logo-print

Άρθρο 4 - Νόμος 2156/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/07/1993

Κωδικοποιημένο
Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

1. Τα ιδιωτικά σχολεία της Γενικής και Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα κάθε είδους φροντιστήρια, τα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί υποχρεούνται να γνωστοποιούν εγγράφως στους γονείς των μαθητών τους ή στους ενήλικους μαθητές τους, καθώς και στις διευθύνσεις ή τα τμήματα Εμπορίου των κατά τόπους αρμόδιων νομαρχιών, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου κάθε έτους, το ύψος των ετήσιων διδάκτρων τα οποία οφείλουν να καταβάλουν κατά το σχολικό έτος που αρχίζει τον επόμενο της γνωστοποίησης Σεπτέμβριο. Στην έννοια του όρου "δίδακτρα" περιλαμβάνονται και τα κάθε φύσης ποσά που εισπράττονται για την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών που συνδέονται με την εκπαιδευτική υπηρεσία, όπως τροφεία, έξοδα μεταφοράς, δαπάνες για εκμάθηση ξένων γλωσσών, μουσικής, χορού ή για τα φροντιστηριακά μαθήματα κ.λπ..

2. Ειδικά κατά το σχολικό έτος 1993-1994 τα καταβαλλόμενα ετήσια δίδακτρα, υπό την έννοια της προηγούμενης παραγράφου, στα ιδιωτικά σχολεία Γενικής και Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στα κάθε είδους φροντιστήρια, στα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και στους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς διατηρούνται στο ύψος των καταβαλλόμενων κατά περίπτωση κατά το σχολικό έτος 1992-1993. Προκαταβολές που έχουν δοθεί με την προοπτική αύξησης θεωρούνται ότι έχουν δοθεί έναντι των ετήσιων ποσών που προκύπτουν κατά την παρούσα παράγραφο.

3. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται μόνο για παροχές που παρέχονταν από υφιστάμενες εκπαιδευτικές μονάδες και κατά το σχολικά έτος 1992-1993 και όχι παροχές νέες ως προς τη φύση ή το περιεχόμενο παρεχόμενες από υφιστάμενες εκπαιδευτικές μονάδες ή εκπαιδευτικές μονάδες που λειτουργούν για πρώτη φορά ή σχολεία ή φροντιστήρια ξένων γλωσσών που λειτουργούν με βάση διμερείς μορφωτικές συμβάσεις ή συμφωνίες ή εφαρμόζουν μόνο ξένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δέχονται προς φοίτηση μόνο μαθητές ξένης υπηκοότητας.

4. Οι παραβάτες των διατάξεων του παρόντος άρθρου τιμωρούνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 31 ταυ Αγορανομικού Κώδικα.

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ