logo-print

Άρθρο 11 - Απόφαση ΕΕΤΤ 248/71/15.3.2002 - Υποβολή Εκθέσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/05/2002

Κωδικοποιημένο
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πιστοποίησης υποβάλλουν στην ΕΕΤΤ ετήσιες εκθέσεις με περιγραφή των δραστηριοτήτων τους. Στις εν λόγω εκθέσεις, θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε αιτήµατα ή/και καταγγελίες δικαιούχων ή τρίτων που τους έχουν υποβληθεί. Οι εκθέσεις υποβάλλονται έως τα τέλη Μαρτίου κάθε έτους, αρχής γενοµένης από το Μάρτιο 2003.

2. Σε περίπτωση Παρόχων Υπηρεσιών Πιστοποίησης που εκδίδουν Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά, οι εκθέσεις της παραγράφου 1 περιλαµβάνουν τουλάχιστον τα παρακάτω στοιχεία:

α. περιγραφή των εγκαταστάσεων και όλων των αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφαλείας και της καταλληλότητάς τους,

β. κατάλογο των προϊόντων που χρησιµοποιούνται για τη δηµιουργία προηγµένων ηλεκτρονικών υπογραφών (ψηφιακών υπογραφών),

γ. προβλεπόµενα μέτρα ασφαλείας προκειµένου να διατηρηθούν σε αδιάλειπτη λειτουργία οι παρεχόµενες υπηρεσίες, ιδίως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης,

δ. μέτρα προστασίας αρχείων και δεδοµένων,

ε. περιγραφή των διαδικασιών εξασφάλισης της αξιοπιστίας του απασχοληµένου προσωπικού,

στ. αντίγραφο της τυποποιηµένης Σύµβασης την οποία ο Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης συνάπτει με τους δικαιούχους ηλεκτρονικών πιστοποιητικών ή άλλων υπηρεσιών καθώς και κάθε σχετικό διέπον τη Σύµβαση έγγραφο. Η ΕΕΤΤ ελέγχει αν οι όροι της Σύµβασης είναι συµβατοί ή όχι με τις διατάξεις περί γενικών όρων συναλλαγών και με τους όρους και διατάξεις του Ν. 2251/1994, όπως εκάστοτε ισχύει. Αν, κατά τον έλεγχο, διαπιστωθεί από την ΕΕΤΤ ότι υφίστανται όροι μη νόµιµοι ή/και καταχρηστικοί κατά τα ως άνω, εντός αποκλειστικής προθεσµίας εξήντα (60) ηµερών από την κατάθεση του Παρόχου Υπηρεσιών Πιστοποίησης στην ΕΕΤΤ των στο παρόν άρθρο δικαιολογητικών, η ΕΕΤΤ αποστέλλει τις παρατηρήσεις της στον Πάροχο Υπηρεσιών Πιστοποίησης προκειµένου εκείνος να τροποποιήσει, σύµφωνα με τις παρατηρήσεις της ΕΕΤΤ, την Σύµβασή του. Ο Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης υποχρεούται εντός αποκλειστικής προθεσµίας δέκα πέντε (15) ηµερών να κοινοποιήσει στην ΕΕΤΤ την τροποποιηθείσα Σύµβαση.

Σε περίπτωση κατά την οποία η ως άνω προθεσµία εξήντα (60) ηµερών παρέλθει άπρακτος, ήτοι, χωρίς κοινοποίηση στον Πάροχο Υπηρεσιών Πιστοποίησης παρατηρήσεων σχετικά µε τους όρους της Σύµβασης, αυτή θεωρείται εγκριθείσα.

ζ. κείµενα τα οποία να περιγράφουν την πολιτική και την πρακτική του Παρόχου Υπηρεσιών Πιστοποίησης. Η ∆ήλωση Πρακτικής του Παρόχου Υπηρεσιών Πιστοποίησης θα πρέπει να περιλαµβάνει τουλάχιστον τα στοιχεία που αναφέρονται στο Παράρτηµα Ι του παρόντος.

3. Οποτεδήποτε τροποποιηθούν στοιχεία Παρόχου Υπηρεσιών Πιστοποίησης που εκδίδει Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά που αφορούν τα Παραρτήµατα Ι και II του Π.∆. 150/2001, τη Σύµβαση μεταξύ Παρόχου Υπηρεσιών Πιστοποίησης και δικαιούχου πιστοποιητικού καθώς και τα σχετικά με την παράγραφο 3 του παρόντος άρθρου στοιχεία, ο Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης υποχρεούται να κοινοποιεί τις τροποποιήσεις αυτές στην ΕΕΤΤ.

4. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του Ν. 703/1977 «Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελευθέρου ανταγωνισµού» (ΦΕΚ 278/Α'/1977), όπως εκάστοτε ισχύει, οποτεδήποτε Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης που εκδίδει Αναγνωρισµένα Πιστοποιητικά προβεί σε τυχόν ανάθεση σε τρίτον οποιουδήποτε μέρους της διαδικασίας έκδοσης πιστοποιητικών, υποχρεούται να το γνωστοποιήσει στην ΕΕΤΤ, περιγράφοντας το είδος της ανατεθείσης υπηρεσίας και την διάρκεια της ανάθεσης.

5. Ο Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης παραµένει αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι των δικαιούχων πιστοποιητικών ή τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις των ως άνω αναδόχων. Ο Πάροχος Υπηρεσιών Πιστοποίησης Αναγνωρισµένων Πιστοποιητικών υποχρεούται να μεριµνά ώστε η κατά τα ως άνω ανάθεση σε οποιονδήποτε τρίτον να μην αντίκειται στις προϋποθέσεις έκδοσης των Αναγνωρισµένων Πιστοποιητικών, σύµφωνα με το Προεδρικό ∆ιάταγµα 150/2001 και τον παρόντα Κανονισµό.

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ