logo-print

Άρθρο 5 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/373500/21704/3694 - Βιβλία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/12/2015

Κωδικοποιημένο
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Κάθε Λέσχη, από την εγγραφή της στο βιβλίο σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου και μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, είναι υποχρεωμένη να θεωρήσει Βιβλίο Μητρώου Μελών και Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων. Η θεώρηση γίνεται από τον οικείο Περιφερειάρχη ή από άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν όργανο της έδρας της Λέσχης και περιλαμβάνει, τουλάχιστον, την αρίθμηση των φύλλων του κάθε Βιβλίου και τη σφράγιση, με την αναγραφή της ημερομηνίας και την υπογραφή του Περιφερειάρχη ή άλλου εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Τα βιβλία τηρούνται, φυλάσσονται και ενημερώνονται με ευθύνη της διοίκησης της Λέσχης, σύμφωνα με το καταστατικό της. Ειδικότερα:

α. Στο Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων αναγράφονται υποχρεωτικά, όλα τα προβλεπόμενα στις οικίες φορολογικές διατάξεις. Η Λέσχη εφόσον διενεργεί πράξεις παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, που υπάγονται στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ή στη φορολογία εισοδήματος, για τις πράξεις αυτές τηρεί Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων, θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με τις οικείες φορολογικές διατάξεις.

β. Στο Βιβλίο Μητρώου Μελών καταχωρίζεται, με ευθύνη αυτού που ορίζεται στο καταστατικό της Λέσχης ή στον κανονισμό λειτουργίας της, κάθε νέο μέλος εντός πέντε ημερών από την κτήση της ιδιότητας. Ειδικότερα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο, το έτος γέννησης, ο αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και η διεύθυνση κατοικίας. Επίσης, εάν το μέλος είναι νεότερο των δεκαέξι ετών, αναγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ασκούντος τη γονική μέριμνα, ο οποίος συναίνεσε για την εγγραφή του ανηλίκου στη Λέσχη. Κάθε μέλος έχει έναν αύξοντα αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και, σε περίπτωση διαγραφής ή αποχώρησης, δεν δίνεται σε καμιά περίπτωση σε άλλο μέλος. Σε ειδική στήλη αναγράφεται υποχρεωτικά η τυχόν αναστολή της ιδιότητας μέλους και η διάρκεια της, καθώς επίσης και η τυχόν επιβολή στο μέλος ποινικών ή πειθαρχικών κυρώσεων για αδικήματα με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

γ. Σε περίπτωση που η Λέσχη διατηρεί ένα ή περισσότερα παραρτήματα, γραφεία ή εντευκτήρια, σύμφωνα με τις παρ. 5 και 6 του αρ. 41Β του Ν. 2725/1999, δεν τηρούνται ιδιαίτερα χωριστά Βιβλία για κάθε ένα, αλλά η όλη οικονομική δραστηριότητα και τα μέλη καταχωρίζονται στα ενιαία Βιβλία της Λέσχης.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ