logo-print

Άρθρο 11 - ΠΟΛ. 1080/7.4.2015 - Λοιπά στοιχεία της ρύθμισης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/04/2015

Κωδικοποιημένο
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη, η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια Υπηρεσία.

2. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης επιθυμεί την προεξόφληση της ρύθμισης ή την αλλαγή προγράμματος ρύθμισης, υποβάλλει σχετική αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο ή άλλη Υπηρεσία, ώστε να τύχει των απαλλαγών του νέου προγράμματος ρύθμισης που τελικά διαμορφώνεται ή και να υπαχθεί στο νέο πρόγραμμα ρύθμισης κατά περίπτωση.

3. Η διάρκεια της ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών υπέρ αλλοδαπού δημοσίου κατόπιν αιτήσεων αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη δεν δύναται να υπερβαίνει την ημερομηνία παραγραφής, όπως αυτή ορίζεται από το αλλοδαπό δημόσιο.

4. Τυχόν εκκρεμής πίστωση ποσού έως πενήντα (50) ευρώ από καταβολή ή απόδοση που έχει διενεργηθεί πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση δεν εμποδίζει την υποβολή της σχετικής αίτησης μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

5. Σε έκτακτες περιπτώσεις που για οποιαδήποτε αιτία δεν εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα των Δ.Ο.Υ. οι πληρωμές που έχουν διενεργηθεί στους φορείς είσπραξης, ο αιτών οφείλει να προσκομίζει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. το σχετικό παραστατικό πληρωμής, για την αξιολόγηση του αιτήματος χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας.

6. Η υπαγωγή στη ρύθμιση δεν επηρεάζει τον τρόπο χορήγησης των πιστοποιητικών του άρθρου 105 του Κώδικα Φορολογίας κληρονομιών, δωρεών κ.λπ., ο οποίος κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του Ν. 2961/2001 (ΦΕΚ 266 Α') και του άρθρου 54Α του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170Α'), όπως ορίζεται στις αποφάσεις ΠΟΛ 1004/2-1- 2015 και 1015/14-1-2015, συνεπώς δεν χορηγούνται τα πιστοποιητικά αυτά αν δεν έχει καταβληθεί ο επιμεριστικά αναλογών φόρος.

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ