logo-print

Άρθρο 7 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΑ/373500/21704/3694 - Παραρτήματα - γραφεία - εντευκτήρια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/12/2015

Κωδικοποιημένο
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Κάθε Λέσχη μπορεί να ιδρύσει και να διατηρεί ένα ή περισσότερα κατά τόπους παραρτήματα, εφόσον αυτή η δυνατότητα προβλέπεται ρητά στο καταστατικό της. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να έχει ληφθεί από το προβλεπόμενο όργανο της Λέσχης (Διοικητικό Συμβούλιο ή Γενική Συνέλευση) συγκεκριμένη απόφαση. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο υπεύθυνος του παραρτήματος, ο οποίος πρέπει να είναι μέλος της Λέσχης και να έχει ηλικία τουλάχιστον 18 ετών. Αντίγραφο του ποινικού μητρώου του εκάστοτε υπευθύνου του παραρτήματος υποβάλλει άμεσα η Λέσχη στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το παράρτημα λειτουργεί για όσο διάστημα δεν ανακαλείται από τη Λέσχη η απόφαση ίδρυσης του. Η απόφαση για την ίδρυση παραρτήματος και τα στοιχεία του υπευθύνου του, γνωστοποιούνται αμελλητί στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου λειτουργίας του παραρτήματος και στην αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως εποπτεύουσα αρχή.

2. Η Λέσχη ή τα παραρτήματα της μπορούν να λειτουργούν γραφεία ή εντευκτήρια σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 41Β΄ του Ν. 2725/1999.

3. Η άδεια λειτουργίας παραρτημάτων γραφείων ή εντευκτηρίων εκδίδεται από το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου εγκατάστασης τους, εφόσον προσκομιστεί, εκτός των όσων ορίζονται από την παρ.6 του άρθρου 41Β΄ του Ν. 2725/1999 και στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 του Ν. 4326/2015 (ήτοι βεβαίωση της ΓΓΑ για τη νόμιμη λειτουργία της Λέσχης), μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο έγγραφο του έχοντος την εκμετάλλευση του χώρου στέγασης, στο οποίο ρητά πρέπει να αναφέρεται ότι επιτρέπεται η σχετική χρήση του χώρου, καθώς επίσης και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του διαχειριστή της πολυκατοικίας ή ελλείψει αυτού, του ιδιοκτήτη του χώρου, στον οποίο θα εγκατασταθεί το γραφείο ή εντευκτήριο, στην οποία θα φαίνεται ότι ο Κανονισμός της πολυκατοικίας ή ελλείψει αυτού η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των στεγαζομένων στο ίδιο κτίριο διαμερισμάτων, μη συμπεριλαμβανομένων των λοιπών χώρων (καταστημάτων, βοηθητικών χώρων κ.ά.) επιτρέπει τη χρήση του χώρου αυτού για τη λειτουργία του γραφείου ή εντευκτηρίου.

Η άδεια είναι διετής, εκδίδεται στο όνομα του υπευθύνου για τη λειτουργία του γραφείου ή εντευκτηρίου και αναρτάται σε εμφανές σημείο του γραφείου ή του εντευκτηρίου και σε αυτήν αναγράφεται η Λέσχη από την οποία ιδρύθηκε, η ημερομηνία λήξης της χορηγηθείσας βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας, η διεύθυνση και ο υπεύθυνος λειτουργίας του γραφείου ή του εντευκτηρίου, όπως αυτός έχει οριστεί από τη Λέσχη.

Σε περίπτωση αλλαγής του υπευθύνου, με μέριμνα της Λέσχης η άδεια τροποποιείται ως προς αυτό.

Το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα μπορεί να ανακαλέσει ή να μην ανανεώσει μια τέτοια άδεια, εάν από τη λειτουργία του γραφείου ή του εντευκτηρίου προκύπτει σοβαρή όχληση των περιοίκων ή διαπιστώνονται εν γένει παραβάσεις της κοινής νομοθεσίας, προβαίνει δε σε σφράγιση κάθε χώρου που στεγάζει τα ανωτέρω κατά τα προβλεπόμενα.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
send