logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 34/2015 - Διάρθρωση - Αρμοδιότητες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/06/2015

Κωδικοποιημένο
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

Το Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαρθρώνεται στα ακόλουθα Τμήματα:

α. Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, το οποίο συμμετέχει στο σχεδιασμό των νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και καταρτίζει τα νομοσχέδια που αναθέτει σε αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Το Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας ασκεί, ειδικότερα, τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

(1) Την παροχή της αναγκαίας επιστημονικής υποστήριξης και τεχνογνωσίας στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων που αναλαμβάνουν την εκπόνηση ή την απλούστευση νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων, με σκοπό την τήρηση των αρχών καλής νομοθέτησης.

(2) Τη σύνταξη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, της Ανάλυσης Συνεπειών Ρυθμίσεων του άρθρου 7 ν. 4048/2012 (Α΄ 34), με την ταυτόχρονη επισήμανση των συναφών νομοθετικών ή κανονιστικών ρυθμίσεων.

(3) Την επισήμανση των νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων του ΥΠΕΘΑ που χρήζουν απλούστευσης, αναμόρφωσης, κωδικοποίησης ή επικαιροποίησης και την υποβολή σχετικών εισηγήσεων.

(4) Τη συλλογή, ταξινόμηση και προώθηση στην Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης του ν.3133/2003 (Α΄ 85) κωδικοποιούμενων ρυθμίσεων ή ρυθμίσεων των νομικών πεδίων, στα οποία εντοπίζεται η ανάγκη αναμόρφωσης.

(5) Τη σύνταξη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, της έκθεσης αξιολόγησης αποτελεσμάτων εφαρμογής του άρθρου 9 του ν.4048/2012 (Α΄ 34).

(6) Τη συμμετοχή, υποχρεωτικά, στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του ΥΠΕΘΑ και την τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου των τελικών προτάσεων των εν λόγω επιτροπών.

(7) Την παρακολούθηση της εξέλιξης του εθνικού δικαίου και της νομολογίας, σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητας και εν γένει λειτουργίας των ΕΔ.

β. Τμήμα Νομικής Υποστήριξης, με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

(1) Τη μελέτη, γνωμοδότηση και υποβολή εισηγήσεων προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επί όλων των θεμάτων της αρμοδιότητάς του που απαιτούν νομική υποστήριξη.

(2) Τον επιτελικό συντονισμό για τη λήψη σχετικών αποφάσεων επί ζητημάτων νομικής φύσεως.

(3) Τη νομική υποστήριξη του Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη συνεργασία με τα Γραφεία του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού, τις Γενικές Διευθύνσεις του ΥΠΕΘΑ καθώς και τα Γενικά Επιτελεία σε αναφυόμενα ζητήματα νομικής φύσεως.

γ. Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

(1) Το συντονισμό, στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων και φορέων του Υπουργείου για τη συλλογή πληροφοριών και τη σύνταξη σχετικών απαντήσεων.

(2) Την επεξεργασία αυτών, σε συνεργασία με τα Γραφεία ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ.

(3) Την προώθησή τους στη Βουλή μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

δ. Γραμματεία, με αρμοδιότητα τη γραμματειακή υποστήριξη και διεκπεραίωση της αλληλογραφίας, καθώς και το χειρισμό των διοικητικών θεμάτων του προσωπικού του Γραφείου Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ