logo-print

Άρθρο 5 - Κοινή Υπουργική Απόφαση Β/7/35889/2582 - Λοιπά θέματα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/10/2014

Κωδικοποιημένο
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

1. Ποσά, που για οποιονδήποτε λόγο έχουν αποδοθεί στους Ο.Κ.Α. και δεν οφείλονται σε αυτούς (αχρεωστήτως καταβληθέντα) επιστρέφονται στους δικαιούχους των επιστροφών από τους ίδιους.

2. Σε  περίπτωση που για οποιανδήποτε αιτία ο δικαιούχος της επιστροφής είναι διαφορετικός από εκείνον που αναγράφεται στον τίτλο της επιστροφής, ο υπάλληλος της Φορολογικής Διοίκησης καταχωρεί επιπρόσθετα σε ειδικό πεδίο της εφαρμογής τα στοιχεία του αναγραφόμενου στον τίτλο δικαιούχου και τη σχετική αιτία.

3. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (όπως αδυναμία χρήσης της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας ή υποστήριξης της διαδικασίας της παρούσας απόφασης), δύναται να χορηγηθεί στον δικαιούχο της επιστροφής από τον αρμόδιο Ο.Κ.Α. «Βεβαίωση μη Οφειλής» ή έντυπη ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου η Φορολογική Διοίκηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιστροφής κατά ανωτέρω.

4. Από τη δημοσίευση της παρούσας καταργείται η με αριθμό πρωτ. Β/7/11711/884/10−04−2014 (ΦΕΚ Β΄ 906) «Προϋποθέσεις και διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Εισοδήματος με οφειλές Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης» Απόφαση Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση