logo-print

Άρθρο 3 - Απόφαση ΕΕΤΤ 248/71/15.3.2002 - Παροχή Υπηρεσιών Πιστοποίησης / Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/05/2002

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Η παροχή υπηρεσιών πιστοποίησης οποιασδήποτε μορφής είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε προηγούµενη άδεια ή έγκριση ή άλλο μέτρο ισοδυνάµου αποτελέσµατος.

2. Κάθε Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης δύναται να εκδίδει Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά αποκλειστικά και μόνον εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι κάτωθι προϋποθέσεις:

α) πληροί του όρους του Παραρτήµατος II του Π.∆. 150/2001,

β) τηρεί κατά την έκδοση των εν λόγω πιστοποιητικών τους όρους του Παραρτήµατος Ι του ανωτέρω Προεδρικού ∆ιατάγµατος, και

γ) δηλώνει την ανωτέρω υπό στοιχεία (α') και β') συµµόρφωσή του, σύµφωνα με το άρθρο 10, παραγρ. 3.

3. Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης ο οποίος εκδίδει Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά οφείλει ανά πάσα στιγµή να είναι σε θέση να αποδείξει ότι, κατά την έκδοση των Αναγνωρισµένων Πιστοποιητικών, συµµορφώνεται πλήρως με τα Παραρτήµατα Ι και II του Π.∆. 150/2001.

4. Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης τεκµαίρεται ότι εκδίδει Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά, αν αποδείξει ότι η Επιχείρησή του και τα πιστοποιητικά που εκδίδει συµµορφώνονται με αναγνωρισµένα πρότυπα και προδιαγραφές, τα οποία ως σκοπό έχουν την εξειδίκευση των Παραρτηµάτων Ι και II της Οδηγίας 99/93/ΕΚ και τα οποία είναι δηµοσιευµένα στην Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή ελλείψει αυτών με πρότυπα ή/και προδιαγραφές που θεσπίζονται από Ευρωπαϊκούς Οργανισµούς Τυποποίησης, οι οποίοι αναφέρονται στο Παράρτηµα II του παρόντος Κανονισµού, όπως αυτό εκάστοτε τροποποιείται και ισχύει ή με εθνικά πρότυπα και προδιαγραφές όπου έχουν αναγνωρισθεί, σύµφωνα με την Ελληνική νοµοθεσία.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send