logo-print

Άρθρο 6 - Νόμος 1197/1981

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/01/1982

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

1. Διά την αρτιωτέραν οργάνωσιν της προστασίας των ζώων συνίσταται εις την Υπηρεσίαν Κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία συντίθεται εκ των κάτωθι:

α) Του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας ως Προέδρου, αναπληρουμένου υπό του νομίμου αναπληρωτού του.

β) Του τακτικού Καθηγητού της έδρας Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

γ) Του τακτικού Καθηγητού της Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ή του εκτάκτου ή επικούρου Καθηγητού ή Υφηγητού ή Επιμελητού της ίδιας έδρας οριζομένου μετά του αναπληρωτού του υπό της ιδίας Σχολής.

δ) Του τακτικού Καθηγητού της Φυσιολογίας και Ανατομικής των Ζώων της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών ή του εκτάκτου ή επικούτου Καθηγητού ή Υφηγητού ή Επιμελητού της ιδίας έδρας οριζομένου μετά του αναπληρωτού του υπό της ιδίας Σχολής.

ε) Του Προϊσταμένου της Διευθύνσεως Κτηνιατρικής Αντιλήψεως του ατυού Υπουργείου αναπληρουμένου υπό του νομίμου αναπληρωτού του.

στ) Εκπροσώπου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως οριζομένου μετά του αναπληρωτού του υπό του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

ζ) Δύο τουλάχιστον εκπροσώπων φιλοζωικών Εταιρειών οριζομένων μετά των αναπληρωτών των υπ' αυτών.

2. Χρέη Γραμαματέως εκτελεί υπάλληλος της Υπηρεσίας Κτηνιατρικής, οριζόμενος μετά του αναπληρωτού του υπό του Υπουργού Γεωργίας.

3. Η επιτροπή συγκροτείται δι' αποφάσεως του Υπουργού Γεωργίας. Διά της αυτής αποφάσεως καθορίζεται πάσα λεπτομέρεια αναγκαία διά την λειτουργίαν ταύτης.

4. Εις την αρμοδιότητα της Επιτροπής ανήκει η μελέτη και η εισήγησις προς τον Υπουργόν Γεωργίας μέτρων διά την αρτιωτέραν οργάνωσιν της εν γένει προστασίας των ζώων ως και η γνωμοδότησις επί παντός θέματος το οποίον παραπέμπει εις αυτήν ο Υπουργός Γεωργίας.

5. Τα εις την Επιτροπήν αγόμενα προς συζήτησιν θέματα εισηγείται ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Περιθάλψεως της Διευθύνσεως Κτηνιατρικής Αντιλήψεως - Φαρμάκων και Εφαρμογών, αναπληρούμενος υπό του νομίμου αναπληρωτού του.

6. Η συμμετοχή, υφ' οιανδήποτε ιδιότητα εις την Επιτροπήν ταύτην είναι τιμητική και ουδεμία αποζημίωσις καταβάλλεται.

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Αγωγή περί κλήρου