logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 2247/1994 - Μεταθέσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/10/1994

Κωδικοποιημένο
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

1. Οι μεταθέσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται στον Υπαλληλικό Κώδικα ενεργούνται:

α) με αίτηση του υπαλλήλου,

β) χωρίς αίτηση του υπαλλήλου.

Οι μεταθέσεις με αίτηση του υπαλλήλου προηγούνται των μεταθέσεων χωρίς αίτηση. Οι μεταθέσεις με αίτηση υπαλλήλων που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα, από τα αναφερόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα, προηγούνται των λοιπών κατηγοριών μεταθέσεων με αίτηση.

2. Για τη διενέργεια μεταθέσεων λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια του συνολικού χρόνου υπηρεσίας του υπαλλήλου, του χρόνου υπηρεσίας κατά περιοχή, της οικογενειακής του κατάστασης, της ηλικίας, της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας, αξιολογούμενα με συντελεστές βαρύτητας (μόρια). Η οικογενειακή κατάσταση αξιολογείται με συντελεστή τρία (3) για το σύζυγο τρία (3) για το πρώτο και πέντε, δ) για κάθε επόμενο ανήλικο τέκνο ή τέκνο που σπουδάζει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του. Στους άγαμους, διαζευγμένους, χήρους και εν διαστάσει γονείς τέκνων από τα αναφερόμενα στο προηγούμενό εδάφιο, για τα οποία τους έχει αποδεδειγμένα ανατεθεί η επιμέλεια, οι συντελεστές βαρύτητας προσαυξάνονται κατά έναν (1) για κάθε τέκνο. Η ηλικία των ετών 40, 4150 και 5160 αξιολογείται με τους συντελεστές ένα (1), δύο (2) και τρία (3) αντιστοίχως.

3. Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται εντός έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος με πρόταση του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης και του οικείου υπουργού καθορίζονται οι συντελεστές, πλην των προσδιοριζομένων από την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας, η διαδικασία με βάση πίνακες μεταθετέων, η δυνατότητα εξαιρέσεων από μεταθέσεις ή προσωρινής αναστολής αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων, κατά υπουργείο ή αυτοτελή δημόσια υπηρεσία ή Ν.Π.Δ.Δ. ή κλάδο προσωπικού αυτών. Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα επιτρέπεται, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας, η προσθήκη και άλλων, μέχρι τριών το πολύ, κριτηρίων και ο καθορισμός των συντελεστών αυτών. Με τα ίδια διατάγματα επιτρέπεται να μη λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας, εφόσον αυτό επιβάλλεται από τη φύση της υπηρεσίας. Τυχόν τροποποίηση των προεδρικών διαταγμάτων της παρούσας παραγράφου δεν θίγει τους ισχύοντες πίνακες μεταθετέων ούτε τη διαδικασία κατάρτισης πινάκων μεταθετέων που έχει ήδη αρχίσει.

4. Μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη διενέργεια μεταθέσεων βάσει των προεδρικών διαταγμάτων του παρόντος άρθρου, οι μεταθέσεις διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και του άρθρου 10 του ν. 1586/ 1986, μετ' εκτίμηση από το υπηρεσιακό συμβούλιο, κατά τη διατύπωση της περί μεταθέσεων σύμφωνης γνώμης του, των κριτηρίων της παραγράφου 2 του παρόντος. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής ισχύουν αναδρομικώς από 1.8.1994. Οι διατάξεις της παραγράφου 14 του άρθρου 32 του ν. 2190/1994 καταργούνται.

5. Για την εφαρμογή των περί διορισμών και προσλήψεων προσωπικού διατάξεων του ν. 2190/1994, καθόσον αφορά τη συμπλήρωση των από τις οικείες διατάξεις ή κανονισμούς προβλεπόμενου κατώτατων και ανώτατων ορίων ηλικίας, ως ημέρα γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης για το κατώτατο και η 31η Δεκεμβρίου για το ανώτατο. Ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό ορίζεται το 40ό έτος της ηλικίας. Τυχόν ευνοϊκότερες, ως προς το όριο ηλικίας, ειδικές διατάξεις δεν θίγονται.

6. Η θητεία του διοριζόμενου ή με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και η διάρκεια της σύμβασης εργασίας ή απόσπασης ή ανάθεσης καθηκόντων των διευθυντών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και των Ινστιτούτων Διαρκούς Επιμόρφωσης και Εισαγωγικής Διοικητικής Εκπαίδευσης είναι ετήσια με δυνατότητα ετήσιων ανανεώσεων ή παρατάσεων. Η θητεία, η σύμβαση εργασίας, η απόσπαση ή η ανάθεση καθηκόντων των ήδη υπηρετούντων μετατρέπεται σε ετήσια από την ημερομηνία αρχικής ανάληψης των καθηκόντων τους. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα άρθρα 2 και 11 του ν. 1388/1983, ως τροποποιήθηκαν ή συμπληρώθηκαν με το άρθρο 40 του ν. 1943/1991.

7. Η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του π.δ/τος 42/1994 (ΦΕΚ 33 Α') καταργείται από τη σύσταση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send