ράβδοι) που διαθέτουν ένα από τα κατωτέρω χαρακτηριστικά:

(α) Κύλινδροι με διάμετρο 120 mm ή μεγαλύτερη και μήκος 50 mm ή μεγαλύτερο.

(β) Σωλήνες με εσωτερική διάμετρο 65 mm ή μεγαλύτερη και πάχος τοιχώματος 25 mm ή μεγαλύτερο και μήκος 50 mm ή μεγαλύτερο, ή

(γ) Τούβλα (μπλοκς) διαστάσεων 120 mm Χ 120 mm Χ 50 mm ή μεγαλύτερων.

3. Πυροτεχνικά ενεργοποιούμενες βαλβίδες.

4. Εξοπλισμός μετρήσεως και ελέγχου που χρησιμοποιείται σε αεροσήραγγες (ζυγοί, μέτρηση θερμικού ρεύματος, έλεγχος ροής).

5. Υπερχλωρικό νάτριο.

Κατάλογος χημικών όπλων

1. Αντλίες κενού με μέγιστο, καθορισμένο από τον κατασκευαστή, ρυθμό παροχής/ροής μεγαλύτερο του 1m3 ανά ώρα (υπό κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης), περιβλήματα (σώματα αντλιών), προδιαμορφωμένες επενδύσεις περιβλημάτων, πτερωτές, στροφεία (ρότορες) και ακροφύσια αντλιών εκτόξευσης σχεδιασμένα για τέτοιες αντλίες, στα οποία όλες οι επιφάνειες που έρχονται σε άμεση επαφή με τις υπό επεξεργασία χημικές ουσίες, είναι κατασκευασμένες από ελεγχόμενα υλικά.

Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send